2011.06.16. 08:20, Írta: HiStory

Magukat lövik szét

Két kajakoslány számára kiírtak egy szétlövést, hogy eldöntsék, melyikük indulhat a magyarországi vb-n, aztán kiderült, hogy a vesztesé a lehetőség. Agyrém a legeredményesebb magyar sportágban.

 

Az ember esze megáll. Felállítanak egy válogatási rendszert, megrendezik a versenyeket, aztán totálisan semmibe veszik az elveket és az eredményeket is, mert a szövetségi kapitány másként döntött. Érvei természetesen vannak, de ezeket közölhette volna esetleg korábban is. Hajtás után tovább. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi is történt? Női kajak egyes 200 méteren Kozák Danuta nyerte az elvileg mindent eldöntő válogatót Paksy Tímea ellen, majd Storcz Botond kapitány úgy döntött, „kvótamaximalizálási okokból” induljon a vb-n Paksy, mert Kozáknak egyéb versenyszámok miatt nem maradna elég ideje a pihenőre a szegedi vb-n, a legfontosabb viszont az, hogy minden versenyszámban legyen magyar egység Londonban, lehetőleg a maximális számú versenyzői kvótával. Fogalmam sincs, hogy Paksy Storcz szeretője-e, esetleg lefizette, vagy a kapitány szimplán megbolondult, de miért rendeztek válogatót, ha teljesen mindegy, ki nyeri?! 

 

Kozák, meg az ő edzője, Csipes jól fel vannak háborodva, miközben a szövetség elnöksége 10:1 arányban bólintott rá Storcz javaslatára. Ha ennyire idióták, minek ülnek ott? Senki nem kérdezte meg: Botikám, illetve bocsánat, kapitány úr, nem Kozák nyerte a szétlövést?!

 

Őszintén szólva, sokszor nem is tudom, kajak-kenuban mi szükség van szövetségi kapitányra, mikor sem a felkészítés, sem a versenyeztetés nem az ő dolga, csak a névsor összeállítása, íróasztal mögül, ettől függetlenül sajnos Storcz a bögyömben van. Versenyzőként nyert három olimpiát, riszpekt, de amíg az elmúlt több mint húsz év kajak-kenu kapitányairól, Partiról, Vajdáról és Angyalról a nyugalom és a higgadtság jut eszembe (meg, ha jól számolom, 14 olimpiai arany), Storczról sajnos az, hogy egyszer valami tippmixes balhé gyanúja miatt megpofozott egy újságírót. De most már a Kozák-ügy is garantáltan hozzá tapad az emlékezetemben.

38 komment a

Címkék: kajak kenu kozák storcz paksy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zorgo 2011.06.16. 09:21:34

Semmi extra nem történt, ilyen a magyaros fair play.
Ha valami nem mutyiban, suttyomban intéződik már az a furcsa.

Lotyó Bridzsida 2011.06.16. 09:32:06

Nagyon sajnálom, hogy az egyik legeredményesebb sportágban vannak mindig zűrök.
Bár az is tény, hogy nem normális dolog, hogy van 5-10 világklasszis kajakos lányunk, és ebből mindig csak 1 nyer mindent. Kvázi 4-9 feleslegesen készíti fel magát világszintre, mert esélye sincs kijutni. Természetesen akkor a válogatási elveket kellene a helyére tenni, de ez már a szövetség dolga LENNE.

Mindenesetre az is elég vicces, hogy az olimpián kívül kvázi leszarunk mindent, annyira csak a kvóta számít. Vagyis 3 évig mindenki kussoljon, mert jön az OLIMPIAAAAA és annál nincs fontosaaaaaabbbb!!!!
Totálisan félre van menve itt az élsport és a világbajnokságok/EB-k fontossága.

lolperec 2011.06.16. 09:43:07

gondolom Danuta nem küldte vissza a konzultációs lapot ^^

molnari 2011.06.16. 09:44:08

@Lotyó Bridzsida:
Amerikában előfordult úszásban, hogy az olimpiai válogatón elbukott a korábbi címvédő így lemaradt az olimpiáról. Ott tiszta (verseny)helyzet van a jobb utazik és kész.

