2012.07.18. 10:02, Írta: MatthiasHüvelyk

Kásással mindenre képesek vagyunk

A magyar férfi vízilabda válogatott az olaszok elleni vereség dacára, a spanyolok és az ausztrálok elleni győzelemmel megnyerte, idén is, a margitszigeti Vodafone Kupát. Tavaly ezt a tornát még Kásás Tamás nélkül rendezték, hála égnek idén már nem.

2011 nyarán a háromszoros olimpiai bajnok klasszis bejelentette válogatottól visszavonulását. Akkor a Hajcsatok MOZGALMAT INDÍTOTT Kásás visszatéréséért, ami végül meg is valósult. Akkor ezt írtuk róla: "Kásás nélkül a pólóválogatott éremesélyes az olimpián. Vele aranyesélyes." Ezt most is tartjuk. Hogy miért?

kasastamas2.jpg

NYERJ A BAJNOKOKKAL!
Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát felvezető írásait, és nyerd meg a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja által dedikált labdákat, vagy a fődíjt, az új Volvo V40-es tesztvezetését!
Ehhez nem kell mást tenned, mint 15 kérdésből álló kvíz-sorozatunk során a lehető legtöbb kérdésre helyes választ adni másnap éjfélig a hajcsatok2011@gmail.com címre!

(A játékkal kapcsolatos kérdések miatt is erre a címre írj!)

5. kérdés:

Mikor vett részt olimpián először Kásás Tamás?


Beküldési határidő: 2012. július 19., csütörtök éjfél
Jelige: Nyerj a bajnokokkal!, 5. forduló
Beküldési cím: hajcsatok2011@gmail.com

 

Hát mert, melyik csapatból ne hiányozna egy olyan ember, aki mindent, de MINDENT megnyert már? Felnőtt és utánpótlás-szinten, válogatottal és klubjaival is.Háromszor nyert olimpiaát, egyszer vb-t, kétszer Világligát és Világkupát, valamint Európa-bajnokságot. Juiorként is megnyert mindent a magyar válogatottal, ifjúságiként "csak" Eb-győztes. Számolatlanul olasz bajnok, a magyar bajnoki arany hiányzik egyedül a vitrinjéből. De talán elfogadná, ha ehelyett egy negyedik olimpiai arany jönne össze.

Tavaly belefásult az edzésekbe, a másfél évtizede tartó mókuskerékbe, de Benedek Tibi azt mondta, hogy ha Kásás játszott a sanghaji vb-n, akkor megvertük volna a szerbeket az elődöntőben, és döntőt játszunk. "Kár lenne vitatkozni egy háromszoros olimpiai bajnok legendával. A magyar csapat öt egygólos meccset játszott a vb-n, ebből az első hármat megnyerte, az utolsó kettőt elveszítette, így odalett az érem. Ismerve Kásást, az ilyen meccseken egy-két olyan momentuma biztosan lett volna, ami az elődöntőben és a bronzmeccsen is a javunkra fordítja a meccset. Nem is gólokra lett volna szükség, hanem higgadtságra, egy-egy labdaszerzésre vagy blokkolásra emberhátrányban. Ezekben ugyanis még mindig a világ egyik legjobbja." - írtuk akkor.

kasastamas3.jpg

Peking óta egyszer sem álltunk dobogón. Peking előtt sem nagyon, de az olimpián jött valaki az elődöntőben, aki addig halványan idézte önmagát, és belőtt egy sorsfordító gól a montenegrói kapuba. Kásás Tamás. Talán ez is eszébe jutott akkor, amikor a 2012. januári Eb előtt felhívta Kemény Dénest, elbeszélgetett vele, majd közölte: kész visszatérni a válogatottba. A védelem vele azóta is stabilabb, a világ egyik legjobb védőjátékosáról beszélünk, aki a center kivételével az ellenfél bármelyik játékosát képes megfogni, a legendás, „Kásás-féle” két méteres magasságból történő keresztpassz-lehalászásokról nem is beszélve... "Úgy gondolom, csak az legyen magyar válogatott, aki képes teljes önmagát adni mind fejben, mind testben. Én ebben a pillanatban ehhez nem érzem magamban az erőt… Úgy gondolom, amennyit kaptam, annyit adni is tudtam a magyar válogatottnak." - indokolta anno visszavonulását.

Hát, kérem, bajban lennénk, ha nekünk kéne mindent visszaadnunk Kásásnak abból, amit kaptunk! Bár egy újabb olimpiai arany még elférne a számlán! Hajrá, Kása!

kasastamas.jpg

1 komment a

Címkék: vízilabda olimpia kásás magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.18. 18:39:51

Kásás közel sem annyira jó, mint amennyire sztárolják.

Aranyesélyünk csak akkor van, ha a kieséses szakaszban elkerüljük az összes ex-jugó tagállamot.

Egyébként semmi, lehet, hogy a 4 közé se jutunk be.

Ez a csapat egyszerűen nem jó.
süti beállítások módosítása