2011.11.19. 19:25, Írta: MatthiasHüvelyk

Egy sportoló is lehet hülye!

A pancser sportbalesetek listáján van, aki társasjáték vagy vasalás közben sérült meg, más lábon lőtte magát, de akad, aki saját magát verte véresre. Kim Clijstersnek például azért kellett kihagynia az idei  párizsi Roland Garrost, mert unokatestvére esküvőjén magassarkúban rálépett valakinek a lábára és ettől kiment a bokája....

 

A baseballozók sem piskóták. 2010-ben a Los Angeles Angels játékosa, Kendry Morales egy hazafutás után szokásosan társai nyakába akart ugrani örömében, azonban a leérkezésnél nem az alappontot találta el, hanem egy társa lábát. Ahogy ilyenkor lenni szokott, Morales bokája kificamodott, így a 2011-es szezon rajtjáról is lemaradt. A videón a 40. mp-től.


 

 

Az ünneplésnek nemcsak nyakba ugrálós változata van, a sportolók is gyakran pezsgőznek egy-egy győzelmük után. 2009-ben így tett az amerikai alpesi síző, Lindsey Vonn is, de neki éppen egy olyan pezsgős palack jutott, aminek a vége törött volt, és úgy elvágta vele a hüvelykujját, hogy két hétig nem tudott utána versenyezni.

 

 

Nemcsak pezsgőzni, snowboardozni sem érdemes – a hazugságról nem is beszélve. A LA Lakers egykori játékosa, Vladimir Radmanovics 2009-ben az All Star-gála idején elment barátaival snowboardozni, holott minden veszélyes sportot tiltott a szerződése. Ahogy ilyenkor lenni szokott, elesett, kiugrott a válla, de ami a legrosszabb, csapatához visszatérve hazudott Phil Jacksonnak, mondván csak megcsúszott a jégen, mikor egy barátjának hozott kávét. Nem sokkal később már a Charlotte színeiben játszott Radmanovics….

A teniszező Mihailj Juzsnyij is elvinne egy-két díjat a leghülyébb balesetek terén. Egy Nicolas Almagro elleni mérkőzésén elrontott egy meccslabdát, majd dühében addig ütötte a saját fejét az ütőjével, amíg abból patakokban ömleni nem kezdett a vér. Az elképesztő jelenetsor a videó 30. másodpercétől:

 

A francia válogatott egykori kapusa, Lionel Letizi úgy húzta meg a hátát, hogy a barátaival Scrabble játékot játszott, a szókirakó közben egy betű leesett a földre, ő pedig lehajolt érte. Két hetes kihagyás lett a vége.

Még rosszabbul járt egy „háztartási” balesetben Santiago Canizares. A spanyol válogatott hálóőr a 2002-es vb előtt ráejtette az arcszeszes üvegét a lábára, ami ott széttörve inakat vágott el a lábában, emiatt lemaradt a világbajnokságról. Hasonló eset történt meg 2006-ban Vajda Attilával: olimpiai bajnok kenusunk a szegedi vb előtt rontotta el a borotválkozást, és vágta szét a lábát.

Jimmie Johnson NASCAR-versenyzőnek egy golfautóval gyűlt meg a baja. Johnson annyira szereti a száguldást, hogy felmászott a kisautó tetejére, amikor barátaival játszott, majd ahogy lenni szokott, le is esett onnét, és csuklóját törte.

1993-ban Dave Beasent, a Chelsea akkori kapusa úgy tette harcképtelenné saját magát, hogy egy majonézes flakon felbontása közben belevágott a hüvelykujjába. Többek közt a Blackburn, az Aston Villa vagy a Middlesborough játékosa, Alan Wrigth úgy tette tönkre kis híján a térdét, hogy új autót vásárolt. Csakhogy a vadiúj Ferrarijában nem érte el rendesen a pedálokat, mindig nyújtózni kellett hozzá, ezt pedig a térde nem bírta. Igaz, még idejében eszébe jutott túladni az autón… Még mindig angol foci: Darius Vassel korábban azért volt kénytelen heteken át koptatni a Manchester City kispadját, mert annyira rosszul vágta le a lábán a körmét, hogy a keletkezett seb csúnyán elfertőződött.

 

A New York Giants wide receiver-e, Plaxico Burress egy este úgy ment el szórakozni otthonról, hogy pisztolyt vitt magával, amit a nadrágja övére erősített. Egy diszkóban aztán combon lőtte magát, ami után nemcsak kiesett  a játékból, hanem két évre dutyiba zárták. Az Arizona Diamondbacks baseballcsapatának dobója, Brian Anderson simán csak hülye volt. Nem tudta, hogy milyen hőfokon kezdheti  el a vasalást, így odatette az arcához a vasalót. Szétégette vele az állát.

Nem ennyire vicces az az eset, ami 2007 novemberében egy német szurkolóval történt meg. A Sandhausen-Hessen Kassel német harmadosztályú bajnokin egy hazai gólt követően a drukker örömében felmászott a pályát övező kerítésre, amikor azonban leugrott, a kezén lévő gyűrű beleakadt a rácsba, a gyűrűsujja pedig leszakadt. A 18 éves fiút mentőhelikopterrel vitték kórházba.

 

A magyar kézilabdázás világklasszisa, Görbicz Anita háztartási baleset miatt kis híján lemaradt a pekingi olimpiáról. Pár héttel az ötkarikás játékok előtt Görbe 2008 nyarán este otthon krumplit sütött, ám lábára ömlött a forró olaj, súlyos égési sérüléseket okozva. A játékos akaraterejére és gyors regenerációjára jellemző, hogy speciális kötéssel és cipőben már az olimpia rajtján pályára lépett, és remek teljesítményt nyújtott, az elődöntőig vezetve a magyar válogatottat.

8 komment a

Címkék: botrány sérülés bakik

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2011.11.20. 12:09:15

Jajj, ezt a Görbicz féle oljasütést ejtsük már. Szőrtelenítette a lábát és túlfőzte a gyantát. Az az orvos mondta,aki kezelte, semmi sütés nem volt, szerencsétlen volt,csak az hülyén hangzott volna.

casaubon 2011.11.20. 12:12:39

Plaxico Burress, nem Burell...
amúgy remek összeállítás, rendkívül szórakoztató :D

bioLarzen 2011.11.20. 12:44:55

Csak, hogy folytassam a sort: valóban remek összeállítás, köszi!

bio

UI: "Scrabble", nem "Scrubble" - de ez is apróság ;)

csorsza 2011.11.20. 13:19:06

németeknél jó világ van, egy gyűrűsujj miatt helikoptert hívnak...

Attan 2011.11.20. 14:57:01

És amikor Cseh Laci atomrészegen eltörte a lábát a Balaton-parton…?

Úviusz 2011.11.30. 15:40:10

Kár hogy kimaradt Kasey Keller sérülése, aki túl erősen akarta kirántani a golfütőjét a kocsijából, és úgy pofán vágta magát hogy eltörött az állkapcsa:D
süti beállítások módosítása