2012.08.16. 09:59, Írta: hajcsatok

Nyerj a Bajnokokkal! nyereményjáték

A Volvo és a Hajcsatok sportblog „Nyerj a bajnokokkal!” nevű nyereményjátékának nyertesei:

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kvóta így jutnak londonba

2012.08.05. 11:45, Írta: MatthiasHüvelyk

Megint nyerünk pólóban

Ezt hálózatelemzéssel, tudományosan bizonyították. Íme.

A posztot Bozsó Gábor ajánlotta, innen, mielőtt még nagyon kétségbe esnénk a nem várt, két vereséget és sok kapott gólt hozó olimpiai kezdés kapcsán.

Az egész világ a pénteken kezdődött Londoni Olimpia lázában ég. Minden országnak megvannak kedvenc sportágai - amelyek nem túl meglepően - pont egybeesnek azokkal a számokkal amikben kiemelkedőek.  Az angolok a lovaspólóért, a brazilok a fociért, a kínaiak ping-pongért és az atlétikáért,  az amerikai pedig szinte mindenért, de főleg az úszásért rajonganak.  Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a magyar szurkolók szívét leginkább a vízilabda dobbantja meg. Korábban már írtunk foci csapatok passzolásai alapján felrajzolt hálózatok elemzéséről, mivel kis hazánk nem képviseltette magát a Labdarúgó Európa Bajnokságon, így focis elemzést sajnos nem tudtunk készíteni. Készítettünk egy rövidebb összefoglalást az elmúlt 4 Olimpia vízilabda mérkőzései alapján. A Maven7 elemző csapatának (talán kissé elfogult) tippje az elmúlt évek eredményei alapján, hogy a magyar válogatottnak idén is  a dobogó legfelső fokán a helye.

polo1.jpg

5 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.08.02. 11:00, Írta: HiStory

Mi lesz Londonban: Sydney vagy Barcelona?

Pólóban eddig négy meccs, egy győzelem, minden idők leggyengébb kezdése. Ettől még akár két érem is lehet, és a kvadrupla is összejöhet.

Szimpla, dupla, tripla. Őszintén szólva nem tudom, van-e magyar szó a zsinórban megnyert négy olimpiai győzelemre, ha nincs, akkor nevezzük kvadruplázásnak. Erre készül a magyar férfi vízilabda-válogatott, bár egyelőre még messze jár ettől. Két vereség: minden idők legrosszabb kezdése. Az olimpiai győzelem esélye utoljára talán húsz éve, Barcelonában tűnt ennyire távolinak, amikor a későbbi bajnok olaszok elleni döntetlennel, egy, Kuba elleni egy gólos győzelemmel kezdett a válogatott (soraiban már Benedekkel), majd egy három gólos vereség következett a spanyolokkal szemben. A végén még az ausztráloktól is kikaptunk, 6. hely lett a vége. Négy évvel később hat győzelemmel kezdtünk, ám az elődöntőt és a bronzmeccset elveszítettük, így maradt a 4. hely. A mostani szereplés kapcsán Sydneybe kapaszkodunk, amikor a csoportkört szintén két vereséggel zártuk, igaz, a harmadik és az ötödik meccset veszítettük el, majd a mostanival megegyező lebonyolítási rendszerben a kieséses szakaszban már nem hibáztunk: siker és a diadal az olaszok, a jugoszlávok és az oroszok ellen. Ha kapaszkodni kell tehát, akkor kapaszkodjunk Sydneybe. Egyébiránt Londonban még a csoport második helye sem elérhetetlen, ha legalább kettővel verjük az amerikaiakat, illetve felülmúljuk a románokat és a briteket, miközben Szerbia mindenkit megver (bonyolult, de reális), akkor a négy közé jutásért elkerülnénk a horvátokat és az olaszokat. A montenegróiak elleni vereség (10-11) után Kásás állítólag már mosolygott, és csak annyit mondott: ez most már nagyon más volt! Mit is mondhatnánk: a végeredmény idézze Sydneyt! Mi is azt tesszük!

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda olimpia

2012.07.30. 07:49, Írta: MatthiasHüvelyk

Vízilabdázók dressz nélkül

Ki a legjobb vízilabdás csaj?

A magyar női vízilabda válogatott hétfőn kezd a londoni olimpián. A csapatot most férfi szemel vizsgáltuk, de segítséget kérünk: ki a legszebb?

hun_esp16_700.jpg

41 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kvalifikáció kvóta muffon magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.29. 06:08, Írta: MatthiasHüvelyk

Tetoválásokkal mennek harcba Birosék

Vízilabdásainkat logók, idézetek és sárkányok védik a vízben. GALÉRIA!

