2012.01.29. 09:21, Írta: MatthiasHüvelyk

Császár Gábor a legnagyobb császár

Összegyűjtöttük a szerbiai kézi-Eb legfontosabb eseményeit, avagy a legszebb góltól Mocsai időkéréséig.

csaszar_hun_spa_EURO2012.jpg

A legjobb magyar

Vitán felül Császár Gábor. A veszprémi irányító nem elég, hogy minden meccsen gólt dobott, a sérült Lékai Máté hiányában az egész tornán szinte egyedül mozgatta a magyar válogatottat - nem középiskolás fokon. Olimpia ide vagy oda, a spanyolok elleni időntúli hetese már így is 2012 emblematikus sportmozzanata marad, a horvátoknak lőtt 14 gólja pedig magért beszél. Vezérletével nyolcadik lett Magyarország.

A legpechesebb magyar

Iváncsik Tamás rögtön a nyitómeccsen úgy megsérült, hogy ha kijutunk az olimpiára, ott sem biztos, hogy játszhat.

A legszebb magyar gólok (a videót az NSO-n találtuk, de ettől még király)

A legfurcsább időkérés

Az utolsó perchez értünk a magyar-horvát középdöntőn, amikor támadhattunk a vezetésért - Mocsai Lajos ekkor nem kért időt. Elrontottuk a helyzetet, az ellentámadásból jöhettek a horvátok, akik ha bedobják nyernek, de ők kapufát dobtak. Újra jöhettünk mi, Fazekas a baloldalon indította társait, Schuch Timuzsin be is vágta a labdát a horvát kapuba, mindenki azt hitte, hogy nyertünk, de a bírók visszafújták - Mocsai Lajos e támadás közben kért időt. Nagyon sokat vitatták azóta is ezt a jelenetet, mondván maga a kapitány fosztotta meg csapatát egy góltól, de az utolsó időkérés már korábban meg volt beszélve, ráadásul Schuch gólja ha ért volna is szabálytalan lett volna, mert sípszó után esett.

 

A legnagyobb pofáraesés

Nem ragozzuk: Franciaország. Omeyerék olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnoki címvédőként érkeztek Szerbiába és a 11. hellyel kulloghattak haza. Kikaptak a spanyoloktól, tőlünk, Izlandtól és Horvátországtól, és momentumuk sem akadt. Az a szerencséjük, hogy világbajnokként már biztosan ott lesznek az olimpián és a jövő évi vb-n, különben nagy bajban lennének.

 

A legnagyobb meglepetés

Nálunk Macedónia viszi a prímet. Az a válogatott, amelyet a selejtező-csoportunkban két habkönnyű meccsen elintéztünk, amely mindössze második Eb-jén vett részt, és amelynek mindössze egy jó játékosa van 5. helyen végzett, és kijutott az olimpiai selejtezőre.

 

A legfurcsább gól

A legjobb mesterlövész

Ha már emlegettük a macedónokat és az egyetlen jó játékosukat, Kiril Lazarov 61 gólt vágott a tornán, amivel nemcsak gólkirály lett, hanem egyben az a játékos is, aki egy tornán a legtöbb találatot jegyezte (az eddigi rekordot az izlandi Olafur Stefansson tartotta 58 góllal a 2002-es svédországi tornáról).

kiril_lazarov_mkd_EURO2012.jpg

A legérdekesebb adat

Az Eb 47 meccse közül 45 ért eddig véget, és ebből 34 találkozón nem alakult ki három gólnál nagyobb különbség a csapatok között. A maradék is 5-6 gólos győzelem volt, egyedül a lengyelek verték 17 góllal Szlovákiát, de ez kirívó kivétel. A valaha volt legszorosabb Európa-bajnokság volt a szerbiai.

 

A legütősebb vélemény

Borsos Attila, korábbi 182-szeres válogatott játékos, MKSZ elnökségi tag a közelgő olimpiai selejtező tornás esélyeinkről a Digisporton: "A lebonyolítási forma kedvez nekünk, a kvalifikációs tornán három nap alatt három mérkőzést kell játszani, de a mostani Európa-bajnokság azt mutatja, hogy pont eddig tart ki az erőnk". OFF!

4 komment a

Címkék: kézilabda európa bajnokság magyarok menni olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pán-európai romastratéga 2012.01.29. 14:16:06

micsoda baromság a Mocsait csesztetni az időkérés miatt.. tisztázva lett, hogy időt fog kérni, meg nem is látta az akciót, mert ment lerakni a táblát.. meg amúgyis a vége után jött a gól..

2012.01.29. 15:05:40

Császár Gábor nyilatkozata az EB után.
szepszonja.blog.hu/2012/01/28/magyar_sikerek_tanulhatunk_toluk
Nem csak a pályán, de fejben és szívben is "császár":)

brazileiro 2012.01.29. 21:31:32

@pán-európai romastratéga:

Végre valaki! :-)

Engem is meglep, hogy a sok szakújságíró közül senki nem vette észre, hogy

1. A teljesen jól hallható dupla sípszó után leállították az órát, Such gólja bőven idő utáni lett volna.

2. Az is teljesen jól látható, hogy a horvátok megállnak. Such úgy lőtte be teljesen kiszorított pozícióból, hogy a kapus fel sem emelte a kezét.

Magyarán, ha nincs az időkérés, el se jutunk a horvát kapuig időben. Tudom én, hogy jó ez a magyar önsorsrontás, hogy mi milyen hülyék vagyunk, még a gólt is elrontjuk, de azért egy kicsit figyelni is lehetne.
süti beállítások módosítása