2011.06.22. 18:35, Írta: HiStory

Szó szerint - 1. rész

Sportszakértőink és sportvezetőink többsége a szóbeliség vérbeli mestere, a magvas gondolatok felkent papja. Vass Sándor kézilabda-alelnök verbális parádéját vetettük képernyőre. Szó szerint. 

Vass Sándor, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a magyar-német női vb-selejtező visszavágó előtt, a meccsek vége felé lankadó figyelemről szóló riporteri kérdésre: - Ez egy érdekes kérdés, mert erre nagyon nehéz válaszolni. Én nem hiszem, hogy ez, ez speciális magyar. (Folytatás hajtás után.)

  

- Az bizonyos szituációkba’, itt az, hogy hogy bírják a játékosok a stresszhelyzetet, itt attól függ, hogy most a, ahonnan jön, ott siker volt, vagy pedig sikertelenség. És ennek a függvénye szerintem. Mert hogy ha valaki állandóan sikert ér el, annak nem kell félni az önbizalomtól. Annak önbizalma van. Azoknak nincs önbizalma, akik tulajdonképpen sikertelenségből jönnek… Én azt gondolom, hogy a fejek tisztába tételével ezt a mérkőzést minden további nélkül meg lehet nyerni. A németek elleni esetleges kiesésről (a visszavágó előtt): - Hogy a sportágnak nem tenne jót, az biztos. Ez ezer százalék. Most a férfiaknak megvan a lehetőségük, tulajdonképpen itt Athén után ez az első, mert az előzőn nem voltunk ott. Na most a nőknél természetesen hogy egy sikeres sportágról beszélünk, a női kézilabdáról. Tehát ha nem vagyunk ott az olimpián, a lehetőséget nem kapjuk meg az olimpiai kvalifikációra, akkor természetesen ez sikertelenség. Tehát ez, ez azér’ én azt mondom, hogy ez a társaság egy nagyon fiatal és jó társaság. Hogy ha most nem kvalifikálja magát az olimpiára, akkor még nem lesz világvége. Tudomásul kell venni, hogy ennek a társaságnak még egyelőre nincs ott a helye, mert vannak jobbak, vagy pedig, időt adni nekik és dolgozni. A sportági egységről és széthúzásról: - Én biztos vagyok benne, hogy a magyar kézilabda sikert csak akkor tud elérni, amikor a szövetség, az egyesületek, a játékosok, az edzők, mindenki egy kötelet húznak. Hogy ha itt elpróbálgatunk másfelé húzogatni mindig valamit, akkor soha nem fogunk eredményt elérni. A férfi válogatott fiatalításáról: - Itt be kell építeni a fiatalokat, itt nincs más út. A fiatalok foglalkoztatása az alapvető probléma. A fiatalok okvetlenül meg kell adni a lehetőséget. De hogy melyik emberekkel találja meg a szövetségi kapitány, ez ugyanaz a probléma, mint a Mátéfi Eszternél. Ha a Mocsai Lajos úgy dönt, hogy evvel a fiatalabb társasággal megy neki, ez az ő döntése. Ha azt mondja, hogy nem ezekkel, hanem a másikokkal, az idősebbekkel, az megin’ az ő döntése. Neki kell megmagyarázni majd, hogy miért nem. Vagy miért. A Magyar Kézilabda Szövetség elnökváltásáról: - Az hogy ez békés és normális elnökváltás lesz, ez biztos. Hogy marad-e valami, ezt az új elnök dönti el. Ebbe ugyanúgy, mint a szövetségi kapitányok dolgába, nem fog beleszólni senki. Tehát az, hogy ő hogy’ képzeli el a szövetség irányítását a jövőbe’, az az ő dolga. 



Szó szerinti leirat a Digisport június 10-i Reggeli Start című műsorából, a szöveget nem emeltük ki a megszólaló saját szövegkörnyezetéből. 

 

13 komment a

Címkék: szó szerint vass sándor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amidazophen 2011.06.22. 22:02:37

Most nekimentek Vassnak. Ez persze nem baj.

De tessék egy kicsit jobban odafigyelni: nem ugyanilyen stilusban nyilatkozik Egervári, Várhidi, Mezei, vagy a most (szerencsére) éppen hallgató Tornyi Kurv@okos Barnabás?

Folytassam a sort? Hosszú lenne...

És akkor még nem is idéztem politikusokat.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.06.22. 22:07:40

@Amidazophen: oké, de ez így most leírva nagyon durva. :)

Amidazophen 2011.06.22. 22:17:19

Miért gondolod durvának?

Én csupán arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy a mai magyar sportvezetés nagy része egyszerűen intellektuálisan is alklamatlan bármilyen vezetői feladat ellátására. Emlékezz vissza, amikor itt volt a MU edzője, és előadást tartott a magyar fociedzők kiválasztott krémjének, egy, azaz egy kérdést kapott csupán. Mert a mi "szakembereink" tökéletesek - tisztelet a kivételnek (például Mocsai Lajos, vagy Kiss László úszóedző).

A sportvezetésben semmiféle rendszerváltás nem történt: olyan hihetetlenül sötét karakterek uralják a pályát, akiknek még pályagondnoki állást sem volna szabad betölteniük.

lobster thermidor 2011.06.22. 22:17:39

Sanyi harminc éve is pont ilyen szabatosan fogalmazott, csak kicsivel több haja volt, és kevesebbet mutatott a mázsáló mutatója.
Ja, majdnem elfelejtettem, a viszkit már akkor is szerette.

Mrwolf 2011.06.22. 23:43:36

Azért válasszuk szét a beszédstílust, meg a mondanivalót! Ha leírod mondjuk Mocsai szavait, valami hasonlót kapsz, nem egy Ciceró ő se. Csak azért nála a hablatyon át néha felsejlik valami több, valami érdemi. Ez itt fenn letisztítva is csak lózungok sora, megspékelve egy-két kimondott marhasággal. Mi az hogy a női válogatott fiatal, és még ráérnek beérni? És az sem igaz, hogy nem lenne ott helyük. Valójában a sportvezetés legalább annyira ludas a női válogatott sikertelenségében mint a játékosok. Ebben a generációban igenis benne lennének (lettek volna?)hatalmas sikerek!

Akvyr 2011.06.23. 03:22:03

Nyilván nem a géniuszok mennek tesitanárnak, de azért a betanult panel-mondatokhoz dukálna valamiféle szövegkohézió. Aki erre alkalmatlan, az hogy tud taktikai döntéseket hozni? Inkább ne is kérdezzem?

RobinGood 2011.06.23. 08:05:32

Óriási felfedezés. Nyílván soha nem kellett még TV-ben rádióban élő adásban beszélned. Elhiheted, hogy nem lenne jobb a Te szöveged sem.
Azt persze nem vitatom, hogy nem túl értelmes a figura, mert a mondanivalójának semmi tartalma. Az is igaz, hogy a sportvezetők (de nem csak a sportvezetők) zöme unintelligens.

Limonade Joe 2011.06.23. 08:47:18

Mocsai és Vass között van némi különbség. Vass, a maga idejében a világ egyik legjobb átlövője volt és kész. Micimackó kaliberű értelmi színvonalat képvisel. Mocsai is volt válogatott játékos, viszont manapság az egyik legfelkészültebb edző és a TF-en tanít. Ezt diploma nélkül meg sem tehetné. Talán Ő az, akire nem igaz a mondás: Aki tudja, az csinálja, aki nem, az tanítja.

Artie 2011.06.23. 08:51:42

@Mrwolf: Hát igen, a női válogatott fiatal. Görbe 28, Vérten 29, Bulath 28, Szucsánszki 24 (ez, kérem, már egy érett játékosra utaló kor, de mig még mindig azt mondjuk, hogy majd klasszis _lesz_), Kovacsicz 28, Bódi 25, Pálinger 32, Herr 27, Hornyák 29.

Nem akarok bántani senkit, de ez a csapat ha nem lesz ott Londonban, akkor Rióban? Aki most 28, az már 33 lesz, ami nőknél kézilabdában túlnyomó részt a pályafutás vége (persze vannak kivételek, kapuban főleg (Rantala), de mezőnyben is (Tonje Larsen).

M. Bertalan 2011.06.23. 09:23:53

Egy szószerint leírt szöveg mindig ilyen. ha most leírod aszerintem kimagaslóan intelligens Kemény Dénes valamelyik meccs utáni szövegét körülbelül ugyanezt kapod. Ha a hasonló Mocsait, akkor is, csak abban lesznek olyan szavak is, hogy diszkrepancia.
süti beállítások módosítása