2011.10.28. 08:34, Írta: HiStory

Surda a vízilabdában

Három magyar egy csoportban a vízilabda BL-ben. De hogy’ lehet kiejteni a címvédő Partizant?
 
Hogy valódi sorsolás volt, és a véletlen folytán került egy négyesbe a vízilabda Bajnokok Ligájában az Eger, a Vasas és a Szeged, netán direkt kicsesztek velünk, most hagyjuk, nézzük meg inkább, hogyan lehetne kiejteni a címvédő Partizan Beogradot?  

Az első forduló valamelyest fellebbentette a fátylat az erőviszonyokról, nem hiába mondta a sorsolás után Vincze Balázs, a szegediek edzője, hogy Szerbiában is el lehet kapni a Partizant: csapata szombaton 9-8-ra győzött idegenben, máris óriási lépést téve a továbbjutás, azaz a legjobb nyolc közé kerülés felé. A Vasas 8-5-re győzött Egerben, így szintén lépéselőnybe került. Nézzük meg, miképpen lehet kiejteni a szerbeket és melyik két magyar csapat juthat tovább. 

A legszebb persze az volna, ha a Szeged példáját követve a másik két együttesünk is győzne Belgrádban, és a szerbeknek Magyarországon sem teremne babér, ez esetben ugyanis 0 ponttal zárnának. Valami azt súgja azonban, hogy hátralévő két meccsét megnyeri Belgrádban a Partizan, viszont remélhetőleg idegenben legfeljebb egy pontot fog, eképpen 7 ponttal végez. Mindez azt jelenti, hogy ha a Szeged hazai meccsei közül akár csak kettőt megnyer, máris 9 pontja van, és a Partizan elé kerül. A Vasas jól rajtolt, és ha a Komjádiban legyűri a Partizant és a Szegedet, szintén 9 ponttal áll minimálisan, azaz már két magyar csapat lenne a szerbek előtt, ami a címvédő kiesését jelentené. 

Ne írjuk le azonban az egrieket sem, ha a Gerendás-team hátralévő otthoni két meccsét nyeri, és esetleg még legalább egy idegenbeli győzelmet is szerez, szintén minimálisan 9 ponton áll, és akkor Surdával szólva: A sad adio, Partizan!

A magyar csapatok erőviszonyai nyáron kissé átalakultak. A bajnoki címvédő Eger kissé gyengébbnek tűnik, míg a Szegeden látszik, hogy a bajnoki döntőbe vágyik Vincze Balázs csapata. A Vasas és a Szeged továbbjutása lenne talán a legkisebb meglepetés, hiszen a Tisza-partiak mellett Földi László csapata nem elhanyagolható nemzetközi rutinnal is rendelkezik.

A Hajcsatok tippje a Bajnokok Ligája C-csoportjának végeredményére: 

1. Vasas 13 p

2. Szeged 8 p

3. Partizan Beograd 7 p

4. Eger 5 p

 

 


2 komment a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MTi 2011.10.29. 12:29:49

A legpoénosabb az, hogy a Partizánban játszó, zentai születésű Surányi Lacinak pont Surda a beceneve :)

Goethe (törölt) 2011.10.31. 03:12:58

@MTi: De gondolom, nem olyan lusta, mint a másik Šurda.
süti beállítások módosítása