2011.09.01. 22:10, Írta: MatthiasHüvelyk

Rúgjátok fel Ibrahimovicot!

Megtaláltuk a svéd válogatott gyenge pontját a ma esti Eb-selejtezőre: Zlatan idegrendszere.

Ibrahimovic, a magyarölő
Kezdjük a szikár tényekkel. 2000 óta a magyar válogatott hét tétmeccset játszott Svédország ellen. Ebből hatot a svédek nyertek, egyszer döntetlen lett, és mi nem tudtunk ellenük nyerni. Persze, a múltban korábban igen, de az ma már annyit ér, mint döglött lovon a patkó. 21 pontból egyetlen egyet szerzeztünk ellenük és annak is már 9 éve! Azon a bizonyos 2002-es stockholmi Eb-selejtezőn még 1-0-ra vezettünk Kenesei Krisztián korai góljával, de a 76. pervben jött Zlatan Ibrahimovic és bevágta nekünk első gólját... sajnos nagyon emlékezetesek követték.

A videó után még több fájó Ibra-gól, és Ibra-prasztság!

A fenti meccs visszavágóján 2003-ban a Puskásban sem tudtunk nyerni, Allback góljára Lisztes még válaszolt, de a hórihorgas csatár 2-1-re megnyerte a kék-sárgáknak a meccset. Ez volt az egyetlen az utóbbi tíz évben, hogy tavasszal találkoztunk velük, mert utána lidércnyomásként élünk meg minden őszt: jönnek a svédek!

Vagy mi megyünk hozzájuk: 2004 októberében sima, 3-0-ás verést kaptunk tőlük, 2005 szeptember 7-én pedig a szokásos módon vártuk a visszavágót. Ha nyerünk, utolsó szalmaszálba kapaszkodva még maradhat esélyünk a világbajnokságra jutásra. Aztán a 91. percben jött Ibrahimovic, és képtelen szögből, képtelen időpontban, képtelenül és pofátlanul Király hálójába bombázott.

Matthäus után Koeman-nal is kifogtuk a svédeket, és recept ugyanaz volt: 2008 szeptemberében (mikor máskor), 2-1-re kikaptunk Stockholmban, majd 2009 szeptember 5-én jött a hazai visszavágó. A forgatókönyv a szokásos: ha nyerünk, életben maradunk, ha nem, szinte búcsút inthetünk a vb-nek. Mellberg fejelt, Huszti egy kamu 11-est értékesített, de a 94. percben Tímár serdülő-szintű aláfutása után jött Ibrahimovic, és a Babossal szembeni párbajt szerencsével megnyerte. (A videót hanggal csak saját felelősségre ajánljuk: a néhai klasszis, Varga Zoltán szakkommentátorként szólt be szerencsétleneket, Léderer Ákos pedig előszelét adta annak, hogy egy évvel később, miért is lehetett őt eltiltani a közvetítéstől)

A letargia azóta is rajtunk: ha szeptember, jön Ibra és rúg egy gólt. 2010 őszén már Egervári Sándor vezetésével simán, 3-0-ra kaptunk ki idegenben, most ha kikapunk, oda az Eb-szereplés, ha nyerünk, még van remény. Ibrahimovicot kétféleképpen lehet semlegesíteni:

1. Nem szép dolog, de le kell rúgni az első tíz percben. Még ha kiálítás is lesz a vége.

2. Az első tíz percben, le kell rúgni. Ha nem jön össze, egész meccsen át heccelni kell és beszólogatni neki, még magyarok testi épségét is kockéztatva. Hogy miért?

Ibrahimovic, a pöcs

Mert Zlatan hajlamos arra, hogy megfeledkezzen magáról, és akár a legfontosabb mecseken is elboruljon az agya, lefejeljen, leüssön, letérdeljen valakit, aki szúrja a szemét, és az sem érdekli, ha kiállítják. Ezeket e mozdulatokat saját csapattársain gyakorolja, legtöbbször edzésen. Milanos korszakában Cassanot egy interjú közben így tréfálta meg:

Később csapattársát, a sierra leone-i Rodney Strassert viccből fejbe rúgta (azért egy másodpercig időzzünk el azon, hogy a sierra leone-i srác milyen életpályán jutott el oda, hogy a Milan tagja lehetett, és akkor ez fogadja...)

De akkor sem jön zavarba, ha válogatott társát kell seggbe rúgni, vagy az ellenfél edzőjének kell nekimenni, esetleg 80 ezer ember előtt kell leütni valakit.


Ibrahimovic, a zseni

Ne lagyünk igazságtalanok, Zlatan mégiscsak korszakos zseni. Nem véletlenül jutott ő sem a malmöi bevándorló-negyedből az Ajax, a Juvantus, a Milan, az Inter vagy a Barca kezdőjébe. Egy holland bajnokin szerzett góla például azóta is a futballtörténelem aranyoldalain szerepel.

13 komment a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magua81 (törölt) 2011.09.02. 19:17:43

szerintem Ibra nem korszakos zseni, igaz hogy gólokat lő kiscsapatok ellen (pl magyarok)de kiélezett helyzetben nem megy neki. Korszakos köcsög maximum

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.09.02. 19:45:07

itt kint élünk a svédeknél, hát a Zlátán-kultusz óriási.Meccsek előtt minden nap van valami róla az újságokban, ő a helyi Győzike gyakorlatilag.Én spec. útálom, pont a nyavajás mázlista góljai, köc*g viselkedése miatt.

Morgó Muki 2011.09.02. 20:01:46

Két megjegyzés Léderer Ákossal kapcsolatban. Az eltiltását egy jégkorong közvetítésért kapta. A foci közvetítését nem szerettem, de a hokit nagyon jól nyomja. Másrészt hiteles emberek/szervezetek elítélhetik, de az RTL/Sport Klub nem tartozik ezek közé.

Gyárfás 2011.09.02. 20:16:56

esélyünk nincs de egy törött ibra lábbal örömet tudnának szerezni a drukkereknek:)Ennél nagyobb pöcsöt nem hordott a hátán a föld. Törni zúzni ez a lényeg:)

johevi 2011.09.02. 21:21:35

Elképesztő módon beképzelt elképesztően jogosan....

kicsinadal 2011.09.02. 23:27:26

Ez a csóka egy nagydarab büdösbunkó zseni játszani ellene rémálom. Igazából csak nagyon jó védôk tudják megfogni, ha van kedve játszani. Tényleg tipikusan az a csatár, akit fejben kell legyôzni, mert az a legyengébb pontja:)))

Aegopolis2 2011.09.03. 01:58:33

"2010 őszén már Egervári Sándor vezetésével simán, 3-0-ra kaptunk ki idegenben."

Ez tévedés.
Egyrészt 2-0 lett, nem 3-0, másrészt nem volt az annyira sima.

Таганская 2011.09.03. 02:52:44

A szerzőt kéne felrúgni, nem ibrahimovic-ot...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.03. 08:17:10

Változott az ábra: a finn tesóknak kéne Ibrát felrúgni, vagy leszedni.
Vagy netán a sanmarinói tesóknak?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.09.03. 09:12:21

egy vagány nagyképű srác, aki nem szarik be gyak. semmitől/senkitől.
renitens, lázadó, példakép.
nem szimpi, de ez van.

minnifield űrhajós 2011.09.03. 09:29:45

ibra tipikusan az a gyerek, aki egy büdös nagy paraszt de őt választanám a téren a csapatomba először
süti beállítások módosítása