2012.07.02. 12:40, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 2. rész: Görög istenek lettek

Célegyenesbe fordult a magyar olimpiai csapat felkészülése, már kevesebb, mint négy hét van hátra a londoni olimpia július 27-i megnyitójáig. Egészen az augusztus 12-i záróünnepségig igyekszünk végigkövetni a magyar sportolók szereplését, de kiemelten foglalkozunk egy olyan sportággal, aminek szintén augusztus 12-én lesz az olimpiai döntője. Ez a vízilabda, ahol háromszoros címvédők vagyunk. Hogy összejön-e a ráadás negyedik arany is, még nem tudjuk, most sorozatunk második részében bemutatjuk, hogyan jött össze a második Kemény-arany Athénban.

2003, Világbajnokság, Barcelona
A válogatott 1999-ben megnyerte a Világkupát, így már csak egy cím maradt hátra, amit nem hódítottak el a Kemény Legények. A vb-cím aztán egy fantasztikus hangulatú döntőben dőlt el a javunkra. A történetük legjobb világbajnokságát teljesítő görögöket már az elődöntőben is hosszabbításban vertük, a fináléra aztán csak fokozódott az őrület. Az olaszok ellen az első és harmadik negyedet 2-1-re nyertük, a másodikat és a negyediket viszont egyaránt 3-2-re elvesztettük. Jöhetett a hosszabbítás, de ott már nem volt ellenfelünk az olasz csapat: Madaras az utolsó felvonásban eldöntötte a vb-döntőt, amit Kiss Gergő négyméterese csak tetőzött, így 11-9-es végeredménnyel felülhettünk a világ tetejére. Ezzel a címmel érte el azt Kásás Tamás, hogy a világon egyedüliként minden létező címet begyűjtött, amit vízilabdában csak lehet.


2004, Olimpia, Athén
Hát, ha lehetett fokozni a vb-döntő izgalmait, azt az athéni döntőben megtették Birosék. Elsőszámú favoritként érkeztünk az olimpiára, ekkor már megvédtük előző évi Világliga-aranyunkat, így zsinórban három tornát nyerve érkeztünk Athénba. A brutálisan kemény csoportot (orosz, szerb, horvát, amerikai ellenfelek) hibátlanul zártuk az élen, a szerbeket 6-4-re, a horvátokat 10-8-ra, az oroszokat 7-6-ra vertük. Az elődöntőben újra az oroszok jöttek, akkor 7-5-tel léptünk át rajtuk, és készülhettünk az álomdöntőre a szerbek ellen. A finálé viszont nem kezdődött álomszerűen, Sapicsék három perc után 3-0-ra vezettek, de Kiss Gergő góljaival kiegyenlítettünk (ehhez az ébresztőhöz azért kellett Szécsi még körülírással sem idézhető káromkodása, amivel számon kérte társai védekezését), majd miután a jugók másodszor is elhúztak, a félidőre 5-5-re alakítottuk az állást. Ez azonban a harmadik negyedre semmivé vált, mert Udovicsics és Sapics  révén 7-5-re elhúzott az ellenfél, hogy aztán az utolsó negyedben a lelátókon tomboló több ezer magyar fanatikus üvöltésétől ne csak az uszoda, hanem az Akropolisz is megremegjen. 3-0-ra nyertük az utolsó felvonást, Kiss Gergő egymaga négyet vágott a fináléban, Kemény Dénes pedig újra formaruhában úszhatott. Ha nem láttad, vagy már elfelejtetted, éld át újra:

Következik:

Plusz egy a ráadás - 3. rész: Meghódították Kínát is

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott kásás kemény dénes magyarok menni olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása