2011.08.19. 09:12, Írta: HiStory

Clint Eastwood az olimpián

Az olimpiai aranyesélyes Sidi Péter bilit borít, közben pedig western-lövészetet szervez.

„Igaly Diána megtöltötte coltját, és vészjóslóan felemelte azt. Kikacsintott nagy karimájú kalapja alól, majd Clint Eastwood-ot is megszégyenítő lazasággal lőtte el a tőle száz méterre kifüggesztett kötelet. A lovak felhördültek, a közönség tombolt.” Pár év múlva akár így is kinézhet a sportlövészet.

 

Az úszó vb utáni balhét követően a sportlövő Európa-bajnokság után is kifakadt egy versenyző, mégpedig maga Sidi Péter, aki tulajdonképpen egy személyben a jelenlegi magyar sportlövészet. Európa-bajnoki aranyérme után borított bilit, villámgyors távozásra szólította fel a szövetség elnökét, aki menedzselés helyett állítása szerint csak sírni tud. 

Sidinek már korábban akadt problémája, ezért aztán otthagyott csapot-papot és Komáromban alapított magának egyesületet, ott készül az olimpiára, amelyre vb- és Eb-címvédőként érkezik szabadpuskában.

Az ügyet akár elintézhetnénk azzal is, hogy mit is akar ez a Sidi Péter, egyáltalán milyen sportág az a sportlövészet?

Alapvetően kétféle sport létezik, a szabadidősport, amit a saját kedvtelésemre űzök, meg az élménysport, amikor kíváncsiak rám, hogy mit sportolok, emiatt kijönnek a nézők, fizetnek a szponzorok, közvetít a tévé stb. A kettő közötti fehér foltot képviseli megannyi sportág (nem írok listát, mert nekünk, magyaroknak fájna a felsorsolás…), amely elvileg a versenysport körébe tartozik, csak éppen a kutya nem kíváncsi rá.

Van 2 jegyünk a szeptember 2-i magyar-svéd labdarúgó Eb-selejtezőre. Ha augusztus végéig a Hajcsatok blog eléri az 500 lájkot, akkor kisorsoljuk az olvasók között a jegyeket. Ha nem, akkor mi megyünk ki a meccsre. 

Lájkold a Hajcsatokat, és terjeszd, hogy Te is nyerhess!

Ám mielőtt készülnénk kiröhögni Sidi Pétert meg a sportlövészetet, nem árt, ha tudjuk, hogy a versenyző amellett, hogy szeretne nyerni Londonban, Komáromban azon is gondolkodik, hogyan lehetne eladhatóvá tenni ügyét. A hírek szerint western-lövészet szervez, az egyesület komolyan foglalkozik a marketinggel (nem lehet könnyű), egyszóval: próbál élménysportot csinálni a lövészetből. Sok szerencsét kívánunk neki, remélhetőleg a példa ragadós, ráférne néhány „magyar” sportágra, hogy megmentsük őket magunknak és a világnak.

1 komment a

Címkék: sportlövészet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2011.08.19. 14:07:48

Amerikában népszerű, de szerintem semmivel se látványosabb, mint a hagyományos sportlövészet, gondolom, ott is elsősorban a múlt miatt. De megéri a próbát, jól is "elsülhet", sok sikert hozzá!
süti beállítások módosítása