2011.08.14. 10:09, Írta: MatthiasHüvelyk

Lionel a Realban!

Elképesztő igazolásokat jelentett be a két spanyol szupergárda.

A Real Madrid bejelentette, hogy leigazolta a legeslegfrisseb argentin csillagot, Lionel Angel Coirát. A kicsi Lionel példaképe Lionel, mármint Messi a Barcából, és méretileg is nagyjából akkora mint idolja – igaz Coira hátán valóban még csak repedezik a tojáshéj, mindössze hétéves....

 

 

A Real már régebben kiszemelte őt, mert édesapja, Miguel munkája révén a Coira család három évvel ezelőtt Madridban élt, tehát a Real élesszemű játékosmegfigyelői négyévesen szúrták ki Lionelt (hol, a játszótéren? És ott nem feltűnő egy napszemüveges bácsi jegyzetfüzettel a kezében?). A klub és a kicsi Lionel is reméli, hasonló utat járhat be, mint Messi, aki tinédzserként került a Barca akadémiájára. – Álmom, hogy találkozzak Messivel, az első osztályban játsszak a Madriddal, és a világbajnokságon pedig Argentínával – nyilatkozta hétéveseket megszégyenítő magabiztossággal Lionel Angel Coira. Naná, a suliban a másodikosok között biztos nincs még senkinek érvényes szerződése a Reallal. Alul láthatsz is róla egy videót, ahogy kapu mellé lövi a labdát.

Nem egyedülálló eset, hogy európai sztárcsapatok egészen fiatal korukban igazolnak le játékosokat (elsősorban azért, hogy a későbbi vételárat így spórolják meg). Holland, angol, francia klubok is régóta alkalmazzák már ezt a technikát, de a nyár elején a Barcelona is érdekes hírt adott ki. A most már minden bizonnyal Cesc Fabregast is soraiban tudó katalánok szintén egy hétéves tehetségre vetették ki hálójukat, de az angol Kai Fifield-re véletlenül bukkantak: a kissrác szüleivel Barcelonában nyaralt, beállt focizni a parton a gyerekek közé – később kiderült, az épp a Barca válogató edzése volt. - Odajött egy edző, és azt kérdezte, tudnánk-e jönni a másnapi válogatóra, ami az utolsó a szeptemberi felvételre. Mondtam, hogy a gépünk holnap indul, de erősködött, szerinte Kai nagyon nagyon jó volt, úgyhogy átfoglaltam, és visszamentünk játszani – mesélte a kissrác apja. - Kai nagy Barca és Messi-rajongó, azt mondja, egyszer itt fog játszani. Kiszámolta, hogy mire Messi visszavonul, elég idős lesz, hogy átvegye a helyét. Ha beválogatják, összepakolunk, és már holnap ideköltözünk, bármibe is kerül.

Tanulság? Oda vigyük nyaralni a gyereket, ahol jó a foci.

Lájkold a Hajcsatokat a Facebook-on és válaszolj helyesen kérdésünkre kedd délig! A helyes választ adók között 5 db párosjegyet sorsolunk ki a Frászkarika című film premier előtti vetítésére augusztus 17-én 20 órára! 

3 komment a

Címkék: barcelona argentína átigazolás real madrid labdarúgás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farkamatvakarva 2011.08.14. 10:35:44

ez már undorító gyerekkereskedelem

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.14. 14:02:08

@farkamatvakarva: Ez tehetségkutatás nem pedig gyerekkereskedelem. A játékjogot vették meg, nem a gyereket.

dávidka22 2011.08.14. 14:57:47

bárcsak a magyar klubok is így működnének... igaz, azt kell, hogy mondjam, egy-két jó példa itthon is van, a Lokinál 8-10 évesen már bőven benne vagy a dolgok menetében, és ha jó játékos leszel, akkor egyenes az utad a Loki kettőbe már rohadt fiatalon.
süti beállítások módosítása