2012.07.27. 10:36, Írta: MatthiasHüvelyk

A negyeddöntőt kell megnyerni

Női vízilabdázóinknak egy vízválasztó meccsük lesz az olimpián.

Az olimpiai női vízilabda tornán nyolc csapat vehet részt. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a nevesincs brit csapat alapból elvett egy helyet, hamar rájöhetünk, hogy a magyar csapat óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a maradék hét hely egyikére egyáltalán odaért, mert például ez olyan csapatoknak sem sikerült, mint az olimpiai bajnoki címvédő Hollandia, vagy a regnáló világbajnok Görögország...

agripress.JPG

NYERJ A BAJNOKOKKAL!
Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát felvezető írásait, és nyerd meg a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja által dedikált labdákat, vagy a fődíjt, az új Volvo V40-es tesztvezetését!
Ehhez nem kell mást tenned, mint 15 kérdésből álló kvíz-sorozatunk során a lehető legtöbb kérdésre, de legalább háromra helyes választ adni másnap éjfélig a hajcsatok2011@gmail.com címre! Több mint három helyes válasz esetén dupla nyerési esély!

(A játékkal kapcsolatos kérdések miatt is erre a címre írj!)

12. kérdés:

A londoni hányadik olimpiai szereplése a női válogatottunknak?


Beküldési határidő: 2012. július 28., szombat éjfél
Jelige: Nyerj a bajnokokkal!, 12. forduló
Beküldési cím: 
hajcsatok2011@gmail.com

A-csoport:
Egyesült Államok, Magyarország, Spanyolország, Kína
B-csoport:
Ausztrália, Oroszország, Olaszország, Nagy-Britannia

A fentiekből logikusan következik, hogy a nyolc csapat mindegyike tovább fog jutni a csoportjából, így negyeddöntő meccs lesz a vízválasztó: aki azt megnyeri, az éremért játszhat, aki veszít, az futott még. Nos, első körben a mieink ellenfele az eddig összes olimpián, illetve az elmúlt öt világbajnokság során négyszer dobogón végzett (ebből háromszor győztes, de Sanghajban csak 6.) Egyesült Államok lesz. Aztán azok ellen a kínaiak ellen folytatjuk, akik az elmúlt években a leglátványosabb fejlődést mutatták be a nemzetközi mezőnyben. 2008 előtt arányaiban alig pólózott Kínában valaki, de a pekingi olimpián már ötödikek lettek, az Universiadét megnyerték 2009-ben és 2011-ben is megnyerték, a sanghaji vb-n pedig a felnőttek közt is a második helyre futottak be - tehát: bármire képesek lehetnek. Harmadikként a spanyolok ellen szállunk vízbe, akik olimpián még sosem jártak, világversenyen is csak akkor jutottak éremhez, ha otthon játszottak (2008, Eb-2., Malaga), de veszélyesek lehetnek. Sőt. Az eindhoveni Eb-n januárban megvertük őket a negyeddöntőben, amivel kijutottunk az olimpiai kvalifikációs tornára. Triesztben a csoportban szintén nyertünk 10-9-re, a már tét nélküli elődöntőben viszont kikaptunk 10-8-ra. Bármi megtörténhet.

Mint ahogyan a negyeddöntőben is, de nyilvánvalóan az elmúlt hónapok eredményei szerint a csoportgyőzelem biztos elődöntőt érne, hiszen a B-csoportban Nagy-Britannia (ha csak nem fújnak nekik a bírók) negyedik lesz, a  házigazdát pedig rendre elvertük, mint jég a határt. Ha nem nyerjük meg a csoportunkat? Az olasz-ausztrál-orosz trióból tulajdonképpen bárkit kaphatunk, gyilkos meccs várhat ránk az éremért. De negyeddöntőre legalább lehet hangolni.


A női olimpiai vízilabdatorna programja
Július 30., hétfő:
15:10 Spanyolország-Kína
16:30 Olaszország-Ausztrália
19:20 Nagy-Britannia-Oroszország
20:40 Magyarország-USA

Augusztus 1., szerda:
15:10 Magyarország-Kína
16:30 Olaszország-Oroszország
19:20 Spanyolország-USA
20:40 Nagy-Britannia-Ausztrália

Augusztus 3., péntek:
15:10 Spanyolország-Magyarország
16:30 Oroszország-Ausztrália
19:20 Nagy-Britannia-Olaszország
20:40 Kína-USA

Augusztus 5., vasárnap:
Negyeddöntők

Augusztus 7., kedd:
Elődöntők, 5-8. helyért

Augusztus 9., csütörtök:
Döntő, 3. helyért, 5. helyért, 7. helyért

meresz_magyaraz.jpg

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása