2011.08.23. 09:30, Írta: MatthiasHüvelyk

A töködet is letépik, ha kell

Az ausztrál focinál nincs brutálisabb labdajáték a földön. Videó.

Végy két csapatot, öltöztesd a játékosokat hetvenes évekből itt maradt, feszülős nejlonruhákba és dobj be közéjük tojáslabdát. A pálya legyen egy köralapú krikettpálya. A kapuk olyanok, mint az amerikai fociban. Passzolhatsz, mint a rögbiben, ha futsz a labdával, le kell pattintanod, mint a kosárlabdában, ha közel érsz a kapuhoz, rúghatsz olyan gólt mint az „európai futballban”.

Hogy ez mégis miért kemény? Az ausztrálok akkorát ugranak benne, mint a kenguruk, és brutálisan szétszedik egymást egy-egy labdáért, mert a szintén viccesen öltöző bírók alig fújnak le valamit. Védőfelszerelés alig van. Ja, és mindezt a világ egyik legnagyobb autógyártója meg is fizeti nekik.


TV: Eurosport2

Van 2 jegyünk a szeptember 2-i magyar-svéd labdarúgó Eb-selejtezőre. Ha augusztus végéig a Hajcsatok blog eléri az 500 lájkot, akkor kisorsoljuk az olvasók között a jegyeket. Ha nem, akkor mi megyünk ki a meccsre.
Lájkold a Hajcsatokat, és terjeszd, hogy Te is nyerhess!

29 komment a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A.V. 2011.08.23. 14:45:09

Ezek teljesen nem normálisak. Nem tudom, mi ebben a jó, én a sportot úgy szeretem, ha erősebb, szebb és energikusabb leszek tőle, ha rendszeresen csinálom... ez egy őrület, nem sport.

maydayray 2011.08.23. 14:48:08

csak a rögbi :-))) (az is kemény, az is nyers, de valahogy szabályozottabb formában)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.08.23. 15:04:47

Barbár népek. Nem kell a focit variálni, úgy jó, ahogy kitalálták, az a művészet, a Maradona, Pelé meg a Torghelle Sanyi.

Lopótök 2011.08.23. 15:07:45

Akármilyen durva, még így is különb a 'Fartúró Focinál', ahol egy lepkefingtól egy fél óráig fetrengenek a fájdalomtól eltorzult arccal ordítva.

Is 2011.08.23. 15:14:51

Azt nem tudom, hogy itt letépik-e az ember tökét, de azért a vízilabda van ilyen kemény. És ott már tényleg volt tökletépés hazai meccsen... :)
Egyébként szeretem nézni az ausztrál focit, bár nagyon nem értem. De látványban nekem jobban bejön, mint a rögbi.

nemecsek ernő áruló 2011.08.23. 15:19:58

@Szocio Pata (kikvogymukblog): LOL!
Már a második félidő, és még mindig 0-0! :D

Kassian 2011.08.23. 15:41:51

Ez így első ránézésre legalább olyan béna "sport", mint a rugby vagy az amerikai foci. Egy kalap gané az egész. Mi a bánatért nem állítanak fel neki egy ringet? Ott nyugodtan összeverhetik, rugdoshatják egymást. Ezt kár labdajátéknak álcázni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.23. 16:03:38

Tisztelt nyavajgók!

Ennél sokkal durvább képsorokat lehetne összeállítani pl. kézilabdából, de hasonlót simán a "normál" fociból, vagy a vízilabdából.

Látott bármelyikőtök ilyen auszi focimeccset? Én igen. Látványos izgalmas.
És természetesen itt sem a fent látottak dominálnak, ahogy a "normál" fociban sem Pepe vadbarbár megnyilvánulásai, vagy pl a Beckham lábtörését eredményező akció (asszem Tristan volt) a meghatározó.

Az amerikai focit meg csak a totál analfabéták nevezik verekedésnek. Az ugyanis egy igen komoly stratégiai játék.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.23. 16:05:29

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Hm. Ami azt illeti az ausztrál foci áll a legközelebb ahhoz amiből a foci kialakult. És paradox módon a "mi" focink van tőle a legtávolabb.

szakértőbb 2011.08.23. 16:15:00

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Bocsi, de ki az a Maradona, meg a Pelé? :-))

dukeekud 2011.08.23. 16:29:47

Ez egy agyatlan baromsag. A labdara semmi szukseg, egyszeruen csak labda es palya nelkul is agybafobe verhetnek egymast.

Artie 2011.08.23. 16:32:15

@Nathan D'Xantine: Duscher volt, csak a tény kedvéért. Ettől még Duscher vígan mehetett a vb-re.

@Lopótök: Sajnos igazad van.