Nem véletlenül tart a sportjuk ott ahol a mienk sohasem fog. Sajnos ebben az országban egyre kevésbé számít az EREDMÉNY, sokkal többet el lehet érni a fehér asztal melletti paktumokkal, sumákságokkal.

Ez lesz a "szép új világ" már a sikersportágainkban is!

szmoker (Homo Trollicus) 2011.06.16. 09:48:34

@lolperec:
Rákosi: aki nincs velünk, az ellenünk van. ÁVH, fekete autó Pobjeda.
Kádár: aki nincs ellenünk, az velünk van.
Orbán: aki nincs velünk, az ellenünk van. AHV, TEK-es fekete Audi.

Fejlődünk.

Brukk 2011.06.16. 09:51:46

Éppen azért van szükség szövetségi kapitányra, mert ebben a sportágban, különösen a nőknél - hála Istennek - nehezebb megnyerni a válogatót, mint az adott nemzetközi versenyt.
A másik, Storcz éppen a korábban kitalált/alakított "válogatási rendzser" és "elvek" figyelembe véve döntött.
Megjegyzem ugyanez a konfliktus volt ha jól emlékszem Kovács és Janics között, hogy lehet-e, elbír-e az egyik rövid időn belül két, vagy több számot, avagy sem.
A memóriád meg elég rossz a kajak-kapitányokról, mert azt hiszem Vajda volt az, akiről azt terjesztették, hogy "iszik", másrészt Angyalnál robbant ki a Fábiánné-nem Fábiánné dolog.
Ilyen helyzetben szerintem éppen hogy a kapitánynak kell megmondania, hogy mi van, vagy mi legyen, ebben a kérdésben pl. ugyanígy járt el Angyal is.

salvatore antibo 2011.06.16. 09:52:44

A cikk szerzője tornából felmentett volt gimnáziumi évei alatt.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.16. 09:55:06

Tiszta sumák fideszes megoldás!

Támogassuk a tüntetőket, értünk is teszik!
Minél többen legyünk, elég volt az orbáni diktatúrából!!

De ne törjünk, zúzzunk, gyújtogassunk mint az orbanista banda tette anno!!

csoko20 2011.06.16. 09:55:21

@lolperec: Vagy ami még rosszabb: visszaküldte, de rossz válaszokkal:))

Brukk 2011.06.16. 10:01:05

@Lotyó Bridzsida: Avval, hogy a nemzetközi szövetség kitalálta, hogy minden évben (!!) az olimpia évében is legyen VB is, meg EB is, hát bizony a nem minden esemény esik egy súllyal latba, szelektálni kell.
Ezt egyébként maguk a sportolók nyilatkozták, KOvács Katitól elkezdve gyakorlatilag mindenki Magyarul úgy szar ahogy van, de ezt nem mi magyarok találtuk ki.

Dusan (törölt) 2011.06.16. 10:03:10

Totál egyetértek a posztolóval...!

Sajnos, mióta azt tudjuk, hogy Storcz a magyar sport bartazsoltja, tudomásul kell venni, hogy ő fogja az utolsó szöget verni a magyar sport koporsójába, hiszen nem is lehet más a vége, ahogy szétzülleszti a kajak-kenut... Seggfej.

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.06.16. 10:10:30

Meg kell vonni az állami támogatást a sporttól, hogy több jusson oktatásra és egészségügyre.

