2011.12.30. 21:22, Írta: MatthiasHüvelyk

Idén is sportnemzet voltunk

2011 utolsó napján egy csokorba gyűjtöttük az év emlékezetes sportpillanatait a legjobb mozdulattól kezdve a legcikibb sztorikon át egészen a legjobb sportseggig.

Mi így kívánunk boldog és sportsikerekben gazdag új évet minden kedves olvasónknak!

A legszebb magyar siker... Szerencsére nem sokáig kellett gondolkodnunk, amikor magyar győzelmeket akartunk sorba venni, hiszen a szegedi kajak-kenu vb-n hat aranyat, úszóink révén megszámlálhatatlan érmet nyertünk idén, férfi kézi válogatott vb-7. lett, a vízilabdázok vb-negyedikek, Kassai Viktor BL-döntőt vezetett, stb. Holtversenyt hirdettünk, és két olyan sportember világbajnoki aranyat hozó produkcióját vettük elő, amit biztosan nem feledünk 2011-ből.

Berki Krisztián a tokiói tornász vb-n megvédte első helyét lólengésben, és ezzel kijutott a londoni olimpiára.

Gyurta Dániel a sanghaji úszó vb-n 200 méteres mellúszásban védte meg két évvel korábban, Rómában megszerzett aranyérmét.

Az év hét centimétere... Pars Krisztián 81.18 méter dobott kalapáccsal a tegui világbajnokságon a nyár végén. A kiváló eredmény szépséghibája, hogy a japán Murofusi Kodji hét centivel még ennél is messzebbre hajította a szert, így Pars "csak" ezüstérmet szerzett.

Az év magyar gólja... Lehet, hogy esett fontosabb, lehet, hogy esett szebb találat a világon 2011-ben, de nálunk Rudolf Gergely gólja a magyar-svéd Eb-selejtezőn szeptemberben mindent vitt. Rudolf góljával évtizedes átkot vetkőzött le a magyar labdarúgó válogatott: meg tudtunk verni egy nálunk sokkal esélyesebb csapatot a selejtezők során. Igaz, Eb-t továbbra is nélkülünk rendeznek...

Az év külföldi gólja... Nálunk a brazil Neymar viszi a prímet a Flamengo ellen lőtt zseniális találatával. Puskás-díjra így sem jelölték.

Az év embere... Novak Djokovics. A szerb teniszcsillag játszott idén 76 meccset, ebből 70-et megnyert. Ebben volt három Grand Slam-döntő (Melbourne, Wimbledon, New York), megannyi ATP1000-es verseny fináléja, győzelmi szériáját és ellenállhatatlan játékát még az sem tudja csorbítani, hogy az év végi vb-re már nem maradt elég ereje. Így is ő a Number One a világon jelenleg. Ja, és a humora is zseniális.

Az év kudarca... A magyar női kézilabda válogatott csúfosan leszerepelt a németek elleni selejtezőn, így 18 év után lemaradt a világbajnokságról, egyúttal a londoni olimpián sem lehet ott.


Az év blamája... Hát ebben a kategóriában akár százas holtversenyt is lehetne hirdetni, ezúttal viszont két atlétát, a biztos vb-aranyát kiugrással elvesztő Usain Boltot, és a hosszú copfja miatt a vb-címről lemaradó távolugrót, a Mironcsik-Ivanovát jelöljük a címre.

 

Az év nője... Gaál Gyöngyi, hiszen vele kerültünk be a legtöbb nemzetközi híradásba idén. Az Ausztrália-Egyenlítői Guinea (3-2) vb-csoportmérkőzésen az afrikaiak ötösén belül az egyik védő játékos a kapufáról kipattanó labdát két kézzel megfogta, megfordult vele, beszélgetett társaival, lépett kettőt, talán még meg is törölte a mezében, majd mintha mi sem történt volna leejtette, és folytatódott a játék. A második vb-jén dirigáló magyar játékvezető szerint ez mehetett tovább.

Az év szánalma... Leírni is alig merjük: bundabotrány a magyar fociban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az év mozdulata... Ez még friss, lehet, ezért vagyunk a hatása alatt, de Jerome Simpson touchdown-jánál menőbbet még nem láttunk. Bocs.

Az év csapata... Na jó, legyen a BL-győztes, spanyol bajnok, európai és spanyol Szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok, az egymás utáni két évben Aranylabdást adó Barcelona.

Az év feneke... Hiába nem nyert idén sem semmit, nálunk a legjobbat ebben a kategóriában Marija Sarapova nyújtotta idén a wimbledoni gyepen.

4 komment a

Címkék: olimpia 2011 magyarok menni olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.31. 22:39:14

20 eve nem vagyunk sportnemzet..

johevi 2012.01.01. 00:34:28

Az év sportszégyene: Schmidt Pál

venszivar 2012.01.01. 07:10:56

2010, 2011 UTÁN még az Olimpia 2012 évében is ez a szélkakas, gyagyás fog a sport nevében IS vigyorogni......azzal a piás pofájával ! igaz sihcc pattya bá ?!, az ország EGYIK SZÉGYENE :PPP
süti beállítások módosítása