2011.12.26. 00:32, Írta: MatthiasHüvelyk

Mi a neved? Világbéke!

Nem mindennapi névvel lépett pályára az NBA-alapszakasz szombati nyitómeccsén egy amerikai kosaras.

Ron Artest 1999 óta játszik a világ legjobb kosárlabda-bajnokságában. 2002-ig a Chicago Bullst erősítette, majd az Indiana Pacerst, ahol a 2004-ben az év védőjátékosa lett és beválasztották az All Star-meccsre is. Artest később Sacramento és Houston érintésével jutott el Los Angelesbe, ami a megváltást hozta életébe. A civilben rapperként és valóságshow szereplőként tevékenykedő Artest 2010-ben bajnok lett a Lakers-szel, 2011-re pedig megváltoztatta nevét a következőre: Metta World Peace.

A váltás hivatalos, bejegyezték az amerikai hivatalok is. Keresztneve, a Metta egy ősi buddhista szó, amely barátság szeretetét jelöli, míg vezetékneve, a World Peace a világbékét. "Nevem megváltoztatása azért történt, hogy inspiráljam és közelebb hozzam vele egymáshoz a világ fiataljait" - mondta World Peace az újrakeresztelésekor. Kis híján azonban dugába dőlt terve, hogy a világ fiataljainak szétszórja igéjét, hiszen az idei NBA-szezon majdnem elmaradt, a szombati rajton a Chicago ellen viszont megkezdhette térítését World Peace, született Artest.

Nem ő az egyetlen híres amerikai sportoló, aki megváltoztatta nevét. Chad Javon Johnson, a Cincinatti Bengals, 2011-től a New England Patriots wide receiver játékosa 2006-ban mezszáma spanyol nevét vette fel, azóta egy egész világ Chad Ochocinco-ként ismeri (ocho=nyolc, cinco=öt).

Mit is kívánhatnánk Artestnek ezek után? Hajrá világbéke!

3 komment a

Címkék: nfl kosárlabda nba lakers

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phaszphej · http://phaszphej.blog.hu 2011.12.27. 08:15:29

az biztos,h nem o az egyetlen.
Lew Alcindor
Cassius Clay
stb ...
:)

daemonwhisper 2012.02.08. 21:58:56

@Phaszphej: de talán a leginkább idevágó eset egy régi NBA-játékos Lloyd B. Free-é, aki World B. Free-re változtatta a nevét :))
süti beállítások módosítása