Peetee 2011.06.16. 10:11:21

Érdekember lett belőle, ez van. Még ne gyászoljuk a sportágat, annak szétveréséhez ennél több kellene, remélem a jóember befejezi az ámokfutását....

molnari 2011.06.16. 10:19:35

A fiam sportol (futás) és gyakran mondom neki: "verjél meg mindenkit és akkor nincs vita..."

hát úgy látom, át kell értékelnem a pedagógiai elveimet.

vagye1 2011.06.16. 10:22:41

Ebben az egészben nem az a szemétség, hogy Storcz így döntött kvóta ügyben, hanem maga a szétlövés. ert ha alapból paksy nyer, akkor lám kivívta a szintet, így meg jön a kvóta duma. csak egyetlen dologról feledkezetek el:
Kozák a VB-re készült elsősorba, erre hegyezte ki a csúcsformáját, miért versenyeztették fölöslegesen?
ha meg két versenyző kell akkor adassék már meg neki, hogy ő válassza meg hol akar indulni. mert más egy EB Belgrádban és megint más egy VB hazai pályán. Utána meg az olimpiai válogatókon meg paksy lesz előnybenmert ő mégiscsak világbajnok, Kozák meg " csa " Európa bajnok. Ördögi....

szintiboly 2011.06.16. 10:24:48

A "cikk" szerzője egyáltalán nincs tisztában a magyar kajak-kenu válogatási elveivel, tényleg sportból felmentett lehetett tesin:)
Az USA-s ellenpélda, hogy ezért tart ott az USA, ahol, mi meg itt, pont hogy nem ellenpélda, hanem ugyanez van most itt nálunk.
Nem szétverése van a kajak-kenunak, hanem az, hogy tényleg nehezebb egy-egy számban kivívni az indulást, mint a világversenyen jól szerepelni.
Más kérdés, hogy akkor valóban minek volt szétlövés, ha nem az számít:)

Lotyó Bridzsida 2011.06.16. 10:26:26

@Brukk:

Én arról a 3 évről beszélek pont, amikor nincs olimpia, ahogy idén sincs.
Jövőre elhiszem, hogy nincs az olimpiánál fontosabb.
De idén??? Ráadásul pont a lányoktól kell félteni a kvótát???:D
Ez vicces. Vagy inkább fájdalmas.

A lényeg pedig még mindig: Miért kell szétlövést tartani, ha nem indulhat úgysem abban a számban?
Miért kell bevállalni egy ilyen balhét?

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.06.16. 10:31:02

Az a baj a sporttal, hogy valójában már nem is sport. A profi versenysport nem olyan, mint elmenni futni vagy kondizni, nem az egészségről és a test karbantartásáról szól, sőt épp ellenkezőleg: meg lehet nézni, milyen állapotban van valakinek a teste, aki évtizedeken át profi focista vagy bokszoló volt. A doppingról nem is beszélve. Ezért is meg kell vonni az állami támogatást a sporttól.

Brukk 2011.06.16. 10:35:53

@Lotyó Bridzsida: Én "vagyével" értek egyet, tehát az, hogy volt szétlövés szerintem is tök hülyeség volt.
Ugyanakkor mondom, volt már ilyen probléma, hogy egy ember rövid időközönként hány versenyszámot vállalhat világversenyen. /ha minden igaz, ez volt a Janics-Kovács konfliktus lényege/
És idén a legfontosabb /itt kanyarodok vissza vagye1-re/ a hazai VB.

Lotyó Bridzsida 2011.06.16. 10:36:57

@Weöres Dániel:

Ez nem ilyen egyértelműen fekete meg fehér.

Ha pl történetesen abból élnél, hogy élsportolókat szolgálsz ki valamilyen szinten (most csak mondtam egy példát) máris más megvilágításban látnád a dolgot.

Ráadásul pont a kajak-kenuban jellemző, hogy hatalmas háttérbázis van, és kb 10-en mennek a fontosabb világversenyekre, tehát a bázis 99%-a kvázi kedvtelésből kajakozik, ami nem fáj senkinek.

Artie 2011.06.16. 10:43:55

@Brukk: Én inkább azt nem értem, miért nem próbálunk azért lobbizni, hogy egy versenyszámban 2 vagy három versenyzőt/egységet indíthasson egy ország, pl. úszás, atlétika.

