2011.08.07. 07:32, Írta: MatthiasHüvelyk

Így jutnak Londonba, 5. rész: gyeplabda

Olimpiai sorozatunkban sportáganként bemutatjuk a kvalifikáció menetét, és bár magyar sportolónak ebben a számban esélye nincs kvótát szerezni, a sort a teljesség igényével a gyeplabdával folytatjuk.

A versenyszámok
Férfi csapat, Női csapat
 
Sportolói kvóták
192 férfi játékos (12 csapat, 16 játékossal)
192 nõi játékos (12 csapat, 16 játékossal)

Kvalifikációs rendszer
A férfiaknál a Pánamerikai Játékok, az Ázsia Játékok, az Európa-bajnokság, az Óceánia Kupa, valamint az afrikai selejtezőtorna győztese szerez kvótát 2011-ben.

Afrika: 2011. szept 2-11 Bulawayo (ZIM)
Óceania: 2011. okt 5-8
Európa: 2011. aug 20-28, Mönchengladbach
Férfiak: BEL / ENG / ESP / FRA / GER / IRL / NED /RUS)
Nők: 2011. aug 22-27, Mönchengladbach
(AZE / BEL / ENG / ESP / GER / IRL / ITA / NED)
Ázsiai Játékok
Panamerikai játékok

Ezenkívül Európából kettő, Óceániából pedig egy csapat a világranglista alapján jut indulási joghoz, továbbá házigazda jogán Nagy-Britannia is résztvevő.

A maradék három helyet olimpiai selejtezőtornákon osztják ki.
A világranglista alapján ezekre összesen 18 csapatot (1 afrikait, 5 ázsiait, 8 európait és 4 amerikait) hívnak meg.  Mindhárom tornán hat együttes indul, és a győztes kvalifikálja magát a londoni olimpiára.

Kvalifikációs torna

2012 febr. (India)

2012.ápr Kakamigahara (Japán)

A nőknél az öt kontinenstorna győztese szintén kvótát szerez, a világranglista alapján pedig egy-egy európai, óceániai és ázsiai gárda jut indulási joghoz.
Nagy-Britannia is biztos résztvevő.
A maradék három indulói helyet a férfiakéhoz hasonlóan három hatcsapatos selejtezőtornán döntik el a csapatok, melyre 8 európai, 6 amerikai és 4 ázsiai válogatott kap meghívást.

Forrás: mob.hu

Szólj hozzá! a

Címkék: london olimpia kvalifikáció kvóta magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása