2011.08.11. 08:40, Írta: Don Kihote

Prukner és az ő vérei

Szánalmas volt a barikádon látni a legnépszerűbb magyar csapat edzőjét. Mégis mi a jó nyavalyát keresett az FTC Prukija a vérére szomjazó csőcselék között?
 

A kérdés természetesen költői, a Tanár Úr nyilván hirtelen felindulásból döntött úgy, hogy majd ő jól megmagyarázza a Pécs elleni zakót, meg biztos az is felötlött benne, hogy tavaly is megúszta élve. De vajon milyen szándékok vezérelték? Egyáltalán, kinek akar bizonyítani ez az ember és micsodát? Valaki a klubnál feltette már ezt a kérdést? Nem valószínű.


Mint ahogy nyilván azon sem lamentálnak hosszan az Üllői úton, hogy Prukner László mentálisan alkalmas-e arra, hogy vezetőedzője legyen egy olyan csapatnak, mint a Ferencváros. Pedig, nagyon is érdemes volna. Bár igaziból a kérdés nem is kérdés, hiszen a napnál is világosabb, hogy Prukner mázsás teherként cipeli a fradiedzőséget, és a csapata pont annyira görcsös, mint ő maga. Minden rezdüléséről, mozdulatáról, nyilatkozatáról és megnyilvánulásáról ordít, hogy ott legbelül majd szétveti az ideg.

Ez a szerencsétlen ember küzd, mint malac a jégen, küzd az elemekkel, küzd a körülményekkel, a színtelen szagtalan csapatával, a vadállat szurkolókkal, de leginkább önmagával küzd. Értelmes, érzelmes és gondolkodó emberként feltehetően félóránként teszi fel, magának a kérdést, hogy „Mi a szarnak ez nekem?”, de közben van annyira hiú és gyarló, hogy képtelen kiszállni. Vigyázat, nem lehet ám az olyan könnyű. Gondoljunk csak bele, ez a derék futballedző évtizedekig gürizett no name trénerként, majd később is csak az hozott némi színt az életébe, hogy kabalából zöld-fehér sállal a nyakában meccselt Kaposváron. Ehhez képest ma ő a Pruki, a Fradika edzője, ráadásul a zsákban van már egy bajnoki bronz is, amelyet ugyan minden idők egyik legszürkébb FTC-jével szerzett hatalmas mázlival, de ez most mindegy.

Prukner László legmerészebb álmai váltak valóra azzal, hogy ott lett edző, ahol Lakat, Dalnoki, Novák és Nyilasi, és hiába tudja a lelke mélyén, hogy ez nem az ő kávéháza, önszántából nem fog odébbállni. És miután Kubatov pártigazgató sem mondta, hogy „kösz’ Laci, elég volt” (ehelyett adott neki három meccs laufot), feltehetjük az újabb és minden korábbinál fontosabb kérdést:

Kit féltsünk jobban a folytatástól, a csapatot vagy Pruknert? 


11 komment a

Címkék: botrány labdarúgás ferencváros fradi nb1 prukner

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2011.08.11. 12:53:04

A biztonságiak vezetője kérte meg, hogy menjen ki a drukkerekhez, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

Egyébként Prukner nagyon jó edző, de ugyebár szarból nem lehet várat építeni.

megint 2011.08.11. 13:54:34

Kicsit erősnek érzem a csőcselék szót (még ha nem is szereti a fradit a cikk írója), miközben az angoloknál még a közönséges eldurvult randalírozókra, gyújtogatókra, rablókra sem használják, sőt a nagy demokrata ottani baloldal szimplám tiltakozóknak hívja őket. Prukner nem rossz edző, de a fradihoz kevés, és én is már unom a nyiltakozatait, eljátssza a mártírt mindig, a világ fájdalma az arcán mindig, főleg az előző szezonban látszott mikor 1-4-ről állt fel az FTC, még prukner úgy nyilatkozott mintha 6-0-ra kikaptak volna, és , hogy őt sajnálni kell, a fradi ilyen csapat, és ő "lelkileg" kevés hozzá. Még max két meccset adok neki, ha nem lesz legalább 4 pont akkor el kell küldeni, ahogy az újpest is tette.

árnyékgyuri 2011.08.11. 14:17:32

Én sajnálnám ha elküldenék, mert szimpatikus edző. De ha nem megy a csapatnak, nincs más megoldás. Viszont! Azt, hogy ő "kevés" lenne a fradihoz, nem írom alá. Azért ez a fradi nem olyan nagy durranás, mondjuk 10 kivétellel minden nb1-es, nb2-es edző megfelelne ennek a fradinak. Ne legyen már olyan nagy dolog egy haldokló fővárosi fociban az nb1 3-12 helyzettjénél edzőnek lenni. A kiesőknél igen, oda kell az ember, de egy ilyen rossz értelemben vett középcsapathoz... na neem, ide nem kell semmiféle mágus.

vokalpatriota 2011.08.11. 14:25:12

A Fradit a szurkolók irányítják már régóta. Novák Dezsőt, akivel utoljára értelmes eredményeket ért el a Fradi, addig szekírozták, amíg feladta.

Biztos nem tetszett a fizimiskája, vagy nem ünnepelt együtt velük pezsgőt locsolva.

Három vereség után új edző után nézni szerintem mindig luxus, de ők tudják, hányszor három mecscig hajlandók egy-egy edzőt megtűrni.

A Lokinak 10 évbe telt, míg felfutott az élre, de kivárták, és építkeztek.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2011.08.11. 14:44:46

@vokalpatriota: A Fradinál mindig minden másképp megy, mint a többi klubnál.

Majd ha Lokinak is olyan történelme lesz, mint a Fradinak, gondolom ott is ezt fogják csinálni a kemény mag tagjai. Persze ez nem biztos.

apróbetűsrész · http://egyzene.blog.hu/ 2011.08.11. 15:21:00

@vokalpatriota: "A Lokinak 10 évbe telt, míg felfutott az élre, de kivárták, és építkeztek. "

vagy ha kellett, megmentette őket a BKV Előre :)
a Fradinál és az Újpestnél elképzelhetetlen az évekig tartó, "építkezésnek" nevezett langyosvíz.

savrola 2011.08.11. 15:35:08

Aki nem szereti, és nem ismeri a Fradit, vagy legalább bizonyos eseményeket és azok körülményeit nem ismeri, az minek okoskodik bele?

Sir Galád (már foglalt) 2011.08.11. 15:43:30

nem szar ez a keret, csak van pár oda nem illő játékos. Pl. Maróti(az agyatlan romboló kp.), vagy Junior(minden labdát eladó, azt hiszi cselezni tudó szélső védő) Ranulovics(szerintem ilyen rossz kapus még soha nem volt az Üllői úton - talán a Szeiler), Józsi(az önbizalmatlan kp.), szerencsére Abdit kirúgták(egy percnél tovább nem is tudott koncentrálni soha).
Kéne egy balszélső védő, egy jó bal és jobbszélső, egy rendes kapus(hozzáteszem Haber messze jobb volt, mint ez a potyakirály), meg még egy csatár. És kész is.

frankyf*ckin4fingers 2011.08.11. 15:54:14

"vérére szomjazó csőcselék"

- ilyen anyag kéne nekem is.

dr. trafik nomac 2011.08.11. 16:06:10

@megint: A csocseleket en viszont tul pozitivnak, mar-mar kedveskodonek erzem, Akik a sportot igy meggyalazza, azt mind fel kellene k@tni, azon nyomban, Focib@zi ismeroseim jonnek mindig, hogy masutt is van azert par beszolas, vagy egy-ket pofon nem ?, nahat en 20 eve jarok sportesemenyekre, de a nezok kozott soha meg egy hangos szot sem hallottam !
Igen kulfoldon is ilyen a foci, viszont mar nem is nepszeru nagy tomegeknel, max nincstelen brazil gyerek nezi amulva a rengeteg penzt amit ebbe olnek, meg a beltott angol huliganok, ennyit er ez a sport.

kerdesek05 2011.08.11. 16:06:42

hétvégén megverik a picipestet, aztán lesz egy hét megnyugvás
süti beállítások módosítása