2011.06.12. 10:00, Írta: MatthiasHüvelyk

Kézilabdában is eljött Irapuato

Orbitális égés: a Mátéfi Eszter vezette női kézi válogatott lemaradt minden versenyről, amiről csak lehet. Egy kálvária krónikája.
 
 
Már ott lehetett érezni, hogy baj lesz, amikor a sorsolásnál a németeket kaptuk ellenfélnek. A legerősebbet. De ezt is magunknak köszönhettük, hiszen az norvégiai Eb-n kikaptunk az addig ismeretlen hollandoktól és az Eb-selejtezőkön kétszer is legyőzött svédektől – ha utóbbi meccset megnyertük volna elődöntősök vagyunk, kikaptunk, így 10.-ek lettünk. És a sorsdöntő meccseken való leblokkolásunk már nem pusztán a „sydney-i szindróma”, nem az van, hogy elhittük magunkról, hogy megnyertünk valamit, és közben kiéneklik a sajtot a szánkból. Nem. Itt kérem szépen nem volt tűz
 
Az ember még mindig kábulatban van… nem fogja fel, amit a németek elleni vb-selejtező visszavágóján történt. Ez nem csak csalódás volt, ez Irapuato volt újratöltve. Bambán néztünk magunk elé a második félidőben, hogy itt mi történik, 20 perc alatt szinte csak Görbicz dobott gól, míg a németek úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon. Vagy inkább tejen. Nem szabad azonban csak Mátéfi Eszter nyakába varrni a veresége(ke)t, jóllehet szinte minden válogatott meccsen, mióta ő a kapitány, az érződött, hogy nem tudja feltüzelni játékosait. A pekingi olimpia 4. helyen, és a macedóniai Eb óta tartó folyamat csúcsosodott ki szombaton, egy egész ívvé összeállt láncolat vezetett a vasárnapi, győri kézilabda-Irapuatohoz.
 
Egy ember már biztosan búcsúzik: a csapatkapitány, Pálinger Katalin bejelentette visszavonulását a válogatottól. Ő szavatartó ember, 2007-ben a vb után azt mondta, az volt az utolsó vb-je, Kínát fáradtság miatt hagyta ki, most meg ugye elbuktunk. Pálingerből közvetlenül a győri meccs után előbújt a mindenkiben ott lappangó Mészöly Kálmán is, azaz egy finom „mi időnk lejárt”-ot helyezett kilátásba, amikor azt mondta, itt az idő, hogy a huszonegy-két évesek szerepeljenek a nemzeti csapatban, legalább most lesz elég idő felépíteni egy ütőképes csapatot a 2014-es hazai rendezésű Eb-ig. Ámen.
 
Hogy Pálingert ki követi, nagy talány. A szövetség elnöke, Sinka László már taktikusan a vb-selejtezők előtt kijelentette, lemond tisztségéről, és az átkos időkre jellemző módon meg is nevezte utódját. Mátéfi Eszter nem mondott le, de finoman jelezte, szerződése a nyáron felbontható. Olyan veszettül idős játékos nincs a válogatottban, akinek (a családi vasárnapi ebédek főzéséből visszahívott Ferlingen és Pálingeren kívül) ez lehetne az utolsó meccse, Görbiczért például nagy kár lenne. 
 
Nagy kár a vb-ért is, meg az olimpiáért is, de a tragédiákon felnőtt magyar sportléleknek sokkal fájóbb, hogy Bern (már megint a németek...), Marseille és Irapuato után újabb városnevet kell felvésnünk a nagy magyar sporttragédiák sorába: Győr. És félő, még nincs vége...
 
 

Szólj hozzá! a

Címkék: kézilabda görbicz válogatott pálinger mátéfi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása