2011.08.12. 07:50, Írta: HiStory

Nekünk Irapuato kell

 Ünnepre készülünk, jön a focifesztivál. Kit hívtunk meg a jeles alkalomra? A szovjet válogatottat, amelyik Mexikóban 6-0-ra alázott minket. Ilyet is csak mi tudunk. 

 
Remek kezdeményezés az MLSZ-től, hogy augusztus 27-én megrendezi a Focifesztivált, elvégre ma már mindennek van fesztiválja, kell egy a labdarúgásnak is. Szolid jegyár, kellemes környezet Telkiben, lehet majd csocsózni is, mi kell még? 
 
Az sem elvetélt ötlet, hogy hívjuk össze a 86-os brigádot, hiszen a legfiatalabb focirajongókat kivéve a legtöbb magyar sportkedvelő szíve még mindig nagyot dobban, ha a 25 évvel ezelőtti Mezey Györgyre, no meg Détárira, Nyilasira, Esterházyra, Disztl Péterre, Garabára és a többiekre gondol. Ezek a csapat ugyanis vb-selejtezőn idegenben verte a hollandokat (Gullitostul, Rijkaardostul, van Bastenestől), oda-vissza legyőzte az akkor még igencsak acélos osztrákokat, simán jutott ki a vb-re, 1985-öt európai ranglistavezetőként zárta, barátságos meccsen győzött az NSZK-ban, 1986 márciusában pedig 3-0-ra verte a brazilokat nyolcvanezer ember gyönyörűségére a Népstadionban. Előtte egy évvel a Videoton UEFA-kupa-döntőt játszott, 1984-ben pedig ifi Európa-bajnokságot nyertünk. Való igaz, a magyar foci már akkor velejéig rohadt volt, a bundázások ugyanúgy mentek, mint ma (na jó, nem eurómilliók röpködtek bankszámlákon, hanem libamájkonzervek Ladák csomagtartójában), de még lehetett minek örülni.  

De hogy a Focifesztiválon éppen a magyar labdarúgás történetének egyik legnagyobb kudarcát idézzük fel?! Még akkor is nonszensz, ha valószínűleg könnyebb és olcsóbb néhány ötven év körüli oroszt, ukránt és kárpátaljai magyart Magyarországra hívni, mint másokat. 

 

Vajon ha a spanyolok vágnak bele hasonló rendezvény szervezésébe, akkor kit hívnak meg ellenfélnek? Mondjuk a tavalyi vb-döntőben legyőzött hollandokat, vagy ott is előáll egy nagyokos, aki mert nagyot álmodni, és így szól: a 98-as vb-n tovább sem jutottunk a csoportból, emlékeztek? Kikaptunk Nigériától, hívjuk meg őket, így lesz nagyszerű az ünnep! Nem hinném, hogy kitüntetnék, mint ahogyan a franciák is inkább a 98-as döntőben legyalázott brazilokat hívnák meg Zidane-ék ünneplésére, nem pedig a dánokat, akik 2002-ben verték meg a vb- és Eb-címvédő franciákat a csoportkörben, akik így emiatt még a legjobb 16 közé sem jutottak be Dél-Koreában. 

 

Szóval van egy jó ötletünk, amit a szovjetek meghívásával megint elbaltázhatunk. Ki a franc akar emlékezni 25 év után is a 0-6-ra? És ha öt perc után megint vezetnek 2-0-ra Belanovék, akkor Mezey visszaállítja a csapatot védekezni, hogy ne ismétlődjön meg a „magyar futball Mohácsa”, avagy a „második Marseille”?

 

Egyébként lett volna kikből válogatni. 

Az osztrákok biztosan szívesen jöttek volna. Nekik Kiprich és Détári ilyen gólokat lőtt 85-ben:


 

De meg lehetett volna próbálkozni az akkori brazilokkal is:


 

Ehelyett erre a meccsre emlékezünk a mi kis fesztiválunkon:

 

 

Lájkold a Hajcsatokat a Facebook-on és válaszolj helyesen kérdésünkre kedd délig! A helyes választ adók között 5 db párosjegyet sorsolunk ki a Frászkarika című film premier előtti vetítésére augusztus 17-én 20 órára! 

2 komment a

Címkék: mlsz válogatott labdarúgás 1986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2011.08.13. 11:16:55

Gullit és van Basten nem játszott, az a brazil csapat pedig egy "B" csapat volt, ma is csinálják hogy a másodvonalat is kipróbálják...tehát néhány eredmény becsapós, ám az igaz, ott voltunk a jobbak közt tudásban is

nem értem miért nem lehet úgy felfogni hogy egyszer jól kikaptunk a ruszkiktól...6-0-ra...nem mi szenvedni akarunk

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.08.13. 11:32:54

Jaja, teljesen beteges ötlet ez a meccs. Mit gondolhatnak a ruszkik: ezek mazochisták?
Rémes volt még nézni is azt a meccset. Inkább szerveztek volna egy Vidi-Szarajevo vagy Vidi-Partizán derbit, az a csapat legalább célba ért, döntős lett.
süti beállítások módosítása