2011.08.17. 07:36, Írta: HiStory

Hiányzol, Koló!

Ha élne, 39 éves lenne, és ha nem is versenyezne már, biztosan ott szorítana Szegeden Kozmann Gyurinak, aki kenu párosban indul a vébén, és akivel Koló a 2006-os szegedi és a 2007-es duisburgi vb-n aranyérmes, az athéni olimpián pedig bronzérmes lett. 
 
Három éve nincs közöttünk Koló, aki húsz évvel ezelőtt indult először világbajnokságon, tizennyolc éve lett először világbajnok, 1995-ben két nap alatt öt vb-aranyat nyert.     

 

 

Két olimpiai aranya és bronza mellett 15-szörös világbajnok, 9-szeres vb-ezüstérmes és 4-szeres vb-bronzérmes. Egyesben és párosban is nyert olimpiát, ami jól mutatja korszakos klasszisát. Sydneyben óriási szembeszélben, szinte hullámlovasként győzött, hogy aztán Peking előtt pár héttel szervezete feladja, vagy ahogy ő fogalmazott nem sokkal halála előtt egy edzés végén: „Elfáradtam.”

 

 

Kenuban ennyi 36 századmásodperc, avagy Kolonics első olimpiai aranya Horváthtal párosban Atlantában:


 

A felejthetetlen győzelem Sydneyben:


 

5 komment a

Címkék: kenu kolonics

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füredi 3.0 2011.08.17. 10:44:37

Ha Kolo élne, akkor nem szurkolna a hétvégén Kozmannak, mert Kozmann - mint többször elmondta - Kolo halála miatt versenyzik még. Bonyolult az élet, sajnos...

Soponya Balastyán 2011.08.17. 12:08:37

Hát, nagyfiú vagyok már, de ezt megkönnyeztem... Kösz a posztot.

Kolo már biztos nem versenyezne, bár hát csinált ő pár olyan dolgot, amit más nem...
Gyuri (Kozmann) meg mondott már mindent, abba is hagyta, és még nem olyan öreg, ki tudja mi lett volna ha...? Ha pl. együtt megnyerik Pekinget? Mindegy, a lényeg, hogy neki legalább lehet szurkolni.

De az a sidney-i győzelem! Fogadni mernék, hogy ő már az elején kitalálta az egészet. Hogy el fognak fáradni, akik nekiesnek. A végén kell nyerni, nem 100 méternél!

R.I.P.
és főleg RESPECT!

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2011.08.17. 13:13:01

Az egyik legnagyobb. Emberségből példát, vitézségről formát... Nem ahhoz képest, hanem önmagában. Még láttam edzeni, csorogva indiánkenuban, ő meg húzza. Abban a szakadt csónakházban, ebben a kicsit lepusztult Duna-ágban...
Még az emléke is óriási érték, vigyázni kell rá.

szintiboly 2011.08.17. 13:33:53

A legnagyobb....sajnos nincs itt....arra azért kíváncsi lennék, hogy halálának volt-e következménye a sportban, teszem azt vannak most újraélesztő készülékek a pályán, vagy semmit sem tanultak belőle?

ewe83 2011.08.17. 20:58:07

Kedves Szerkesztő! Rossz az első videó.... tizennégyszeres világbajnokként szerepel a klipben, nem tizenötszörösnek... mindegyik videót a rendelkezésükre bocsátottam, még megjegyzést is írtam hozzá, hogy nehogy ezt használják fel... kérem, próbálja meg beszerezni a helyes feliratú filmet! Előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása