2011.06.17. 07:30, Írta: MatthiasHüvelyk

Sousa csak egy báb?

A nyár szenzációja, hogy Magyarországon vállalt edzői munkát Paulo Sousa, a portugál válogatott legendás hátvédje. Az első lépései viszont meglehetősen diktatorikusak voltak, már ami a keret kialakítását illeti. És ha egyáltalán ezt ő tette.
 
Ha Sousa valóban szeret takarítani, annak a fordulók utáni tévés összefoglalók szerkesztői örülnek majd a legjobban, hiszen a női nézőknek is lehet majd valami érdekeset mutatni, meg majd biztos jön olyan szavazás, ahol meg kell szavazni az NBI legsármosabb edzőjét, ezeket a díjakat biztos elviszi majd Sousa. Hogy fog-e a magyar bajnokságban is maradandót alkotni, az több mint kérdéses.
 
 
 
Nekem már alapvetően az sem tetszett soha, hogy a bajnokcsapatot fogják, és lefejezik. A Debrecennél már láthattuk az utóbbi években, hogy az aktuális sikercsapatot sose tudták megtartani, sorban adták el a legjobbjaikat. Dzsudzsákot, Sidibét, Kouemahát, Rudolfot. De nem csak magyar jelenség ez, ott van az Internazionale példája is, amely 2010-ben BL-t, Serie A-t és kupát nyert, majd a csapat már egy hónappal később sem volt képes visszaidézni győztes formáját. Ott az edző is távozott, igaz Mourinhot nem elküldték, hanem elvitték.
 

 


Dr. Mezey Györgyöt elküldték. Kicsit olyan volt az érzésem, hogy megcsináltatták vele a piszkos munkát, aztán idehoztak egy nagy nevet, hogy learassa a babérokat. Ez szemétség volt, de persze tudomásul kell venni, ez a foci vastörvénye. Bocsánat, a magyar focié. Mert hát hírnév ide vagy oda, külföldi edző Magyarországon eddig nem tudott nagyot alkotni. A Honvéddal sikeres Martti Kuusela óta jöhetett ide Henk Ten Cate, Lothar Matthäus, Erwin Koeman vagy legutóbb ez a cseh Scasny a DVSC-hez, bukás lett a vége. 
 
A nagy nevekkel az is a bajom, hogy ezekből nem is a magyar foci profitál, hanem csak a menedzser, aki idehozza. Mert vajon miért van, hogy itthon ugyanúgy ismertük a Schmuck Andor hasonmásversenyen előkelő helyen végzett Pellady Pétert Matthäus oldalán, Vörösbaranyi Józsefet Dzsudzsák csapatkeringője kapcsán, vagy Filipovics Vladan nevét most Sousa érkezésénél, külföldön viszont nem hallani Mourinho, Tévez vagy CRonaldo ügynökéről?
 
Félek, hogy a Vidit is úgy szétkapják, hogy az örmény bajnok is meg fogja verni a BL-selejtezőkön. De lehet, nem is kell addig eljutni, mert Sousa kitakarítja a fészert. Vagy kitakaríttatják vele, ezt sose tudni. Első döntése volt, hogy a korábbi csapatkapitányt, Farkas Balázst a tartalékokhoz küldte edzeni. Stílusos belépő. Ezek után már fel se kapjuk a fejünket Bojan Djordjic, Damir Milanovic, Marko Andic, vagy Sebők Zsolt és Lázár Pál távozásakor. Hallani, hogy külföldieket akar hozni a távozók helyére, a Villareal fakóból már érkezett egy spanyol srác próbajátékra (szegény, képzelem, ahogy gyerekkorában csak a Vidi piros-kék mezéről álmodozott), de biztos hallunk még portugál neveket is. A gólkirály André Alves sorsa viszont még nem dőlt el, bár neki vonzó ajánlat, hogy saját anyanyelvét beszélő edzője lehet Fehérváron. Más érvet nem tudok a Vidi mellett, inkább az az érzésem, őt is eladják, hiszen a befektető most már végre pénzt akar látni.

