2011.08.09. 07:04, Írta: HiStory

Kell nekünk norvég kézikapitány?

Állítólag norvég szövetségi kapitánya lesz a női kéziseknek. Van vele veszítenivalónk? 

A zuhanyhíradó szerint három jelölt esélyes a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára:

- a mindig lemaradó Kovács Péter, aki mindig szóba kerül

- Hajdu János, aki mindig beugrik

- Karl-Erik Böhn,  norvég edző, aki januárig a BL-t nyerő Larvik edzője volt (nem mellesleg pedig a világ jelen állás szerinti legjobb beállójának, a Győrbe szerződő Heidi Lökének a pasija)

Úgy hallani, más jelölt nincs, és ezt maximálisan meg is tudjuk érteni: a magyar edzői kar tagjai már vagy foglaltak, vagy már megégtek, vagy teljesen alkalmatlanok arra, hogy hosszú távú megoldást jelentsenek az útkereső, és jó ideje eredménytelen (a vb-ről huszonegy, az olimpiáról pedig húsz év után lemaradó) válogatott problémáira.

 

Érvelni a megmaradt jelöltek mellett sem könnyű: Kovácsot idén páros lábbal rúgták ki a román Valceától, amikor meg legutóbb Magyarországon női csapatnál dolgozott (pár éve Dunaújvárosban), finoman szólva sem találta a hangot a játékosokkal, ráadásul Kovács alapvetően sértett ember, így aztán valószínűsíthető, hogy pár hónap múltán az ő kinevezésével nem lenne más a válogatott, mint sok kicsi méregzsák duzzogó együttese. Hajdu amolyan stand-by kapitány, általában hoz is valami eredményt, de most illene hosszú távra gondolkodni. És így el is jutottunk Böhnhöz, akit ugyan senki sem ismer Magyarországon, de ez éppen annyira lehet előny, mint hátrány. Mindenesetre a Larviknál nem dolgozhatott rosszul, hiszen hosszú évekig vitte a boltot. Egy biztos: a a világ elszaladt a szakembereink és a játékosaink mellett is, és egy skandináv stratéga sokat segíthetne, ha mással nem, hát azzal, hogy valamit nekünk abból a mentalitásból, amiért olyan rohadtul irigyeljük őket. Tessék csak megkérdezni a győrieket, milyen példát mutat a társainak Katrine Lunde Haraldsen.

 

Szóval Bőhn kineveséze akár még jól is elsülhet, persze attól is sok függ, hogy kikkel veszi magát körül. Hallani, hogy Elek Gábor lenne a másodedző, de ennek eldöntését szerencsésebb lenen talán az új kapitányra bízni. A szövetség levitézlett, de még harcban álló korábbi vezetése legutóbb kinevezte Mátéfit (aki aztán akkorát bukott a csapattal többször is, hogy sírhatnékunk volt), ő pedig Konkoly Csabát, a Győr trénerét szerette volna másodedzőnek, ám Konkolyra nem volt pénze az MKSZ-nek (állítólag sokallták a havi 300 rugót). Erre jött a szövetség szakmai igazgató-helyetteseként dolgozó Marczinka, ilyeténképpen nulla forintért, szintén másodállásban, és ő lett Mátéfi segítője. A folytatás ismert.

 

Summa summarum: nem kockázatmentes, de vagány húzás lenne a közös többszöröst egy norvég edzőben megtalálni, különösen úgy, hogy nyilván magasról tenne az állítólag újraéledő vidék-főváros (értsd: Győr- Fradi) ellentétre. A magyar „”sztáredzők többsége  (akik egymást is simán megfojtanák egy kanál vízben) persze nyilván  jól megsértődnének, de őket ráérünk akkor is kiengesztelni, ha Böhn esetleg megbukik. 

7 komment a

Címkék: kézilabda válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.08.09. 13:56:02

Az éleződő Győr-Ferencváros ellentét maximum a fantáziádban él.

Böhn jó megoldás lenne a mentalitás miatt, tiszta sor.

Azonban hogy ne lenne alkalmas magyar edző? Hát Róth Kálmán? Aki olyan U17-es csapatot rakott össze, amin még ő maga is meglepődött?

Szóval én rá szavaztam volna, de a második jelöltem mindenképp Böhn.

Így legyen.

seahawks 2011.08.09. 14:28:29

külföldi edző kell, a magyarok alkalmatlanok a magyar nők pszihikális felkészítésére.

gigabursch 2011.08.09. 14:38:23

Erős lapfordítással lehet, hogy abból a mentális zsákutcából, amiben a nők vannak, amióta az eszemet tudom talán ki lehetne törni.

De ennek a sikeráhez egy dolog feltétlen kell!
A hazai szakgárda ne a kicsinyes sértődéseivel legyen tele, mert akkor úgy jár szerencsétlen norvég, mint Matthaeus (remélem jól írtam).

Truth-Love 2011.08.09. 16:11:37

Szerintem is friss ember kell! Ha nem Böhn, akkor remélem se nem Hajdu és se nem Kovács P. Sajnos most van időnk építkezni, ne szalasszuk el ezt az esélyt!

kéne 1 nick 2011.09.26. 22:45:35

@Artie:
Sajnos, nem csak fantázia. A játékosok nem nagyon bírják egymást.
süti beállítások módosítása