Hárai Balázs hátán egy hatalmas kereszt virít, négy sarkában családtagjai nevével (Albert-apa, Tünde-anya, Gergő+Dániel-testvérek)

tetko_1.jpg

7 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.28. 15:23, Írta: MatthiasHüvelyk

Útonállók a negyedik arany felé

Már megint jönnek a szerbek, de ez most jó nekünk.

A férfi vízilabdázók csoportbeosztását tágabban kell néznünk. Persze, mindenki megijedhet, hogy jaj, rögtön a szerbekkel kezdünk, aztán meg Montenegró ellen folytatjuk, de ez a jelen állás szerint inkább kedvez nekünk. Hogy miért?

magyar_sracok.jpg

2 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.27. 10:36, Írta: MatthiasHüvelyk

A negyeddöntőt kell megnyerni

Női vízilabdázóinknak egy vízválasztó meccsük lesz az olimpián.

Az olimpiai női vízilabda tornán nyolc csapat vehet részt. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a nevesincs brit csapat alapból elvett egy helyet, hamar rájöhetünk, hogy a magyar csapat óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a maradék hét hely egyikére egyáltalán odaért, mert például ez olyan csapatoknak sem sikerült, mint az olimpiai bajnoki címvédő Hollandia, vagy a regnáló világbajnok Görögország...

agripress.JPG

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.25. 10:46, Írta: MatthiasHüvelyk

Bolonyaival a dobogóra

Nem, ez nem étel, ő egy kapus.

Többfelől hallani azt a véleményt, hogy ha négy évvel ezelőtt lett volna ilyen kvalitású kapusa a pekingi olimpia elődöntőjébe jutott női vízilabda válogatottnak, mint Bolonyai Flóra, akkor minimum érmet nyerünk, ha nem aranyat. De ki ez a 21 éves tehetség, aki egy csapásra berobban a magyar sportba - nemcsak nevével? (Fotók: Kovács Anikó, mti)

flora1.jpg

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.23. 12:23, Írta: MatthiasHüvelyk

Hajcsatok Retro - Hány arany van a képen?

Különleges játékot indítunk azonnali nyereményért!

Nem kell mást tenned, mint megírni nekünk, hány olimpiai aranyérme van összesen a képen látható játékosoknak?

A leggyorsabb helyes választ adó biztosan gazdagodik egy vízilabda válogatott tagjai által aláírt labdával!

Emellett "Nyerj a bajnokokkal!" játékunk következő kérdése is megtalálható a hajtás után!

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia világbajnokság kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.22. 17:38, Írta: MatthiasHüvelyk

Magánuszoda pólósainknak

Az olimpiára külön vízilabda-arénát épített London.

Egy hét múlva ilyenkor férfi vízilabdásaink már túl lesznek az egyik csoportrangadójukon Szerbia ellen. Az alábbiakban bemutatjuk azt az uszodát, amit az úszóversenyek rendezésére szolgáló nagy uszoda mellett húztak fel a londoniak. Ebben fog játszani férfi és női csapatunk is az olimpiai érmekért. Reméljük, minél fényesebbért.

uszoda5.jpg

2 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.21. 14:04, Írta: MatthiasHüvelyk

Aki három gólt lőtt az olimpiai döntőben

Kiss Gergely a tipikus jó tanuló, jó sportoló. De nem ezért szeretjük.

Persze, tiszteljük, hogy valaki két egyetemen is túljut és mellette még olimpiai bajnok is lesz, háromszor is, de Kissel is úgy vagyunk, mint a többi vízilabdázóval: attól ájulunk el, ahogyan játszanak. Márpedig Kiss játszik rendesen, az athéni olimpia fináléjában például háromszor villant a balja akkor, amikor arra a legnagyobb szükség volt. Persze, akkor Kásás, vagy négy évvel később Biros is hintett hármat az olimpiai döntőben, de 2004-ben Kiss elnyerte a világ legjobbja címet is.

kiss2.jpg

3 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.20. 09:27, Írta: MatthiasHüvelyk

Káromkodj veszettül, nyerhetsz az olimpián

Szécsi Zoltánnak egyszer már bejött. 18+

2004-et írtunk, a magyar férfi vízilabda válogatott Szerbia és Montenegró ellen (ez akkor mér egy államalakulat volt) játszotta az athéni olimpiai vízilabda döntőt. Úgy kezdődött, hogy az ellenfél elment 3-0-ra, majd miután visszakapaszkodtunk és 5-5-ig tartottuk a lépést, újra elmentek 7-5-re. Ekkor Szécsi Zoltán védett egy nagyot, majd olyan hangnemben osztotta a magyar védőket, hogy azt itt nem idéznénk, de az alábbi videón bárki megnézheti és hallhatja 2:40 után. Ja, ezután a Kemény-legények ráncba szedték magukat, több gólt már nem kaptak, és 8-7-re megfordították a finálét....

1 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott szécsi magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.19. 18:09, Írta: MatthiasHüvelyk

Majdnem az életébe került az olimpiai arany

Biros Péter cisztával a szívén vitte győzelembe 2008-ban a vízilabdásokat.

Biros Péterről sok mindent írtak már. Végigvették páratlan eredménysorát, medencében megmutatkozó vezéri képességeit, bennfentesek számára kinyíló humorát, vagy épp gólérzékenységét. Az igazi nagysága viszont pont, hogy a harmadik olimpiai arany megszerzése után mutatkozott meg: ekkor közölte társaival, hogy kis híján az életébe került a győzelem.

0_5 (1).jpg

2 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott magyarok menni olimpia biros így jutnak londonba

2012.07.18. 10:02, Írta: MatthiasHüvelyk

Kásással mindenre képesek vagyunk

A magyar férfi vízilabda válogatott az olaszok elleni vereség dacára, a spanyolok és az ausztrálok elleni győzelemmel megnyerte, idén is, a margitszigeti Vodafone Kupát. Tavaly ezt a tornát még Kásás Tamás nélkül rendezték, hála égnek idén már nem.

2011 nyarán a háromszoros olimpiai bajnok klasszis bejelentette válogatottól visszavonulását. Akkor a Hajcsatok MOZGALMAT INDÍTOTT Kásás visszatéréséért, ami végül meg is valósult. Akkor ezt írtuk róla: "Kásás nélkül a pólóválogatott éremesélyes az olimpián. Vele aranyesélyes." Ezt most is tartjuk. Hogy miért?

kasastamas2.jpg

1 komment a

Címkék: vízilabda olimpia kásás magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.17. 09:26, Írta: MatthiasHüvelyk

Kemények és Merészek

Ők huszonhatan küzdenek az újabb magyar vízilabdás éremért.


Már csak tíz nap van hátra a londoni olimpiáig, vízilabdázóink pedig sorozatszám játsszák a felkészülési meccseket, a fiúk a Vodafone Kupán, míg a lányok szintén a Margitszigeten. Sorozatunkban őket hozzuk kicsit közelebb.

A magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)
Mezőnyjátékosok: Biros Péter (Eger), Hárai Balázs (Honvéd->Vasas), Hosnyánszky Norbert(Eger->Szolnok), Kásás Tamás (Pro Recco), Kiss Gergely (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco), Steinmetz Ádám (Vasas), Szivós Márton (Honvéd->Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Primorje Rijeka), Varga Tamás (Debrecen). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.

kemenydenes.jpg

A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Bolonyai Flóra (USC, amerikai), Gangl Edina (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Eger), Bujka Barbara (Messina), Csabai Dóra (BVSC), Czigány Dóra (Eger), Drávucz Rita (Pro Recco), Keszthelyi Rita (Szentes), Kisteleki Hanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Takács Orsolya (Szentes), Tóth Ildikó (BVSC). Szövetségi kapitány: Merész András.

mereszandras.jpg

Fotó: NSO

1 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia kemény dénes magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.15. 09:16, Írta: MatthiasHüvelyk

Négyen utolérhetik Darnyit

Vízilabdában van a legtöbb magyar aranyérmes, Biros, Kásás, Kiss és Szécsi a negyedikre hajt.

A 160 újkori magyar olimpiai aranyérmet 285 sportolónk nyerte. Ebből 69 vízilabdázó 9 aranyat szorgoskodott össze. A 69 közül négynek megvan az esélye arra, hogy sportága legeredményesebbje legyen, és a negyedik arannyal csatlakozzon a négyszeres bajnok Darnyi Tamás úszóhoz, Kulcsár Győző és Fuchs Jenő vívókhoz.


A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók:

Gyarmati Dezső (1952-Helsinki, 1956-Melbourne, 1964-Tokió + 1948-London ezüst, 1960-Róma bronz)

gyarmatidezs.jpg

3 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.14. 15:00, Írta: MatthiasHüvelyk

Benedek Tibi, a rolling stone

A ruditól három aranyérmen át az edzőségig. Jobb, mint Jagger.

Július 12-én mindenki odáig volt attól, hogy 50 éve koncertezett először a Rolling Stones. Minden híradás ezt ontotta agából, még az is felvett Stones-os pólót, aki azt se tudja, ki Mick Jagger. DE azt méltatlanul felejtették el, hogy szintén július 12-én született, igaz tíz évvel később, a magyar vízilabdázás egyik legnagyobb alakja, akinek a londoni éremszerzésben is lehet még része: Benedek Tibor.

640-benedek_1028_MI.jpg

1 komment a

Címkék: vízilabda london világbajnokság válogatott benedek magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.11. 15:06, Írta: MatthiasHüvelyk

Mit ér a vb-negyedik hely?

Így jutottak Kásásék az olimpiára.

Látványsportok ide, vagy oda, a vízilabda jelenleg az egyetlen olyan csapatsportág, ahol mind férfi, mind női vonalon képviseltetjük magunkat az olimpián. Jelenleg. Ez tény. Pont. Természetesen kézilabdában hamar változhat  a helyzet, de 2004 óta nem rendeznek csapataink nélkül olimpiai vízilabda tornát, ennek okán a minimum az, hogy röviden áttekintjük, milyen jogon is játszhatunk az ötkarikás versenyen.

kemeny_furdik_peking.jpg

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda olimpia magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.09. 13:29, Írta: MatthiasHüvelyk

Biros elejtette a magyar csapat díját

A játékos viszi az olimpiai zászlót is, jobb lesz vigyázni!

A fotókat a vlv.hu-tól vettük át, mert jók!!!! :)

Furcsa eset történt a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péterrel. Az amúgy biztos kezű vízilabdázó társai képviseletében jelent meg a Dublin Cup díjátadóján, de pózolás közben elejtette a harmadik helyért kapott kis serleget, ami aztán a földön landolt. A kristálynak semmi baja nem esett, Biros is jót mulatott az egészen, de reméljük a londoni olimpia megnyitóján a magyar zászlót, mint zászlóvivő, nem fogja kiejteni a kezéből. És reméljük, a zárónapon is lesz valami értékes a kezében, annak ellenére, hogy az ötkarikás játékok előtt két riválisunktól, Montenegrótól és Horvátországtól is kikaptunk a tornán.


A Dublin Cup eredményei:

Magyarország-Románia 16-6, Magyarország-Nagy-Britannia 13-8, Magyarország-Montenegró 9-10, Magyarország-Horvátország 8-11


Végeredmény: 1. Horvátország, 2. Montenegró, 3. Magyarország, 4. Románia, 5. Nagy-Britannia.

Biros itt még vidáman pózol a díjjal

birosdíj9.jpg

5 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia magyarok menni olimpia biros így jutnak londonba

2012.07.08. 07:10, Írta: MatthiasHüvelyk

Már a pályán is utánozzák Balotellit

Itt az élő, japán másolat egy hálószaggató gól után!

Mario Balotteli németek elleni, Eb-elődöntős második gólja után bemutatott "feszítős" gólöröméből pillanatok alatt a 2012-es év legnagyobb internetes mémje lett. Mindenhová odaphotoshoppolták a csatárt, ahová csak tudták. Egy japán futballmérkőzésen viszont megelevenedett a mém, egy gólszerző Balotellinek érezte magát.

Mi jöhet még ezután?

2 komment a

Címkék: labdarúgás európa bajnokság balotelli

2012.07.06. 01:53, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 4. rész: Miért nyerünk megint mi?

2010, Európa-bajnokság, Zágráb
Az olimpia utáni 2009-es római vb úgy sikerült, mint a 2001-es fukuokai Sydney után: 5. helyen zártunk. Akár ez jó ómen is lehet a sanghaji vb előtt, de a legjobb jelt a tavalyi zágrábi Eb-n láthattuk. Ugyan érem nélkül, a negyedik helyen végeztünk, de a csoportkörben 2198 nap, azaz hat év után, az athéni döntő óta először legyőztük Szerbiát! Bámulatos meccsen már 7-3-ra is vezettünk, végül 9-6-ra nyertünk, és már ezért az egy találkozóért érdemes volt megtartani az Eb-t. A még mindig csak alakuló magyar válogatott aztán az elődöntőben nem bírt az olaszokkal, a bronzmeccsen pedig a szerbek 10-8-ra visszavágtak nekünk, de ez már részletkérdés. Jeleztük, hogy jó úton vagyunk London felé, és ezt Sanghajban is bizonyíthatjuk. Kínába is győzni megyünk, de elsősorban „olimpiára készülünk”. Ám a mi sportunkban bármi megtörténhet. Főleg velünk.

vizilabda_csatakialtas.jpg

9 komment a

Címkék: vízilabda london világbajnokság magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.05. 11:28, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 3. rész: Meghódították Kínát is

2005, Világbajnokság, Montreal
Az ezüstkorszak kezdete. Legalábbis visszatekintve. Akkor fel se fogtuk talán, hogy lehet nálunk jobb a világon az előző évek aranyhalmozása után, a csoportunkon úgy mentünk át, mint forró kés a vajon (a horvátokat pl. 10-4-re vertük). Az elődöntőben a görögök már megráncigálták a bajszunkat (7-6), de a döntő volt az igazi csata, az athéni döntő visszavágója. A szerbek végül annyira fenték ránk a fogukat, hogy meg is vertek bennünket szintén 8-7 arányban, bár szinte az utolsó negyed utolsó percéig egál volt az állás.

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london világbajnokság válogatott magyarok menni olimpia így jutnak londonba

2012.07.02. 12:40, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 2. rész: Görög istenek lettek

Célegyenesbe fordult a magyar olimpiai csapat felkészülése, már kevesebb, mint négy hét van hátra a londoni olimpia július 27-i megnyitójáig. Egészen az augusztus 12-i záróünnepségig igyekszünk végigkövetni a magyar sportolók szereplését, de kiemelten foglalkozunk egy olyan sportággal, aminek szintén augusztus 12-én lesz az olimpiai döntője. Ez a vízilabda, ahol háromszoros címvédők vagyunk. Hogy összejön-e a ráadás negyedik arany is, még nem tudjuk, most sorozatunk második részében bemutatjuk, hogyan jött össze a második Kemény-arany Athénban.

2003, Világbajnokság, Barcelona
A válogatott 1999-ben megnyerte a Világkupát, így már csak egy cím maradt hátra, amit nem hódítottak el a Kemény Legények. A vb-cím aztán egy fantasztikus hangulatú döntőben dőlt el a javunkra. A történetük legjobb világbajnokságát teljesítő görögöket már az elődöntőben is hosszabbításban vertük, a fináléra aztán csak fokozódott az őrület. Az olaszok ellen az első és harmadik negyedet 2-1-re nyertük, a másodikat és a negyediket viszont egyaránt 3-2-re elvesztettük. Jöhetett a hosszabbítás, de ott már nem volt ellenfelünk az olasz csapat: Madaras az utolsó felvonásban eldöntötte a vb-döntőt, amit Kiss Gergő négyméterese csak tetőzött, így 11-9-es végeredménnyel felülhettünk a világ tetejére. Ezzel a címmel érte el azt Kásás Tamás, hogy a világon egyedüliként minden létező címet begyűjtött, amit vízilabdában csak lehet.

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kásás kemény dénes magyarok menni olimpia

2012.07.01. 11:15, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 1. rész: Az átoktörők

Célegyenesbe fordult a magyar olimpiai csapat felkészülése, már kevesebb, mint négy hét van hátra a londoni olimpia július 27-i megnyitójáig. Egészen az augusztus 12-i záróünnepségig igyekszünk végigkövetni a magyar sportolók szereplését, de kiemelten foglalkozunk egy olyan sportággal, aminek szintén augusztus 12-én lesz az olimpiai döntője. Ez a vízilabda, ahol háromszoros címvédők vagyunk. Hogy összejön-e a ráadás negyedik arany is, még nem tudjuk, de sorozatunk első (korábban ITT már olvasott) első részében bemutatjuk, hogyan jött össze az első Kemény-arany Sydney-ben.


 

1 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia világbajnokság kásás magyarok menni olimpia biros így jutnak londonba

2012.05.20. 10:13, Írta: MatthiasHüvelyk

Falcao meglőtte az évszázad gólját

Az Atletico Madriddal Kolumbiában turnézó csatár olyat ollózott, hogy ilyet még nem láttunk.

23 komment a

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás

süti beállítások módosítása