2011.09.13. 05:39, Írta: MatthiasHüvelyk

Ha teniszezel, ne pofázz vissza!

Serena Williams McEnroe-tól megtanulhatta volna, hogy a bírónak dumálni öngyilkosság

2009. US Open, döntő. Kim Clijsters jól játszik és vezet Serena Williams ellen. Az amerikainál akkor szakadt el a cérna, amikor a vonalbíró lábhibát mondott egy adogatásánál, majd az ütőjével megfenyegette: I will kill you!

2011, US Open, döntő. Samantha Stosur 6-2-re megnyerte az első szettet Williams ellen, és az amerikai első adogatásánál is 40-15-re vezetett, amikor Serena elkezdett felzárkózni. A görög mérkőzésvezető viszont elvett tőle egy pontot, mondván: hangos Come on! -t kiabált be még a játék közben, és ezzel megzavarta ellenfelét. Serenánál visszaesőként újra elszakadt a cérna. Amúgy mindkét döntőt elvesztette.

Videón előbb a 2011-es eset, majd a hajtás után a 2009-es incidens, és a legendás John McEnroe-féle kiborulások.

És a mester...

9 komment a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaszfej 2011.09.14. 13:22:02

Serena helyében azt az irritáló tyúkot leborítottam volna a kakasülőjéről.

Laarson 2011.09.14. 13:59:42

@phaszfej:

Ha neki áll valaki veszekedni a meccsen az azt jelenti hogy nem a meccsre koncentrál, ergo már el is veszetette a meccset fejben. Megnyerni semmiképp nem fogja. Itt nincsen 10 vagy 11 tag aki majd jól fog játszani helyeted.

phaszfej 2011.09.14. 14:27:15

@Laarson: Ha egy bíró nem tud helyes ítéletet hozni, akkor az a bíró nem a meccsre koncentrál és mindent meg fog tenni, hogy ez ne derüljön ki, tehát a végsőkig ragaszkodni fog az elbaszott döntéséhez. Ja, hogy ha szerinted ezt egy játékos szóváteszi, az nem a meccsre koncentrál. Okos vagy. Menj vissza legózni.

repattila 2011.09.14. 14:34:46

Mi volt ezen az ítéleten helytelen?
Williams belekiabált a labdamenetbe, ami egyértelműen szabályellenes, és ettől függetlenül sem fair.

Vitatkozni meg nyilván értelmetlen, legalábbis én még olyat nem láttam, legyen szó akármilyen sportról, hogy a bíró megváltoztatta volna az ítéletét.

maydayray 2011.09.14. 15:12:10

2009-ben a lábhibát bemondani nagy hiba volt, egészen egyszerűen nem szokták, mert nem oszt, nem szoroz. ez a "come on" viszont egyértelmű hiba volt Serena részéről.

repattila 2011.09.14. 15:23:35

@maydayray: Azért szerintem nem mindegy, hogy honnan szerválsz, mondjuk a t vonaltól egész jól menne nekem is.
Persze ez sarkítás, de nem hiszem, hogy a vonalbírónak kellene megítélni, hogy most az adott belépés előnyt jelentett-e vagy sem.
Így igenis be kell mondani a lábhibát.

keptelenseg 2011.09.14. 16:01:36

"Serena Williams McEnroe-tól megtanulhatta volna, hogy a bírónak dumálni öngyilkosság"

A világ tele van olyan meccsekkel, amelyen a játékos a bíróval beszélget a mérkőzés kapcsán.

Amit mondott Villiams, azt nem egy pályán, de máshol sem lehet következmény nélkül mondani. Ráadásul a végtelenségig gonosz, a másikat megsemmisíteni kívánó eszmefuttatásai vannak. Nem először.

17 grand slam döntő és nem tudja, hogy mérkőzés közben nem zavarjuk kiabálással a játékot? Szerintem szándékosan csinálta, hogy megbüntessék, felnyomják az agyát, ahogy McEnroe is akkor játszott a legjobban, amikor ki agyvérzés közeli állapotba került vagy hozta magát.

Nekem inkább az volt a meglepetés, hogy az Eurosport magyar "kommentátora" mennyire "Serenaval" volt elfoglalva, a mérkőzés szinte valamennyi mozzanatát az ő oldaláról, hozzá viszonyítva közvetítette, a másik, akinek a keresztnevét nem használta, pedig van neki, általában Sam-nek hívják, becézik, mintha pályadísz lett volna neki a mérkőzésen. Mellesleg a mérkőzés előtt kétszeres páros Gran Slam győztesként került a döntőbe, igen tiszteletreméltó eredményekkel.

Amikor egy kiélezett labdamenetben úgy beszélt valami másodlagos dologról, mintha épp ülnénk egy kávéház teraszán, az valami egészen elképesztő volt.

Ehhez még párosultak a 10 perc alatt megváltozó véleményei.

Egy mérkőzésnyi idő nem volt elég, hogy rájöjjön arra, hogy "Sam" olyan játékkal mosta le a 17-szeres döntős kedvencét, amilyet nagyon-nagyon ritkán lehet látni. És azért játszott hibákkal teli a paraszt Williams, mert szétverték azt a játékát, amivel mindenki toronymagas esélyesnek látta.

Szóval nagyon stresszes meccs volt, és még csak nem is "Serena" miatt.

keptelenseg 2011.09.14. 16:10:47

Ja, és az Eurosport sztárja elképesztőnek minősítette a nevezett eset utáni bírói döntést, amellyel ország-világ előtt bizonyította, hogy a annak a sportnak a szabályait, amelyet közvetít, nem ismeri.

Úgy fél órára volt szüksége, hogy belássa a nyilvánosság előtt, hogy a bíró helyesen végezte a munkáját.
süti beállítások módosítása