2011.09.18. 09:36, Írta: HiStory

Maradona a régi maradt

Az isteni Diego éppen az Emirátusokban edzősködik, és még az öltözőben is kioszt egy kötényt. Videó!
 

Arról nincs vita, milyen játékos volt Diego Maradona – egyike a valaha volt legnagyobbaknak, ha nem éppen „a” legnagyobb – edzőként a legkevesebb, amit elmondhatunk, hogy ellentmondásos a megítélése. Első feladataként rögtön hazája válogatottját vezette ki a 2010-es vb-re – nagy nehézségek árán. A dél-afrikai világbajnokságra több biztos pontnak mondott játékost nem nevezett, majd a torna negyeddöntőjében csapata 4-0-s verést kapott a németektől. Ezt követően felállt a padról, illetve feltehetőleg a szövetség lemondásra kényszerítette. Idén ismét munkát vállalt, feltehetőleg nem minimálbérért, hiszen az arab emírátusokbeli Al-Wasl együttese szerződtette a nyáron. 

Az arab világban sem tagadta meg önmagát. A sajtónak nem éppen átlagos, bár tőle megszokott nyilatkozatot tett, kicsit José Mourinho-nak is üzenve: „Nem vagyok erőszakos fickó, de ha ki akarnak velem kezdeni, akkor jöjjenek, majd megkapják a magukét. Aki az egyik ujját belenyomja a szemembe, annak én két ujjal adom vissza. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, mert aztán majd azt hallom mindenkitől: na, Maradona nem változik! Szó sincs róla, hogy ne változnék, csak azt adom vissza, amit kapok.”

Csapata első meccsén heroikus találkozón 4-3-ra alulmaradt az al-Jazeera csapatával szemben, a sok gól ellenére azonban természetesen Maradona körül forog a show, a felkészülés alatt az öltözőben is osztotta a kötényeket: 


 Első meccsén pedig egy labdalevétellel szórakoztatta – leginkább segédedzőjét:

Kétlem, hogy Maradona lesz valaha még edző komoly szakmai célokat kitűző csapatnál, de a fickó reklámértéke ma is óriási. 

9 komment a

Címkék: maradona labdarúgás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töreki 2011.09.18. 15:26:50

Az drogos maffiózó maradt aki volt is!

Dr Milton 2011.09.18. 18:03:28

Maradona a végtelenségig menő, bár a stylusát sosem csíptem

Largo Le Grand 2011.09.18. 18:19:25

Én spec tojok rá, hogy mit szív, mit eszik, mit iszik. Nem lehet eltagadni az eredményeit. Önerőből, a nulláról felkapaszkodott, szívből játszó géniusz.

töreki 2011.09.18. 19:25:10

@krferi:

Focit szerető de a bűnözőket utáló szurkoló!

mrasid (törölt) 2011.09.18. 19:44:01

Jó helyre került, ott elég sokat osztanak ki a külföldinek is, ha rajtakapják.
Annak idején egy kollégám is piáról leszokni ment ki Líbiába három évre :-)

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.18. 21:38:21

Maradona szénné kokózva is nagyobb volt mindenki másnál. Hozzá mérhetően jó játékos nemigen volt előtte, azóta meg biztosan nem. Messi majd akkor lesz az, ha a válogatottban is hozza azt _minden_ meccsen, amit a klubjában tud. A többiek a fasorban sincsenek Messihez képest sem, nemhogy az Isteni Diegóhoz.

Nem egyszerű figura, az biztos, de megengedheti magának, és soha nem ártott senkinek sem a pályán, sem azon kívül, legfeljebb magának, cserébe emberek úgy százmillióival szerettethette meg a focit.

Sokat köszönhet neki a világ, a sporttársadalom, a labdarúgás, Argentina, Nápoly, és én is.
süti beállítások módosítása