Hajdú Peter 2011.08.23. 16:33:53

@szakértőbb: "Bocsi, de ki az a Maradona, meg a Pelé? :-)) "

Mekkkora bunkó vagy. Rajtad kivűl mindenki tudja, hogy a valóvilágos Alekosz barátnöi voltak a műsorban.

Artie 2011.08.23. 16:33:55

@Nathan D'Xantine: :)

Egyébként annyiban pontosítok, hogy Duscher akkor végül is nem lett válogatott, de mehetett volna simán, csak nem válogatták be, de nem a lábtörés miatt.

öregbuksi 2011.08.23. 16:35:33

@Nathan D'Xantine: Megelőztél! Említed a kézit, általában, és igazad van. Én megtetézem azzal, hogy az olimpiai sportágak közül, sparíban a polóval a legtisztátalanabb legbrutálisabb "játék" a NÖI KÉZILABDA! Letépjük a mezt, visszahúzzuk a dobó kezet és elé tesszük a combunkat, ez nem vétség, hanem védekezünk. Abban a jétékban ahol a játékosok 80%-a bandázst és lábgépet használ az nem játék. Megyei szinten kéziztem, gyakran nézem az auszi focit, tudom miről beszélek. A poszt írója nem tudja!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.23. 16:39:11

@öregbuksi: Tudomásom szerint a kézilabda az egyetlen olyan sport ahol a szabálytalan szerelés cél. A többiben viszonylag ritkán alkalmazott szükséges rossz.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.23. 16:41:42

@dudva /: Dehogy a fájdalomtól. Szimulálnak.

is 2011.08.23. 16:51:38

@Nathan D'Xantine: pontosabban nem szabalytalanul nem lehet rendesen vedekezni. ami elmeletileg ki van dolgozva a kezilabdaban szabalyos vedekezesnek, azzal csak vesziteni lehet.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.08.23. 16:57:00

Miért csodálkozunk az ausztrálokon, amikor - élvén a Föld túloldalán - egész életüket fejjel lefelé töltik? Nem meglepő, hogy az agyukba nyomuló vér döbbenetes dolgokra készteti őket... Ha jól emlékszem, a planking is tőlük ered. :)

VERS A FÖLD GÖMBÖLYŰSÉGÉRŐL
Amikor a Földön állok,
Talpam alatt ausztrállok.

Még több illusztált mélylíra:
fradyendre.blogspot.com/
:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.08.23. 17:01:08

@is: Mindenesetre kevés más sportban mondják ki a félidei beszélgetéskor, hogy a kapura törő játékost "faultolni kellett volna".

Próbálok nem nagy hülyeséget mondani, de mintha a kosárban is elég nehéz lenne védekezni. Mégsem rúgják fel egymást.
Felvállalják, hogy akár 40-50 kosár legyen. A lényeg, hogy többet kell dobni mint az ellen.

öregbuksi 2011.08.23. 17:09:16

@is: Igen. És a szabályok értelmezhetetlensége, példának a beugrás megitélése. Ez, és még sok dolog (lépéshiba) mind, mind a játék rovására megy. Annyit nem szidják a bírokat sehol, mint a kéziben és a pólóban. Lásd az elmúlt hetek eseményeit a vizes VB-én. Ennek ellenére meg vagyok őrülve az ETO és FTC kéziért (női).

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.08.23. 17:18:30

A női foci keményebb:

A föl-fölrúgott nő

Bájos hölgyi Vígh Tamara,
Hétköznapon minta-ara,
Ámde amint jön a weekend,
Urára nem mondják: „Víg kend!”,
Mert a neje futballcsatár,
Ki a gyepen, mint kit tatár
Kerget, száguld bőrgömbűzőn
Hóban-fagyban, s napon (tűzőn!).
Góljait ő bőszen ontja,
S szanaszéjjel esik kontya,
Amidőn rajt’ hajat dúl a
Tizenegy fős örömgúla.
Fia ordít: „Táncolj, anya!”,
Ő meg nagy gólt ollóz hanya-
-tt vetődve és szakad háló…
(Férj tűnődik: „Ok ez, váló?
Meccset nézek itt a hideg
Esőben és csúzos ideg-
-rángásom van hetek óta…”)
S közben szól a „Vígh, adj!” nóta,
Vad drukkerek bömbölgetik
(Máskor emberek, itt jetik…).
Nem tetszik e dal a másik
Csapatnak, s a balbekk rásik-
-lik Tamara lúdtalpára,
S felgágog a szegény pára!
Bár, mint minden ember, fenség,
Hátvédeknek közellenség,
Rugdossák is minden meccsen!
Mázli csak, hogy csont nem reccsen?
Nem szerencse! Erős, bátor
Ő: amazon-terminátor!
Ő a nagy „föl-fölrúgott nő”,
Hová lép, a fű nem ott nő!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/08/fol-folrugott-no.html
:)

Roger Kapitány 2011.08.23. 17:50:53

www.youtube.com/watch?v=H8v-qZFVYnc

Azért szerintem a rögbi egy csöppet keményebb. Bár az ausztrálok abban se kutyák, a világelsők között vannak.

M. Bertalan 2011.08.23. 19:02:52

ez az összeállítás olyan, mintha összevágnánk a fociból 3 perc gáncsolást. Hülyeség, kemény, de nem durva sport.

A "kapuk olyanok mint az amerikai fociban" egy marhaság, hiszen az ausztrál fociban négy pózna van, így aztán nem egy, hanem három kapu van - a középső hat, a két szélső egy pontot ér. Ráadásul a kapuk a földig érnek - nem úgy mint az amerikai fociban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.23. 19:04:25

Jó sport ez, és a rögbi is. A rögbi nagyon is szabályozott sport, és csak nagyon körülírt módon lehet keménykedni. Ennek ellenére persze a rögbiben nem emósok és még gyanúsabb figurák játszanak, hanem férfiak, mert a szabályok által megengedett módokon viszont keménységre kell számítani. A sportszerűtlenséget pedig megtorolja a bíró és megtorolja a néző, mert ha valaki valami mocsokságot művel, azt még a hívei sem díjazzák. egyszerűen mert sérti a rögbi becsületét. A rögbi még mindig amatőr sport, lélekben, és ezt nem győzik hangsúlyozni.

Az ausztrálfoci más. Ott "birkapásztor" suhancok osztják egymást rendesen. Az első klip viszont egy összeállítás, amelybe beleválogattak extrém durvaságokat. A meccs azért nem így néz ki. Oda sem szivárványszerű pulcsiban érkeznek a játékosok, és a pályán valóban tudnak durvák lenni. Ma már kicsit puhányabbaka szokások, mint tizenöt éve, a bírók is levették már a malachízlaldai köpenyüket, de azért még nagyon is jó meccseket lehet látni. Pörög, nincs sok tökölődés.

És tudjátok, hogy mi nagyon fontos az ausztráfoci, a rögbi és az amerikaifoci megítéléséhez? Az, hogy ezek a játékosok tudják, fel vannak rá készülve, hogy megpróbálják őket szétkenni a füvön. Tudják, hogy milyen ütközésre számíthatnak és mi nem fordulhat elő, és fel vannak készülve rá, fizikailag is. Az ausztrálfociban is csupa szálas, izmos fickó játszik, aki úgy fejre a kocsmába sem szoktak kitérni egy közelgő pofoncsata elől. Ők ilyenek.

A fociban a játékosok sunyik és aljasok. Mennek, hogy eltörjék a másik lábát. A kézlabdában, a pólóban a játék MELLETT szabálytalankodnak folyton. Az aussie rules fociban viszont nincs sunyiság és aljasság, csak falusi legények hajtanak.

A szabályai egyébként viszonylag egyszerűek, pár mondatban össze lehet foglalni, ha valakinek szüksége van rá.

Még valai, a nekem legfontosabb. Sem a rögbibe, sem az ausztrálfociban nincs színház, bohóckodás, fetrengés. A foci ma már sokszor undorító ezek miatt, ez a másik két sport viszont ezt kizárja. Ha valaki a földön marad, az tényleg megsérült, máris megy hozzá az orvos, mert mindenki tudja, hogy nem színészkedik. Mert ha valaki színészkedne, azt többé senki sem híná meg egy pofa sörre, mert eljátszotta a becsületét. Bemegy az orvos, és kikúrálja gyorsan. Átlagos esetben ilyenkor nem áll meg a meccs, hiszen végül is játszani jöttünk, ezért inkáb addig kikerülik az orvost és a beteget. :-D De tényleg. Így aztán a hosszabbítás intézménye sem szükséges.

Ja, és sör. Az ausztrálfoci lelátóin sört isznak, nagy műanyag pohárból, és a papa, mama elviszi a gyerekét is meccset nézni. Ott a szurkolók ugyanis szurkolnak, tudom, fura, távoli szokás.

_andris 2011.08.23. 22:04:35

Ezt szórakoztató nézni, valószínűleg játszani is. Aki a focis fetrengésekhez szokott, annak nyilván durvának tűnik, de ezek a játékosok tudják, hogy kontakt sportot űznek, megtanultak esni, ütközni, állják a fájdalmat, tudják, hogy nem fognak bennük szándékosan kárt tenni.

Ugyanez a rögbinél. Az ütközésre számíthatsz, és arra is hogy rád vetődik valaki amikor nálad a labda. Esni meg tudni kell. akinél nincs labda az nem támadható, és ezt be is tartják.
süti beállítások módosítása