2012.07.14. 15:00, Írta: MatthiasHüvelyk

Benedek Tibi, a rolling stone

A ruditól három aranyérmen át az edzőségig. Jobb, mint Jagger.

Július 12-én mindenki odáig volt attól, hogy 50 éve koncertezett először a Rolling Stones. Minden híradás ezt ontotta agából, még az is felvett Stones-os pólót, aki azt se tudja, ki Mick Jagger. DE azt méltatlanul felejtették el, hogy szintén július 12-én született, igaz tíz évvel később, a magyar vízilabdázás egyik legnagyobb alakja, akinek a londoni éremszerzésben is lehet még része: Benedek Tibor.

640-benedek_1028_MI.jpg

NYERJ A BAJNOKOKKAL!
Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát felvezető írásait, és nyerd meg a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja által dedikált labdákat, vagy a fődíjt, az új Volvo V40-es tesztvezetését!
Ehhez nem kell mást tenned, mint 15 kérdésből álló kvíz-sorozatunk során a lehető legtöbb kérdésre helyes választ adni másnap éjfélig a hajcsatok2011@gmail.com címre!

(A játékkal kapcsolatos kérdések miatt is erre a címre írj!)

2. kérdés:

Magyarország hány olimpiai aranyérmet nyert vízilabdában?



Beküldési határidő: 2012. július 15., vasárnap éjfél
Jelige: Nyerj a bajnokokkal!, 2. forduló
Beküldési cím: hajcsatok2011@gmail.com

 

A reklámember

"Danone a rudi nálam ez a tuti
Danone szuperrudi, nem bírom abbahagyni
Ebéd vagy vacsi
Nem baj nyugi nyugi" - emlékszik még valaki erre, amikor Tibi a hűtőnél énekel? :)

A színészfiú

Nagyapja, idősebb Benedek Tibor, míg édesapja, Benedek Miklós, valamint testvére is színházi ember, előbbi kettő híres színész.

17_o_benedek-EUROPRESS.jpg

A családapa

Volt egy olasz felesége is, de 2004 óta a híres modell, Epres Panni a felesége. Két közös gyermekük van.

1.jpg1 (1).jpg

 

A háromszoros olimpiai bajnok

1989-ben már ifjúsági Európa-bajnok volt, visszavonulását 2012 májusában jelentette be. A két dátum között nyert három olimpiai bajnoki címet, világbajnokságot és Európa-bajnokságot a magyar válogatottal (plusz egy Világkupát és két Világligát). Hatszoros magyar és olasz bajnok, az Újpesttel nyert BEK-et is.

benedeksk-32.jpg0_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A doppingoló (?), de pozitív hős

1999 augusztusában clostebolt találtak egy mintájában, ami szerinte gombásodás elleni gyógyszer miatt került szervezetébe. Nyolc hónapra tiltották el, 2000 tavaszán tért vissza, Sydney-ben húzóembere (a későbbi világversenyeken is) csapatkapitánya volt a magyar válogatottnak).

Benedek-Tibor.jpg

A leendő szövetségi kapitány?

Kemény Dénes 2010-ben kérte fel Benedeket arra, hogy legyen a válogatott másodedzője. Azóta remekül végzi feladatát, sokan a London után leköszönni vélt Kemény mester utódát látják már benne, de ő ettől a kérdéstől elhatárolódik, amúgy is az olasz Camogli csapatának vezetőedzői feladatait fogja ellátni. A 2011-es vb-ről viszont már abszolút szakvezetői szemmel nyilatkozott, amúgy meg, Isten éltesse!

1 komment a

Címkék: vízilabda london világbajnokság válogatott benedek magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyanyus 2012.07.14. 16:47:19

Imádom őt, a játékát a mosolyát!
Isten éltesse sokáig!
süti beállítások módosítása