11 komment a

Címkék: labdarúgás videoton mezey európa liga sousa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Bertalan 2011.06.17. 09:29:04

A Videoton edzőjét úgy hívják, mint a válogatott szövetségi kapitányát. Figyelem! A válogatott szövetségi kapitányát NEM Egervári Sándornak hívják.

mréveiller 2011.06.17. 09:30:52

a magyar bajnokság annyira szar hogy jövőre is bajnok lesz a vidi. nemzetközi szinten meg égés lesz megint. tavaly is leégtek a maribor ellen.

_Szabolcs_ 2011.06.17. 09:50:05

Miért kell írni arról, amiről fogalmad sincs...
Hihetetlen...

1. Mezey-t nem elküldték, hanem nem hosszabítottak szerződést, részletek a honlapon
2. Damir Milanovic ittléte alatt(ami 3 év) játszott kb 10 meccset.
Minek akkor? Ne ifit inkább? Pl Ízling....
3. Lázár Pál nem ment el
4. Sebők Zsolt játszott pár kupameccset, bajnokin 1 éve nem védett. Ne ifit inkább?
5. Bojan Djordjic játszott 3 félidőt.
Ne ifi legyen itt inkább?
6. Marko Andic elment. Itt jó volt, bár rengeteget hibázott, de szerették. Én is. És őt sajnálom.
7. Aki még elment: öreg lassú, beszólt a vezetőségnek. ne jöjjön senki azzal, hogy bezzeg máshol vannak öregebbek. Ja... csak ők nem úgy fordulnak, mint egy pótkocsis ifa.

Egyébként a többivel nincs baj...

The_Evil 2011.06.17. 10:17:26

Djordjic, Milanovic, Sebi már az előző szezonban is epizódszereplő volt. Lázár még nem írt alá máshová. Andjic maga akart menni.

Korai a károgás!

Alterix 2011.06.17. 10:20:26

Azért van az a pénz, amiért valakik idejönnek edzőnek:)

r123 2011.06.17. 10:20:51

az első mondatban ekkora baromság: "Paulo Sousa, a portugál válogatott legendás hátvédje"

Hüvely Matyi 2011.06.17. 10:26:29

Szerinted azért kellett hozni x millió/hóért egy sármos portugált, hogy végre kivehessen a tulaj? Arra nem lett volna jobb Kovács 2 János a Bivalyhertelend sokat bizonyított edzője két sörért?

Teljesen koncepciótlan poszt.

Bocs, nem szoktam ilyet kommentelni (inkább nem kommentelek), de erre posztra mi késztetett?

spinat 2011.06.17. 10:41:45

Sousa biztos hátvéd volt? Viszont Loddar nem edzö, hozzá azért csak ne viszonyítsunk. Mezey learatta a babérokat. Vagy már éremosztás elött elküldték volna? Valamiröl lemaradtam.
Csapatkapitány: vagy a csapat választja, vagy az edzö jelöli ki. Viszont az edzö dönti el, hogy kikkel dolgozik. Vagy Ballacknak is kötelezö a német válogatottban játszani, mert ö a csk, vagy esetleg Löw dönti el, hogy kit játszat?

Picurigor 2011.06.17. 10:51:20

Számomra az a legfurcsább, hogy Mezey György egyáltalán még edző lehetett Magyarországon a 86-os mexikói fiaskó után.
Soha, egyetlen egyszer sem állt ki a nézők elé, hogy ez és ez volt a probléma Mexikóban. Sosem tudtuk meg, mi is történt akkor.

A magyar focit azóta is ugyanaz a kör irányítja - hát meg lehet nézni, hova jutottunk: 2011-ben egy Tököli Attila csatár lehet a válogatottban...

Stockton12 2011.06.17. 10:57:46

mréveiller: Igen nyilván ha tavaly a Vidi játszott valakivel, az azt jelenti, hogy most már örökké ugyanaz lesz az eredmény ha játszanak. Főleg úgy, hogy a csapat szinte teljesen lecserélődik.

M. Bertalan: Összevissza talán ha 2 Videoton játékos volt válogatott most San Marino ellen...ez aztán a hatalom...

M. Bertalan 2011.06.17. 11:06:12

@Stockton12: Nem mondtam, hogy a szövetségi kapitány hülye...
süti beállítások módosítása