2011.06.15. 10:23, Írta: HiStory

Rátgéber arca, Székely lehetősége

 A kézilabdás hideglelés, a női válogatott vb-selejtező kudarca után bizakodva várom, mi lesz kosarasainkkal. A női válogatott revansot vehet a németeken, ’93 óta először Rátgéber nélkül.

 

Hat ponttal kikapni kosárlabdában kábé olyan, mint két góllal kéziben. A női kosárcsapat ennyivel maradt alul Németországban, így ha szerdán Sopronban legalább hét ponttal nyer, ismét ott lehet az Eb-n. Ezúttal talán sikerül motiválni a lányokat, kellően felpörögnek és  talán Honti Kata is visszatér vádlisérülése után – reméljük a legjobbakat!

 

Ha összejön, a sikert Székely Norbert szövetségi kapitány jegyezheti, amivel – bármilyen furcsa is – egy közel húsz éve tartó folyamatnak szakadhat vége, mivel utoljára 1993-ban(!) fordult elő, hogy a magyar válogatott Rátgéber László nélkül szerepelt volna Eb-n – 1995-ben és 1997-ben másodedzőként, 2001-ben, 2003-ban és 2009-ben szövetségi kapitányként volt jelen. Máskor meg nem jutottuk ki – igaz, akkor meg nem ő vezette a válogatottat. 

 

Rátgébert imádom, még akkor is, ha az arcánál már csak a lemezgyűjteménye nagyobb, de kétségtelen, hogy mindent tud a szakmáról, óriási dumája van (amikor legutóbb kipenderítették a kapitányi posztról, foghegyről odavetette: ha gond van az Eb-kijutással, csak szóljanak!), és rocksztárnak sem mindennapi. Ráadásul a Szpartak Moszkvánál bebizonyította, hogy nem csak a duma nagy: a legjobb játékosállománnyal sokszor nehéz nyerni, ő viszont simán behúzta az Euroligát. De félre a Rátgéberiádákkal, most Székelyen a sor, hogy felzárkózzon, a csapatot pedig kivigye a lengyelországi Eb-re! Dumálni ráér később. 

 

Szólj hozzá! a

Címkék: válogatott kosárlabda eb rátgéber székely

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása