2012.07.19. 18:09, Írta: MatthiasHüvelyk

Majdnem az életébe került az olimpiai arany

Biros Péter cisztával a szívén vitte győzelembe 2008-ban a vízilabdásokat.

Biros Péterről sok mindent írtak már. Végigvették páratlan eredménysorát, medencében megmutatkozó vezéri képességeit, bennfentesek számára kinyíló humorát, vagy épp gólérzékenységét. Az igazi nagysága viszont pont, hogy a harmadik olimpiai arany megszerzése után mutatkozott meg: ekkor közölte társaival, hogy kis híján az életébe került a győzelem.

0_5 (1).jpg

NYERJ A BAJNOKOKKAL!
Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát felvezető írásait, és nyerd meg a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja által dedikált labdákat, vagy a fődíjt, az új Volvo V40-es tesztvezetését!
Ehhez nem kell mást tenned, mint 15 kérdésből álló kvíz-sorozatunk során a lehető legtöbb kérdésre, de legalább háromra helyes választ adni másnap éjfélig a hajcsatok2011@gmail.com címre!

(A játékkal kapcsolatos kérdések miatt is erre a címre írj!)

6. kérdés:

Kik a magyar vízilabdázás háromszoros olimpiai bajnokai?


Beküldési határidő: 2012. július 20., péntek éjfél
Jelige: Nyerj a bajnokokkal!, 6. forduló
Beküldési cím: hajcsatok2011@gmail.com

Biros Péter. Háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres világ- és Európa-bajnok, nyert VIlágkupát, háromszor Világligát is, a Domino-Honvéddal ötször, az Egerrel egyszer magyar bajnokságot. Pedig nem sok hiányzott ahhoz, hogy akár most, mint a magyar kézilabda-válogatott tagjáról írjunk róla. Miskolcon kézilabdázott a vízilabda előtt, de ez csak előnyére vált, hiszen innen ered az a csavart ejtés, ami úgy védjegyévé vált, mint Magyar Zoltánnak a magyar vándor, Gera Zoltánnak a gólok utáni szaltó, vagy Erdei Zsoltnak a "Szállj el, Kismadár!" bevonulózene.

Az 1999-es firenzei Eb döntőjében 5 gólt hintett így a horvátoknak, 2004-ben Euroligát nyert a Honvéddal, és még hosszan sorolhatnánk, de ezek mind eltörpülnek amellett, amit 2008-ban tett. Egy olimpiai előtti, szerbek elleni edzőmeccsen ütést kapott a mellkasára, a szíve mellett pedig kialakult egy ciszta. Orvosok komplett csoportja döntött arról, utazhat-e Pekingbe, végül mindenki áldását adta rá, holott egy újabb ütés akár végzetes is lehetett volna - mindenesetre a társaknak csak akkor árulta el a hírt, amikor már megnyerték a sorozatban harmadik aranyat. Tetszenek érteni? Félretette saját baját azért, hogy a csapat koncentrációját egy percre se mozdítsa ki az optimális állapotból. Ja, és amúgy Pekingben 13 góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt.

biros3.jpg

Azóta már persze megműtötték, Egerbe költözött családjával, és minden a legnagyobb rendben körülötte, bár a Vodafone Kupa utolsó két meccsén nem játszott sérülés miatt. Ettől függetlenül neki is szurkolunk, hajrá a negyedikért! Főleg, hogy a teljes magyar olimpiai csapatban is főszereplő lesz: ő viszi majd a zászlót a megnyitó ünnepségen.

2 komment a

Címkék: vízilabda london olimpia válogatott magyarok menni olimpia biros így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

labove 2012.07.20. 08:37:56

Most romboltad le bennem Biros ( és a polo válogatott mítoszát..)
Brühühü....majd sírok jó?! ...ciszta a szíven...egyéb kreténség???
süti beállítások módosítása