Ja, mert akkor kvázi mindent mi nyernénk, mert olyan nincs, hogy két magyar egységből egyszerre mindegyik betlizik?

Az élet kegyetlen.

Akkor is ezért kellene harcolni, nem egymással.

Vegyi Ali 2011.06.16. 10:44:40

@szintiboly: Ha te nem felmentett voltál testnevelésből, akkor baromira nem értem, hogy tudtad az utolsó mondatot ideírni. Egy sportolót nagyjából ilyesmikkel lehet lelkileg kiütni. Értsd: van egy egyértelmű versenyhelyzet, aki nyer, az utazik. Felkészül, odateszi magát, megnyeri, majd mondják, hogy a második nyert. Én Kozák helyében most mennék el katari, vagy ománi kajakosnak (anyagilag sem járna nagyon rosszul...), és rommá verném Paksyt az első adandó világversenyen. A "kapitány" meg magyarázhatná. Mondjuk azért Paksyt sem irigylem, aki nem tudom, mit nyer ezzel ezzel az egésszel. Akármilyen eredményt is ér el, tisztelni senki sem fogja ezért.

Lotyó Bridzsida 2011.06.16. 10:47:19

@Brukk:

Szerintem majdnem egyről beszélünk.:)
Én még azzal is egyetértek, hogy nem indulhasson egy nap 2 számban egy ember. De akkor ez legyen egyértelműen leírva valahol, ne csak adhoc legyen "behányva" eredménytől függetlenül.
Ha még mindig kajakoznék, és olyan szinten kajakoznék, mint a lányok, én is világbajnok akarnék lenni.

Vegyi Ali 2011.06.16. 10:47:44

Egyébként ha Storcz az elején megmondja, hogy mindenki maximum két számban indulhat, és ha valaki a válogatón 3 számban is a legjobb, akkor is maximum 2-ben indulhat, és a 3. számban automatikusan a válogató második helyezettje indulhat, akkor nincsenek kérdések, és ehez hasonló, a közösséget bomlasztó feszültségek. Gondolom, innentől Kozák és Paksy a legjobb barátokként fognak együtt dolgozni, és egymást segíteni az edzőtáborokban, versenyeken...

Vegyi Ali 2011.06.16. 10:49:20

Persze ez a minden évben VB, EB elég jelentéktelenné degradál eredményeket szerintem. Valahogy ha valaki 14-szeres EB-győztes, és 9-szeres világbajnok, az szép, szép, de valahogy komolytalan.

szintiboly 2011.06.16. 10:49:25

@Vegyi Ali: nem értem, hogy jön ide, hogy sportoltam vagy nem, történetesen kenuztam, fiatal koromban válogatott kerettag voltam. Azt én sem vitattam, hogy semmi értelme nem volt így kiírni egy szétlövést, ha megváltoztatják a döntést, mert akkor szétlövés előtt lehetett volna mondani, hogy oké, kvótát maximalizálunk.

Lotyó Bridzsida 2011.06.16. 10:49:37

@Vegyi Ali:

Totálisan egyetértek. Pont erre gondoltam, hogy ha lelkileg meg akarták törni, akkor sajnos valszeg sikerült...

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.06.16. 10:50:41

Szerintem is sokkal kevesebbet kellene költeni a profi sportra, és ott is csak arra, ahol relatív előnyben vagyunk. A megtakarított pénzből pedig a fiatalok iskolai és iskolán kívüli sportját kéne támogatni.

KenSentMe 2011.06.16. 11:09:22

@Kételk Edő: A megtakarított pénzből ingyenes Tesco-újságokból csákókat kéne hajtogatni, meg muskátlikat kéne ültetni a képviselők szolgálati autóinak csomagtartójába, továbbá le lehetne festeni rózsaszínre a járdákat, hogy a vidám színtől az emberek boldogabbak és kedvesebbek legyenek egymáshoz.

Müller őrmester 2011.06.16. 11:12:54

Ha előre megmondanák, hogy mindenki csak egy számban indulhat, nem lenne ilyen izé helyzet.

gyuli 2011.06.16. 11:39:35

Sajnos, mióta azt tudjuk, hogy Storcz a magyar sport bartazsoltja, tudomásul kell venni, hogy ő fogja az utolsó szöget verni a magyar sport koporsójába, hiszen nem is lehet más a vége, ahogy szétzülleszti a kajak-kenut...,meg a női kézilabdát .Éljen Felcsúd
a nemzeti labdarúgás fellegvára Seggfej.

vagye1 2011.06.16. 12:11:29

Előrebocsátom pontosak az információim, de nem publikálhatom kitől valók. Ilyen helyzet volt már főleg utánpótlás vonalon rengeteg. Volt pl. hogy egy tolnai kislány több méterrel nyerte az első válogatót, a második idejére beteg lett, kérte, hogy halasszanak mert egészen lényegtelen verseny volt, nem engedélyezték, itt centikkel kikapott a szétlövést újra hajóhosszal nyerte mégsem ő utazhatott. De hallottam arról is , hogy mi mindent megtesznek pesti utánpótlás edzők, hogy az ő fiataljaik induljanak nemzetközi versenyeken. És akiaz egészet eltűri, sőt elvárja: Schmidt Gábor a főtitkár. Storcz csak egy báb.

Világszám 2011.06.16. 12:32:59

Na Urak! Nincs szó arról, hogy Kozák Danuta ne indulhatna a világbajnokságon. Idén ő mindenben tarolt, tök jó! Ezért szinte mindegyik számban indulhatna. A vb-n azonban kvótát lehet szerezni és ráadáusl olimpiai rendszerben mennek a futamok. A lényeg a 6 kvóta és ezt Paksy is bőven hozza. Centiken múlott a 2:1 Kozáknak, tehát kockázat szinte semmi.
A pénzről és egy kis politikáról van itt szó.
A Honvéd elesik pár 100 ezer forinttól, érthető a felháborodás szigorúan klubérdek alapján. A kicsi politika, hogy a narancsos Honvéd örömmel megy szembe a vörösesebb (Baráth Etele) szövetséggel!

Világszám 2011.06.16. 12:35:07

@lolperec: Pont fordítva van a dolog, ha sportoldalon politizálsz, akkor légy tisztában az erőviszonyokkal.
A te nyelveden: a komcsi szövetség betesz az igaz emberek Honvédjának.

Világszám 2011.06.16. 12:37:24

@Weöres Dániel: Tök jó: kövér, magolós hülyéket gyógyíthatunk majd drága pénzen a támogatott kórházakban, remek ötlet.

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.06.16. 15:53:59

@Világszám: nem olvastad el a második kommentemet. A profi sport nem az egészségről és a test karbantartásáról szól, sőt épp ellenkezőleg. A hivatásos sportolók széthajtják magukat, hosszú távon ez rosszat tesz a testüknek, és ez tény. Mohamed Ali nem véletlenül lett Parkinson-kóros.

Világszám 2011.06.16. 15:58:58

@Weöres Dániel: Inkább hajtsák szét magukat, mint 25 évesen cukorbetegen, magas vérnyomással járjanak kórházba. Én leginkább a sportra fordítanék szinte minden pénzt, de a látványsportágaknál csak az utánpótlásra, valamint az amatőr csapatokra. Állami pénz ezen kívül az egéyb sportágak, így kajak-kenu létesítményeire, versenyzési feltételeire menjen!

M. Bertalan 2011.06.17. 11:24:59

Én értem a kapitányt, nem rossza döntés, csak egy érthetetlen dolog van benne, miért kellett hétfőn szétlövést csinálni.
süti beállítások módosítása