2011.06.10. 10:00, Írta: MatthiasHüvelyk

Dászvidánya, Dzsudzsi!

Hát megéltük ezt a napot is: Dzsudzsák Balázs gondolt egyet és eligazolt Mahacskalába. A Kaszpi-tengeren innen, a Kaukázuson túl, ahol a malac nem túr, csak a játékos perselyét tömi. Meg Lindáét.
 

Volt itt szó a Tottenham és a Liverpool érdeklődéséről, olasz kérőkről (Juventus, Internazionale) vagy a Lille-ről. Hallottunk az Atlético Madrid és a Villareal neveit Dzsudzsák kérői között, 2010 tavaszán már láttuk őt lelki szemeink előtt a Real Madrid hófehér mezében is, miután a Marca címlapon közölte Balázs fotóját, mint a királyi gárda legfőbb kiszemeltjét. De mit neki a rekord BL-győztes, patinás angol klubok, ő megy az Anzsi Mahacskalába.

 

Csak a mihez tartás végett, Mahacskala egy város Dagesztánban, ami ugyanolyan távolságra van Moszkvától, mint Nyírlugostól. Balázsnak ez gondolom fontos lehet, hiszen az sztárcsapat Anzsi nem bejegyzett városában edz, hanem Moszkvában, és csak a hazai meccsekre ugranak le a játékosok magánrepülővel a Kaszpi-tengerhez. A tulaj Szulejman Kerimov ugyanis fényűző moszkvai életet biztosít játékosainak, menő sportkocsikat, igazi nagyvilági életet. Meg egy rakat fizetést. Máskülönben mi vehette volna rá magát őfelsége Roberto Carlost is, hogy felhúzza az Anzsi sárga-zöld szerelését (és ne feledkezzünk meg a méltán népszerű Mbark Boussouffáról, vagy Diego Tardelliről sem)? Dzsudzsák a hírek szerint 3 millió eurót keres majd évente, ami nemcsak neki és családjának, hanem kedvesének, Zimány Lindának is ínyére van (meg persze a jutalékért dolgozó menedzserének, innen is csókoltatjuk). Nem akarok lemenni a „persze, drága a nő, kell a lóvé, mi?” kijelentések szintjére, de szakmai okokat nem találok a hírre. Ami persze még nem hivatalos, de a tévé bemondta. Ámen.

 

Az Anzsi Mahacskalából ugyanis nem lehet megváltani a világot, ezért is mennek oda levezetni az emberek (olvasni Gattuso és Aimar érkezéséről is). Balázs most belekerülhet egy patyomkin-világba, mert bár kihívás ide, mesés fizetés oda, Mahacskala messze van az európai futballelittől. Nemhogy a BL-ben, az Európa Ligában sem indul a klub, középcsapatnak is alig lehetett nevezni eddig. Persze, megérthetjük Balázst: nyírlugosi kissrácként egyszer megfogadta, hogy nagy focista lesz és majd sok pénzt keres, amivel meghálálja családjának az érte hozott áldozatot. Mint a mesebeli legkisebb királyfi, világgá ment, Eindhovenben sztár lett. Most viszont csak a pénzre gondolt és a királylány kezére barátnője óhajára, illetve arra, hogy ezentúl nemcsak a falára kitett poszteren láthatja Roberto Carlost - ez a történet másik fele. Megnyugodhatunk, magyar válogatott még lesz belőle (bár elképzeljük, ahogy Egervári kapitány felszáll a Budapest-Moszkva-Mahacskala járatra, hogy élőben fagyoskodja végig Dzsudzsák bajnokiját), de európailag jegyzett sztár aligha, pedig jó úton volt.

 

Mert ugyan, ki veszi komolyan az Anzsiban játszó Dzsudzsák Balázst?

 

1 komment a

Címkék: labdarúgás dzsudzsák mahacskala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.kakaó 2011.06.12. 17:35:49

Abban nem vagyok biztos, hogy Egervári fagyoskodna Macskahalacskában, mert ahogy így elnézem a város délebbre van mint Marseille.
süti beállítások módosítása