2011.10.02. 08:59, Írta: MatthiasHüvelyk

300 nap Londonig

A kerek napfordulón megnéztük, milyen létesítmények várják jövőre az olimpikonokat. Képgaléria!

Az olimpia közponja, így az olimpiai láng őrzője az újonnan felhúzott Olimpiai Stadion lesz. A játékok után a West Ham labdarúgócsapata veheti majd birtokba.

A kosárlabda-csarnok már kész.

 

Az olimpiai park immár szokásosan egy város a városban. Az eton-i olimpiai evezőspálya szintén impozáns.

 

London történelmi részeit is kihasználják majd a szervezők. A triatlon és a maraton futás a Buckhingam-palotát és a Hyde Parkot sem hagyja majd érintetlenül, a lovas és íjász versenyeket viszont a Greenwich Park-ban rendezik majd, a teniszversenyeke pedig a wimbledoni zöld gyepen (hol máshol?).

 

A mesterségesen épített szlalom kajak pálya, a kerékpárosok komplexuma, valamint a kívülről impozáns, belülről a lelátókat eltakaró tetőszerkezettel rendelkező uszoda bármikor alkalmas versenyek rendezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az olimpiai labdarúgótornát Nagy-Britannia különböző városaiban rendezik meg. Így a glasgow-i Hampden Park, a cardiffi Millenium Stadium, a manchesteri Old Trafford, a newcastle-i St. James Park és a coventry-i RICOH Arena is hivatalos helyszín lesz, a döntőt pedig kivételesen nem az Olimpiai Stadionban, hanem a világ legdrágább stadionjában, az új Wemley-ben rendezik.

3 komment a

Címkék: london olimpia magyarok menni olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jokerpofa 2011.10.02. 12:18:00

MIndent nem lehet sajnos befedni, kár, hogy esni fog.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.10.02. 20:51:20

Mi egyetlen normális stadiont se tudunk felhúzni, és így akartunk olimpiára pályázni.

Peetee 2011.10.03. 09:20:11

És mindezt úgy csinálják, hogy semmit nem lehet érezni az orbitális építkezésekből (kivéve azok közvetlen közelében).
Nem áll meg a városban az élet, pedig 15 különböző helyen építkeznek egyszerre.

A metrót például minden hétvégén felújítják; ezért minden hétvégén más-más vonal más-más része nem jár. Ez turistaként elsőre horrorisztikusnak tűnt, végül egész nap kb. 20percet vesztettünk vele!!!

Parádés lesz, alig várom már!
süti beállítások módosítása