2011.08.15. 07:40, Írta: HiStory

Megduglak, téged, a barátnődet, mindenkit

A féreg, vagyis Dennis Rodman, minden idők egyik legellentmondásosabb kosárlabdázója sírt, mint egy kisgyerek. 
 
Ha nem is szentté, de halhatatlanná avatták Dennis Rodman ötszörös NBA-bajnok kosarast (kettőt a Detroittal, hármat a Jordan-Pippen-féle Chicagóval nyert). Eredményei mellett több dologról is híres: fénykorában a világ legjobb lepattanó-szedőjének számított, viszont jaj volt annak, akit ő fogott a pályán: rátapadt emberére, provokálta, és nem egyszer úgy nézett ellenfelére, hogy már attól kinyílt a bicska a támadók nem létező zsebében:
 
Rodman frizurájának színét és fazonját talán még meccsek közben, egy-egy időkérés alkalmával is megváltoztatta, és a tetkókkal sem spórolt. A pályán kívüli balhéi is megtöltenek egy vaskos aktát: 2008-ban például három évi próbaidőre bocsátották, miután súlyosan bántalmazta barátnőjét, később részegen pénzt osztogatott New York utcáin, de rugdosott már fotóst, fejelt le bírót, a nőügyeiről nem is szólva. - Megduglak, téged, a barátnődet, mindenkit – felelte egy alkalommal válasz helyett egy riporternőnek. 

Egyszóval nem egyszerű fickó, tudása alapján azonban ott a helye a Hall of Fame-ben, azaz a kosárlabdázás hírességeinek csarnokában. A díj átvételekor azonban képes volt mindenkit – talán még magát is – meglepni. 

 

Már belekezdeni is alig bírt a végül mintegy negyedórás beszédébe, szinte minden második szónál megremegett az ajka, és artikulálatlanokat nyögött. Majd miután elkezdte sorolni, ki mindenkinek köszöni az elért dolgokat, így folytatta: „Nem a pénzért játszottam, nem is azért, hogy híres legyek. Amit itt láttok, az csak egy illúzió, egy színes egyéniség, amiként szeretek élni… Bárhol lehettem volna a világon, bárhol halott lennék már. Drogdíler lennék, vagy hajléktalan. Hajléktalan voltam is. Sokan közületek, itt, a Hírességek Csarnokában is, pontosan tudják, miről beszélek. És ki akarsz kerülni a vonzásából. Én megtettem, kemény munka és rengeteg fájdalom kísért ezen az úton, de nekem sikerült.” Beszélt édesapjáról, akinek ő volt a legidősebb fia, de ötéves korában elhagyta, majd írt róla egy könyvet, keresett rajta sok pénzt, de sose beszélt vele. Kiemelt négy embert, akikre apaként és mentorként néz: legnagyobb edzőit, Phil Jacksont és Chuck Dalyt; a Lakers-tulaj Jerry Buss-t; és James Rich-t, aki befogadta, miután anyja kirúgta otthonról. Bárhogy is viselkedett, ők jó szívvel néztek rá. Scottie Pippen és Michael Jordan szerinte a két valaha volt legnagyobb játékos, akikkel játszott is. Bocsánatot kért a nézőtéren ülő édesanyjától, majd megköszönte feleségének azt az erőt, amit neki adott, nem beszélve három gyerekükről. És hogy tolerálta őt éveken át: „Sosem voltam jó apa, sosem voltam jó férj…bárcsak jobb apa lehetnék” – zárta elcsukló hangon beszédét.



8 komment a

Címkék: kosárlabda nba rodman

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila1234 2011.08.15. 11:41:31

Eltörött a mécses. ;(

odamondó 2011.08.15. 12:01:06

carmen electra? máig nem értem...

Captain Chaos 2011.08.15. 13:09:18

Ahhoz képest, hogy korábban azt ígérte, anyaszült meztelenül fog megjelenni, ha vala beválasztják, egész jól sikerült! :)

Egy Chicago meccsen nem ment ki bemelegíteni, az öltözőben maradt, és egy motorkatalógust nézegetett. Bement hozzá Phil Jackson, megkérdezte, melyik tetszik neki, majd megígérte, ha kijön játszani, és nyernek, megveszi neki. Nyertek.

foodlfg 2011.08.15. 13:10:46

Szóval egy tajparaszt nigger, de legalább jól kergette a labdát.

Bioface 2011.08.15. 14:11:33

@foodlfg: Levágtad a lényeget látom....

odamondó 2011.08.15. 15:27:43

közben találtam valami érdekeset:

youtu.be/AywWxkNpe8M?t=2m40s

21 éve is sírt már... nincs itt új a nap alatt

G46 2011.08.15. 20:51:25

A nagy balhéember, bőg, mint egy kisded... Akkor is a védekező kosárlabda kisebb istene, és most már hivatalosan is Hall of Fame. Gratula!
süti beállítások módosítása