2011.06.18. 09:25, Írta: HiStory

Kizárnak? Honnan?

Kizárta a Győrt az UEFA, mert a klub a magyar számviteli szabályoknak megfelelt, az európai szövetségnek viszont nem. Kérdés, honnan tiltották ki a Rábát, mert az ETO semmiféle nemzetközi kupában nem indul idén. 

Tegnap bejött a kocsmába Gyuri, régi cimbora, és előbb szolidan, majd két sör után már emelkedettebben elkezdett szörnyülködni azon, hogy az UEFA három évre kitiltotta a Győrt minden versenyéről. Először nem értettem, honnan tiltották ki őket, mikor nem indulhatnak sehol. A régi szovjet vicc jutott eszembe: a Gulágon az egyik rab Brezsnyevet szidja, mire a másik csendre inti: - Csendesebben! Elvisznek! Mire a rendszerkritikus nyugodtan válaszol: - Innen? Hova? 

 

A Győr az előző, tehát 2010-2011-es szezonban indult az Európa Ligában, csakhogy kiderült, hogy 2009 végén még volt tartozása, mert nem fizetett egy észt játékosért, igaz, számlát sem kapott az áruról. De így akkor sem lehet – szól az ítélet. 

Két megoldás jutott eszembe: vagy a magyar klubok ne keveredjenek adósságba (lehetetlen), vagy az európai szövetség szabályait idomítsuk a magyar törvényekhez. Utóbbit már látom is magam előtt: először közbeszerzést ír ki az UEFA a nevezési lap összeállítására, emiatt aztán fél évet csúszik a szezon, de közben legalább páran meggazdagodnak. Decemberre elkészül a formanyomtatvány, be is érkeznek a nevezések, csak aztán a TV-társaságok dobják be a törölközőt, mert kiderül, hogy a közvetítési pénzek egy off-shore bankszámlán landoltak, így aztán törlik a teljes évadot, a klubvezetők pedig elkezdenek tüntetni az UEFA-székház előtt, amikor… Amikor Gyuri oldalba vágott: hülye vagy Te, kisapám, és különben se igyá’ a sörömbő’! De mi lesz, ha a Győr 2012-ben bajnokságot nyer?

 

Szólj hozzá! a

Címkék: győr labdarúgás uefa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása