2011.09.06. 12:00, Írta: HiStory

Cruyff beszólt a Barca elnökének

A klub ikonja szerint a Barca már inkább vállalat, mint egy klub, és ez az elnök hibája. A konfliktus oka: Katar, no meg a pénz.

Cruyff játékosként, majd edzőként is szolgálta a katalánokat, utóbbi minőségében KEK-et, majd BL-t is nyert, a véleményére mindig odafigyelnek Katalóniában. A Marca idézi a holland szavait, minden idők egyik legkiválóbb labdarúgója ugyanis elmondta, mi nem tetszik neki a jelenlegi Barcelonában: - A klubnak nem csupán az a célja, hogy minél több trófeát nyerjen, hanem hogy minél több pénze legyen. Bizonyos dolgokat nem értek a Barcelona körül, és ezek gyanúsak. Ilyen például a megegyezés Katarral, a Qatar Foundation-nel, amellyel Sandro Rosell klubelnök üzletel. Mi lesz így a Barcából? Egy vállalat?

Idén nyártól ugyanis a BL-győztes már nem az Unicefet, hanem a Qatar Foundationt hirdeti mezén – öt évre 165 millió euróért. A szurkolók azonban közbe szeretnének lépni, mivel hirdetés korábban soha nem szerepelt a Barca mezén, az ázsiai hirdetővel sincsenek teljesen kibékülve, így szeptember 24-én szavazhatnak: lekerüljön-e a reklám, és ezáltal csökkenjen-e a büdzsé? Cruyff nyilvánvalóan ebben a kampányban vállalt szerepet, miután vasárnap Sandro Rosell mindenkit megfenyegetett: - Ha a tagság a reklám ellen szavaz, akkor összébb kell húznunk a nadrágszíjat, nem engedhetjük meg majd magunknak, hogy a legjobb játékosokat vagy a legjobb edzőket szerződtessük.

Cruyff kritikájából nem hagyhatta ki a Realt és Mourinhót sem: - A dolgok akkor kezdtek elromlani Madridban, amikor távozott posztjáról a sportigazgató Valdano. Mourinho legutóbbi akciója (belenyúlt a Barca másodedzőjének szemébe a Szuperkupa-döntő visszavágójának második meccse végén) egyszerre volt arrogáns és impotens. Mindez nem csak az ő imázsát rontja, hanem a játékosaiét is, akik két tűz közé kerültek, nincs számukra jó döntés.

Cruyff dicsért is, elismerte Guardiolát, aki a közelmúltban szárnyalta túl a hollandot a Barcelonával edzőként szerzett trófeák tekintetében. - Már miért lennék féltékeny Guardiolára? Akárhányszor szóba kerül a Barcelona stílusa, szóba kerülök én is. Pep csak még felkapottabbá, elismertebbé tesz engem is. A mostani sikersorozat persze Rijkaarddal kezdődött. Ha az ő edzősége idején is Rosell lett volna az elnök, akkor Rijkaardot fél év után kirúgja, és akkor közel sem tartana ott a Barcelona, ahol most.

Cruyff játékosként és edzőként egyszerre volt öntörvényű és zseniális is. De elemzőként sem bújuk ki a bőréből.

Persze mit várjunk attól, aki így rúgta a tizenegyest:


8 komment a

Címkék: labdarúgás Barcelona

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.09.06. 13:32:12

Rosellnek igaza van. Annak aki a mai labdarúgásban el akar érni valamit egy csapattal ott bizony kőkemény pénzre van szükség (ráadásul a Barcának nem is áll olyan túlzás helyzetben -elég csak a hatalmas adósságaira gondolni)

dr. v.b.1990 2011.09.06. 13:35:06

Ami pedig Cruyff a Real-ra mondott és Guardiolára azzal viszont egyetértek.

SPU 2011.09.07. 18:43:39

CRUYFFNAK IGAZA LEHET MERT VALOBAN VER CIKI VALAMI ARAB SZARSAGOT REKLAMOZNI PLANE AZ UNICEF HELYETT EN ANNAK A HIVE LENNEK HOGY MINDEN REKLAMOT TILTSANAK LE A MEZEKROL MINT NEM ODAVALOT ENNYIRE MAR NEM KENE LEMENNI KUTYABA NAIV VAGYOK ES AZT GONDOLOM A FOCI ENNYIT MEGERDEMELNE MERT HOGY JON AHHOZ EGY VALLALAT HOGY HIRDESSE MAGAT MESSI MEZEN SE OTT SE A BLASZ HARMAS KOLOMPAR WINETTOUEN NE LEGYEN REKLAM MERT MEGALAZO A KLUBNAK A FOCISTANAK ES NEKEM NEZONEK

szobatars 2011.09.07. 19:10:29

A magam részéről a mezreklámok ellen vagyok, de még ennél is idegesítőbb, ha a csapat neve változik állandóan a szponzor miatt. A Vasas-Híd pl. micsoda...egy átkelő a Rákos-patakon???

Andal 2011.09.07. 20:54:00

Szegény Cruyff bizonyára játékosként meg edzőként is ingyen dolgozott a Barcánál, és a mai napig nincs fogalma arról hogy egy klub működtetése üzleti vállalkozás.

cukorrépa 2011.09.07. 20:59:56

@SPU 2011.09.07. 18:43:39
"CRUYFFNAK IGAZA LEHET MERT VALOBAN VER CIKI VALAMI ARAB SZARSAGOT REKLAMOZNI PLANE AZ UNICEF HELYETT"

1. miért ordítasz?

2. honnan tudod, hogy katari alapítvány szarság? arabnak arab, de attól mindjárt szar is? kissé beteg (és náci) a világképed, ha így gondolod.

SPU 2011.09.08. 08:52:10

@cukorrépa: vagy csupa nagy vagy csupa kicsi mert ipodrol irok es igy is epp eleg nehez szal ortografia kilove most jobb vazz kerdojel ami pedig az arabokat illeti szvsz nem sok egyeb erdemuk van mint az hogy ott csucsulnek az olajukon es ebbol egy darabig nagyon jol elvannak de a saorman meg a kilenc tizeneggyen kivul komoly es ertekes kortars arab teljesitmennyel meg nem talalkoztam

SPU 2011.09.08. 09:00:50

ja az ilyeneket mint borsodi liga meg idiota cegnevek a nagy hagyomanyokkal rendelkezo klubok elnevezeseben elbol be kellene tiltani
süti beállítások módosítása