2012.07.25. 10:46, Írta: MatthiasHüvelyk

Bolonyaival a dobogóra

Nem, ez nem étel, ő egy kapus.

Többfelől hallani azt a véleményt, hogy ha négy évvel ezelőtt lett volna ilyen kvalitású kapusa a pekingi olimpia elődöntőjébe jutott női vízilabda válogatottnak, mint Bolonyai Flóra, akkor minimum érmet nyerünk, ha nem aranyat. De ki ez a 21 éves tehetség, aki egy csapásra berobban a magyar sportba - nemcsak nevével? (Fotók: Kovács Anikó, mti)

flora1.jpg

NYERJ A BAJNOKOKKAL!
Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát felvezető írásait, és nyerd meg a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja által dedikált labdákat, vagy a fődíjt, az új Volvo V40-es tesztvezetését!
Ehhez nem kell mást tenned, mint 15 kérdésből álló kvíz-sorozatunk során a lehető legtöbb kérdésre, de legalább háromra helyes választ adni másnap éjfélig a hajcsatok2011@gmail.com címre! Több mint három helyes válasz esetén dupla nyerési esély!

(A játékkal kapcsolatos kérdések miatt is erre a címre írj!)

11. kérdés:

A magyar női vízilabda válogatott kétszer nyert eddig világbajnokságot. Hol és mikor? (két városnév, két évszám)


Beküldési határidő: 2012. július 26., csütörtök éjfél
Jelige: Nyerj a bajnokokkal!, 11. forduló
Beküldési cím: 
hajcsatok2011@gmail.com

1991-ben született, Angyalföldön, majd az Újpestben vízilabdázott, de kiugró eredményt junior válogatottként ért el először: 2009-ben negyedik, 2011-ben ezüstérmes lett a világbajnokságon. Aztán gondolt egy merészet ( :) ), és a középiskola után Amerikában keresett magának egyetemet. Tudatosan, mert az egyik éppen kapust keresett magának, így került a University of Souther California-ra, ám ez már keresztbe húzta (volna) felnőtt válogatottságát.

flora2.jpg

Merész András, szövetségi kapitány ugyanis a 2011-es, nem túl sikeres, ám biztató sanghaji világbajnokság után új kapus után nézett, és Bolonyaiban találta meg az ideált. Csakhogy ekkor neki már volt ösztöndíja Amerikába, amit ha hagyott volna soha többet nem mehetett volna ki tanulni. Merész elengedte őt, vállalva ezzel azt, hogy Flóra csak a nagyobb világversenyek előtt tud hazajönni, és a csapattal edzeni.

Azt, hogy az új szellemiség és a tehetség beépítése jó húzás volt, mutatja, hogy a Merész-csapat a 2012-es eindhoveni Eb-n bronzérmes lett, majd a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán kiharcolta az ötkarikás részvételt is. Hogy az olimpián bármi lehet női vízilabdában, az már szinte magától értetődő. Az, hogy Bolonyain sok fog múlni, akár érem is, az is.

noivalogatott2012.jpg

Szólj hozzá! a

Címkék: vízilabda london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása