2012.08.02. 11:00, Írta: HiStory

Mi lesz Londonban: Sydney vagy Barcelona?

Pólóban eddig négy meccs, egy győzelem, minden idők leggyengébb kezdése. Ettől még akár két érem is lehet, és a kvadrupla is összejöhet.

Szimpla, dupla, tripla. Őszintén szólva nem tudom, van-e magyar szó a zsinórban megnyert négy olimpiai győzelemre, ha nincs, akkor nevezzük kvadruplázásnak. Erre készül a magyar férfi vízilabda-válogatott, bár egyelőre még messze jár ettől. Két vereség: minden idők legrosszabb kezdése. Az olimpiai győzelem esélye utoljára talán húsz éve, Barcelonában tűnt ennyire távolinak, amikor a későbbi bajnok olaszok elleni döntetlennel, egy, Kuba elleni egy gólos győzelemmel kezdett a válogatott (soraiban már Benedekkel), majd egy három gólos vereség következett a spanyolokkal szemben. A végén még az ausztráloktól is kikaptunk, 6. hely lett a vége. Négy évvel később hat győzelemmel kezdtünk, ám az elődöntőt és a bronzmeccset elveszítettük, így maradt a 4. hely. A mostani szereplés kapcsán Sydneybe kapaszkodunk, amikor a csoportkört szintén két vereséggel zártuk, igaz, a harmadik és az ötödik meccset veszítettük el, majd a mostanival megegyező lebonyolítási rendszerben a kieséses szakaszban már nem hibáztunk: siker és a diadal az olaszok, a jugoszlávok és az oroszok ellen. Ha kapaszkodni kell tehát, akkor kapaszkodjunk Sydneybe. Egyébiránt Londonban még a csoport második helye sem elérhetetlen, ha legalább kettővel verjük az amerikaiakat, illetve felülmúljuk a románokat és a briteket, miközben Szerbia mindenkit megver (bonyolult, de reális), akkor a négy közé jutásért elkerülnénk a horvátokat és az olaszokat. A montenegróiak elleni vereség (10-11) után Kásás állítólag már mosolygott, és csak annyit mondott: ez most már nagyon más volt! Mit is mondhatnánk: a végeredmény idézze Sydneyt! Mi is azt tesszük!

A magyar férfiválogatott mérkőzései a londoni olimpián:
Magyarország-Szerbia 10-14 (2-2, 1-3, 3-6, 4-3)
Magyarország-Montenegró 10-11 (2-2, 3-4, 3-3, 2-2)
Augusztus 2., 16:30: Magyarország-Románia
Augusztus 4., 19:20: Magyarország-Nagy-Britannia
Augusztus 6., 17:30: Magyarország-Egyesült Államok
Augusztus 8.: negyeddöntők
Augusztus 10.: elődöntők
Augusztus 12.: döntő, 3. helyért

A lányok más úton járnak, számukra talán a mostani az az olimpia, amelyen nem nyomja őket agyon a tét. Sydneybe nem jutottak ki, mert a selejtező legfontosabb meccsén begörcsöltek. Athénba úgy mentek ki, hogy előtte egy évvel Eb-döntőt játszottak, az olimpia után egy évvel pedig vb-t nyertek, ám 2004 óriási csalódás volt a maga 6. helyével. Négy évvel később egy szinte ugyanannyi klasszissal felálló válogatott szépen menetelt, megverte a hollandokat, döntetlent játszott a bivalyerős ausztrálokkal, és csoportelsőként rögvest a legjobb négy között találta magát, ám egy góllal lemaradt a döntőről a hollandok ellenében, a bronz pedig nem jött össze, mert büntetőkkel kikaptunk Ausztráliától. A mostani olimpiára az akkori csapatból mindössze Takács Orsolya és Drávucz Rita maradt, illetve Pelle Anikó – ám ő már az olaszoknál játszik. Egy gyökeresen kicserélődött csapat számára az olimpiai ciklus egy vb-7., egy Eb-5., majd egy vb-9. hellyel indult, sokan egy fabatkát sem adtak volna az olimpiai kvalifikációért, ám a januári Eb-bronz, majd a sikeres selejtező után az étvágyunk is megnőtt. És ha legyőzzük a spanyolokat a csoportkör végén, ismét elérhető az elődöntő!

A magyar női válogatott mérkőzései a londoni olimpián:
Magyarország-Egyesült Államok 13-14 (3-4, 4-4, 2-3, 4-3)
Magyarország-Kína 11-10 (1-3, 4-4, 4-3, 2-0)
Augusztus 3., 15:10: Magyarország-Spanyolország
Augusztus 5.: negyeddöntők
Augusztus 7.: elődöntők
Augusztus 9.: döntő, 3. helyért


Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása