2011.08.29. 07:18, Írta: MatthiasHüvelyk

Meglátja Mester, menni fog! - 7. forduló

Magvas gondolataikat már évtizedekkel ezelőtt is ontották magukból a magyar edzők. Állandó sorozatunkban fordulóról fordulóra az NBI-es labdarúgó-bajnokság edzői nyilatkozatait vetjük össze. 7. forduló.

- Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez. Egyre inkább úgy érzem, hogy az általam képviselt játékfelfogásnak nincsen létjogosultsága Magyarországon, úgyhogy lassan át kell gondolni néhány dolgot. Igazából kivégeztük magunkat... Újra – VéberGyörgy, Pécs-Pápa 2-1


- Mindkét csapatnak gratulálni kell, mégpedig a harcias játékért, ezen a találkozón nem annyira a minőség dominált, hanem előbbi. Én külön gratulálok a saját csapatomnak, hogy megnyerték a mérkőzést. Nagyon nehéz volt pszichésen ez a meccs, de muszáj volt megszerezni a 3 pontot, ráadásul pont egy nagy múltú csapat ellen kellett játszanunk ezt a fontos találkozót- Marijan Vlak volt gáláns csapatával a Fradi 2-1-es legyőzése után

- Sajnos a jelenlegi helyzet egy hosszú folyamat része volt, amíg ebből kijönnek, ahhoz idő kell, a siker az, ami nagyon hiányzik, mert tudom, akkortól minden megváltozi -  Nagy Tamás, a Fradi mostani trénere.

- Nem olyan nehéz mit mondani…volt egy nagyon jó csapat, amely megvert egy olyat, amely ilyen összeállításban soha többé nem fog játszani. Nyilvánvaló, hogy áldozati bárányként néztünk ki egy kis idő múlva. Nem kell nagyon dühösnek lennie a kapusnak, körülbelül három gólban volt benne, és bár mondani szokták, hogy 1 gólban azért néha illilk benne lenni, 2-3-ban már nem…de nem szabad ráverni a balhét, a meccs előtt is tudtuk, hogy jobb ez a Győr. Tisztességgel kikapni 2-1-re, 3-2-re, az benne van a mérkőzésekben, de hogy egy faultot nem csinálnak…volt 1-2 szituáció, amikor a gatyát lerúgták volna a paliról, ehelyett ilyen kislányos dolgokat csináltak. Ez a csapat körülbelül négy helyen fog változni, akár már a Ferencváros ellen. Nálam nem szakad el a cérna, én egy alkalmazott vagyok, ha valaki úgy gondolja - és ezt a múlkor is elmondtam a vezetőknek -, hogy én vagyok a hibás, akkor nyugodtan lépjen, az edzői szakmában ez benne van – Csank János azelőtt, hogy kirúgták volna a ZTE-től az 5-1-es győri vereséget követően.

- Az első félidőben totális támadófutballt játszottunk, néha még magam is meglepődtem, hogy emiatt mennyire kinyíltunk hátul - persze a nézők biztosan jól szórakoztak. Szünet után már óvatosabban játszottunk, miközben szerkezetet is váltottunk. Aranyszabály, hogy ha egy csapat betalál, legalább három-négy percig nem szabad gólt kapni, sajnos ez nekünk nem sikerült. Az egyik legjobb támadófutballt játszó együttes ellen mérkőztünk, amely ráadásul az Európa-ligában is indult - míg mi ugye bent maradtunk az első osztályban – Aczél Zoltán, Haladás-Kecskemét 2-2.

- Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. A második játékrészben viszont érthetetlenül behátráltunk, valamint sérülések miatt cserékre kényszerültünk. A második gólnál tisztelettudó balekok voltunk, nem rúgtuk ki a labdát, hogy cserélni lehessen, így pont onnan hiányzott egy ember, ahonnan betalált Luque. Nem gondoltam volna, hogy a Diósgyőrnek ilyen jó játékosai vannak. Ez eddig nem jött át a számomra a televízióban. A szurkolók előtt pedig le a kalappal. A miliő után megérkeztek a milliók is, kívánom, hogy még nagyon sokáig az NB I-ben szerepeljenek - Michalecz István vallomása Diósgyőrről.

- Nem könnyű tíz emberrel játszani, de így is megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, sőt még a győzelemre is. Persze, a Honvéd kontráiban is benne volt a veszély, hiszen hátrányban már kockáztatnunk kellett. Ha Magyarország előrébb akar lépni a futballban, akkor a fair play tekintetében is fejlődni kell – Paulo Sousa vallomása a Videoton kispesti veresége után.

Forrás: nso.hu, pepsifoci.hu

Szólj hozzá! a

Címkék: fradi nb1 meglátja mester

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása