2011.06.11. 17:34, Írta: MatthiasHüvelyk

Fradi fradisták nélkül

Még a máltai megmentő is lelépett. Ki fog így ez EL-ben gólt rúgni?
 
 
"Amikor azt hallja az ember, hogy akad olyan játékos, aki minden erkölcsi alap nélkül, havi 3,5 millióért sem ír alá egy csapathoz, azaz a pénz tényleg mindent felülír a mai világban, akkor az ember legszívesebben a világba üvöltené: Ember! Jöjj el erre a környékre és józanodj ki! Ülj le egy kicsit a fűbe és gondolkodj el a világról!"
 
Ezt nem akárki, hanem Nyilasi Tibor tanácsolta nem is akárkinek (sic!), André Schembrinek. Na jó, igazából már akkor fuldokoltam a röhögéstől, amikor anno megtudtam, hogy a Fradi máltai játékosokkal fog erősíteni. Régebben a Bozsik-program arról szólt, hogy fejlesztik a klubok az utánpótlás-nevelésüket, de úgy fest csak a 2-1-es máltai vereséggel végződött ifj. Bozsik-program ért célba: elözönlöttek minket a szigetlakók. Jött Schembri és Haber a Fradiba, az ős-fradisták meg nem győztek forgolódni az ágyukban elalvás előtt.
 
Alapvetően mindkét játékos bejött, mert megtették, amit kellett. A Fradi, miután feljutott a másodosztályból, a második évben bronzérmet szerzett az NBI-ben, kijutott Európába. Schembriéknek viszont ez sem volt elég, és nem jöttek „haza” a máltai válogatott edzőtáborából, Prukner csapata pedig nélkülük kezdte meg a felkészülést. Azóta kiderült, hogy a két sztár nem marad az Üllői úton, de megy Abdi, Morales, Heinz, és Miljkovics is. Nem lesz Dragóner sem a védelemben (petárda a lelátón talán), így a saját nevelésű Tóth Bencén kívül az egy évtizede zöld-fehérben játszó Balog Zoltán marad az egyetlen vérbeli fradista a csapatban, mert hát Rósa Dénes szorgalma ide, vagy oda, ő mégiscsak megfordult Újpesten... Akik jönni fognak, vélhetően nem Fradi-nevelésű játékosok lesznek, hanem youtube-on megnézett nívós nyugati csapatoktól érkező minőségi noname külföldiek.
 
Ez egy hónappal az Európa Liga rajtja előtt igazán remek hír.
Csak tudnánk, ki fog itt gólt rúgni? Megint jön egy máltai?

3 komment a

Címkék: labdarúgás fradi prukner

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petiftc 2011.06.12. 17:55:27

Ha már Balogot nagy fradistának tartod (én is annak tartom) akkor a nevét írd is helyesen!

88joco88 2011.06.13. 00:29:44

Rémesen gyenge cikk.
1. Máltán is vannak jó játékosok, lásd Mifsud.
2. Abdi biztosan marad, Morales Argentínában tárgyal, hogy maradhasson, Heinz valószínűleg marad.
3. Miljkovic nem megy, hanem kirúgták, mert engedély nélkül elment próbajátékra. (Távozását nem is nevezném gyengülésnek).
4. Nem fog jönni máltai, de tárgyalásban áll néhány haza csatárral a vezetőség (Lázok, Oláh).
5. Nem csoda, hogy nem jön senki az utánpótlásból, teljesen szétverték, nbII alatt szétszéledtek.
6. Majd ha lesz pénz játékosmegfigyelő rendszer kialakítására, akkor nem lesz youtube. Mellesleg noname játékosok között is találni jókat. Azért Mark Ottent a holland eredivise-ból nem mondanám annyira noname-nek.

Na tovább nem is taglalnám..

JanoKiraly 2011.06.13. 14:56:06

Ez a cikkiro semmit sem tud a Fradirol,valamint nagyon a sor vegen allt,mikor az eszt osztottak...
süti beállítások módosítása