2011.08.14. 07:00, Írta: MatthiasHüvelyk

Így jutnak Londonba, 6. rész: íjászat

Olimpiai sorozatunkban sportáganként bemutatjuk a kvalifikáció menetét. A sort a teljesség igényével újra egy magyar ember számára egzotikus sporttal, az íjászattal folytatjuk.

A versenyszámok :
Férfiak: egyéni+csapat
Nők: egyéni+csapat

 

Versenyzői kvóta: 128 (58 férfi és 58 nő)

Nemzeti kvóták: 3-3 férfi és nő (1-1 csapat)


Kvalifikációs rendszer


A részvételi jog kivívására a 2011. júliusi 2-10 világbajnokságon nyílik először lehetőség. Torinóban nemenként összesen 32-32 kvótát osztanak ki. Ebből 24 a csapatverseny első nyolc helyezettjének, nyolc nemzet három-három íjászának jut, további 8-8 pedig az egyéni viadal alapján talál gazdára a kialakult végeredmény alapján, amelyben figyelmen kívül hagyják a csapatban kvótát szerzett országok versenyzőit.

A vb után a kontinentális bajnokságokon lehet londoni repülőjegyhez jutni.

A 2011-es Európa-, Ázsia- és Amerika-bajnokságokon három-három férfi és női résztvevő, míg az Óceánia- és Afrika-bajnokságokról két-két - vagyis összesen 13-13 íjász - szerez indulási jogot.

Ázsia: 2011.okt. 19-24, Teheran

Amerika: Pánamerikai bajnokság, 2012. ápr 17-22, Medellin

Óceania: 2012. január , Wellington

Afrika: 2012. január, Fokváros

Európa: 2012. május 21-26. Amszterdam

A kvalifikációs időszak hajrájában rendeznek egy utolsó kvalifikációs csapatversenyt, melyen a férfiaknál és a nőknél is az első három-három csapat szerez kvótát, három-három hellyel.
Amennyiben olyan nemzet is kvalifikációs helyen végez, melynek valamely tagja a korábbi versenyeken egyéniben londoni helyhez jutott, az egyéni helyeik felszabadulnak, s azok az csapatversenyt követő utolsó egyéni kvalifikációs viadalon találnak gazdára.
Az utolsó egyéni versenyen jövő júliusban minden olyan nemzet indíthat íjászt, amelynek addig egy kvótás helyet sem sikerült szereznie. Innen alapesetben az első négy férfi és négy női sportoló szerezhet indulási jogot, de nemzetenként maximum egy. Ezen felül az esetlegesen felszabadult helyek is itt találnak gazdára.
A házigazdát három-három hely illeti meg, míg a maradék három-három kvótáról egy háromoldalú bizottság (Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Nemzetközi Íjász Szövetség, Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szervezete) dönt.

A kvalifikáció a nemzetet illeti.
A kvótás helyre bárki nevezhető, aki teljesíti a minimális selejtezős pontszámot.
A szint a férfiaknál és a nőknél is 1230 FITA kör.
A teljesítés ideje: 2011. július 2.-2012. július 1.

Minden benevezett versenyző köteles elindulni az egyéni versenyben.

Az egyes versenyeken megszerezhető kvóta helyek:

Rendező nemzet: 1 csapat, 3 sportoló

2011, Világbajnokság: 8 csapat, 24+8 sportoló

2011, Ázsia-bajnokság: 3 sportoló

Óceánia: 2 sportoló

Pánamerikai bajnokság: 3 sportoló

Afrika-bajnokság: 2 sportoló

Európa-bajnokság: 3 sportoló

Végső kvalifikáció, Ogden: 3 csapat, 9+4 sportoló

Szabadkártya: 3 sportoló

Forrás: mob.hu

 

Lájkold a Hajcsatokat a Facebook-on és válaszolj helyesen kérdésünkre kedd délig! A helyes választ adók között 5 db párosjegyet sorsolunk ki a Frászkarika című film premier előtti vetítésére augusztus 17-én 20 órára! 

Szólj hozzá! a

Címkék: kvalifikáció kvóta így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása