2011.10.02. 13:36, Írta: MatthiasHüvelyk

Beenhakker lelépett

Bukdácsoló csapat, menesztett edző, egy hónapig dolgozó sztárszakember, éhező futballisták. Egy szappanopera összes részében nincs annyi fordulat, mint Újpestnél az elmúlt három hónapban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Július 1.: Bartha Csaba lett az Újpest labdarúgó-csapatának ügyvezetője, aki első nyilatkozata szerint „profibban, gazdaságosabban, nyereséggel akarja működtetni a klubot.”

Július 16.: Az Újpest az NB I nyitányán 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Pápától.

Július 20.: Kovács Zoltán sportigazgatót kirúgták a klubtól. Hivatalos indoklást nem adtak ki Kovács munkaviszonyának megszűntetése kapcsán. 

Július 23..: Az Újpest az NB I 2. fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett Győrött.

Július 29.: A holland és a lengyel válogatott egykori szövetségi kapitánya, az Ajax Amsterdam és a Real Madrid korábbi edzője, a holland Leo Beenhakker lett a lila-fehérek sportigazgatója Kovács Zoltán utódaként.

Július 30.: Az Újpest az NB I 3. fordulójában 2-0-s vereséget szenved Siófokon.

Augusztus 2.: A rendőrség 2 milliárd forintnál is nagyobb összegre rúgó csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Tolnai Sándort, az újpesti labdarúgó-csapat többségi tulajdonosát. Az ügynek az ügyészség tájékoztatása szerint nincs köze a sportklubhoz.

Augusztus 4.: A csapat kisebbségi tulajdonosa, Kovács Péter olyan igazgatótanács felállítását javasolta, amely felügyelné az ügyeket a többségi tulajdonos Tolnai Sándor előzetes letartóztatása után. A hírek szerint néhány hónapra van fedezet a csapat költségeinek fedezésére, „utána nem tudom, mi lesz” – nyilatkozta Kovács.

Augusztus 5.: Tolnai Sándort előzetes letartóztatásba helyezték.

Augusztus 7.: Az Újpest az NB I 4. fordulójában hazai pályán 2-0-s vereséget szenved a Pakstól, így rúgott gól és szerzett pont nélkül a tabella utolsó előtti helyén áll.

Augusztus 10.: Menesztették posztjáról Mészöly Gézát, az Újpest vezetőedzőjét. Utóda a szerb Zoran Spisljak lett, akivel három éves szerződést kötött a klub.

Augusztus 11.: Szabadlábra helyezték Tolnai Sándort.

Augusztus 12.: Távozik Újpestről Bartha Csaba ügyvezető.



Augusztus 14.: Az Újpest az NBI 5. fordulójában 2-2-es döntetlent ért el Kaposváron, így megszerezte első pontját a bajnokságban.

Augusztus 31.: Fehér Csaba is távozni kényszerült a csapattól, mivel a klubtulajdonos őrizetbe vételének másnapján egy bilincset vitt be a klubszékházba. Az egyesület közleménye szerint az esetet a klub alkalmazottjai és az Újpest FC-hez közel állók felháborítónak, gusztustalannak érezték, semmint jópofa viccelődésnek.

Szeptember 10.: Az Újpest az NBI 8. fordulójában 4-1-re megverte hazai pályán a Pécs csapatát, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Ugyanezen a napon röppent fel a hír, hogy Leo Beenhakker az osztrák szövetségi kapitányi posztra is esélyes, így hamarosan továbbáll Újpestről. A holland szakember cáfolta a híreket.

Szeptember 23.: A Nemzeti Sport tényfeltáró cikket közöl az újpesti volt válogatott védő, Pollák Zoltán sorsáról, akit kitehetnek főbérlői a lakásából, mert az Újpest nem fizette ki.

Jeleztem Bartha Csaba ügyvezető igazgatónak (MOST AKKOR MÉGSEM TÁVOZOTT?), hogy szorult helyzetben vagyok, mert pénteken ki kell fizetnem a lakás bérleti díját, de nincs miből. Kértem, hogy adja oda azt a pénzt vagy legalább egy részét, amivel az Újpest tartozik nekem, de nem tudta teljesíteni a kérésemet. Megértő volt, de a vége az lett, hogy kirúgott, mert sokba kerülök, és a klub nem tud fizetni. Annak idején öt évre köteleztem el magam a Megyeri útra, de ezt már nem bírom. Úgy néz ki, rövid időn belül másodszor is utcára kerülök a feleségemmel és a kislányommal. Pénteken nem tudjuk kifizetni az albérletet, így mennünk kell. Hogy miként és hova, fogalmam sincs” – állt a Nemzeti Sportban Pollák nyilatkozata.

Szeptember 24.: Az Újpest hivatalos honlapján közleményben reagált a történtekre. „Az Újpest FC egy ideig türelmesen figyelte a klubunk ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet a nyilatkozók, médiumok legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel „színeztek". Pollák Zoltán pénteken megjelent nyilatkozatával azonban túl messzire ment, így az Újpest FC vezetése úgy döntött, hogy a bíróság előtt számoltat el mindenkit, aki valótlan állításaival a klubot hamis színben tünteti fel és azzal kárt okoz. Ami a konkrét esetet illeti: Pollák Zoltán „nincs kirúgva" Újpestről, ő az egyik legjobban megbecsült tagja a keretnek. Nem csupán a prémiumokkal együtt hétszámjegyű juttatásaival, hanem azzal is, hogy ő volt az, aki mindig a leghamarabb hozzájuthatott a pénzéhez keret tagjai közül. A „kilakoltatásról" annyit, hogy az Újpest FC – annak ellenére, hogy ez a játékos szerződésében nem szerepelt – lakáshoz segítette Pollák Zoltánt, akinek ezért a piaci árnak csupán töredékét kellett bérleti díjként fizetnie. […] klubunk nem kívánja viszonozni a „sárdobálást". Az azonban tény, hogy az Újpest FC Pollák Zoltánnak sem fizetéssel, sem prémiummal nem tartozik. Az Újpest FC a játékos valótlanságokat tartalmazó nyilatkozatát, az ügyben tanúsított hozzáállását fegyelmi vétségének tekinti, és átmenetileg felmentette az edzések látogatása alól.”

Ugyanezen a napon jelent meg a hír, miszerint a Nemzeti Sportközpontok szolgáltatási díj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén idén június huszadikán adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen.

Ugyanezen a napon az Újpest az NBI 10. fordulójában hazai pályán 4-1-re verte a Haladást.

Szeptember 25.: Mivel nem sikerült szponzorokat találni, Őze István, az UTE vízilabda-szakosztályának elnöke bejelentette, a nagy múltú fővárosi klub egyetlen korosztályban sem indít csapatot a jövőben.

Szeptember 27.: Pollák Zoltán megkapta a tartozását a klubtól, de fegyelmi vétség miatt határozatlan ideig egyedül készül. Sem az NBI-es, sem az NBII-es, sem az utánpótlás csapatok edzéseit nem látogathatja, szerződését azonban nem bontották fel.

Október 1.: Leo Beenhakker családi okok miatt távozik az újpesti klub szakmai igazgatói tisztségéből, ám állítólag egyszerűen csak elege lett és/vagy jobb ajánlatot kapott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelen állás szerint a kirúgottak/távozók közül Mészöly, Kovács és Beenhakker akár egy ellen-Újpestet is megalapíthatna. Így maradt az anyaklub, egy tulajjal, aki ellen büntetőeljárás folyik, egy egyszer már lemondott ügyvezetővel, és egy idény közben érkezett külföldi edzővel, aki valószínűleg azt sem tudja, mi zajlik körülötte.
 

3 komment a

Címkék: botrány labdarúgás újpest

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.10.02. 18:16:30

Az ember mindig azt hiszi, hogy ennél már nincsen lejjebb, aztán mégis.

reader613 2011.10.04. 21:00:36

lesz itt jövőre is Fradi-Dózsa.... az NBII Keleti csoportban ;-)
süti beállítások módosítása