2011.07.09. 10:39, Írta: HiStory

Csak egy blöff volt?

 Behalt a világ legnagyobb online pókeroldala. Alighanem ezrek vethetnek sűrű kereszteket ezreikre. Dollárban. 

 
A Full Tilt Pokert június végén felfüggesztették, miközben a Los Angeles Times úgy tudja, európai befektetők megvásárolták az oldalt üzemeltető céget, az új tulajok ügyvédjei szerint pedig elég zseton (valós, nem virtuális) gyűlt össze a játékosok kifizetéséhez. Úgy legyen. 
 
Arra már láttunk példát, hogy valaki különféle módszerekkel beszed egy csomó pénzt (vásárlói csoportok, pilótajátékok, mlm stb.), aztán lelép a dohánnyal. Arra is láttunk már példát, hogy egy világszerte piacvezető termék, szolgáltatás üzemeltetője – gazdasági válság, dotkom-lufi, miegymás hatására – csődbe megy. De az mégiscsak durva, hogy egy százezrek szórakoztatására szolgáló, a maga műfajában világelső cucc tulajai egyszer csak veszik a (ka)lapjukat, akiknek meg bent parkol a pénze, azok futhatnak utána! Ez olyan (még ha méretében nem is olyan falrengető), mintha gazdasági békeidőben, azaz krízismentes korszakban mondjuk a világ legnagyobb bankjának tulajdonosai úgy gondolnák, hogy ők unják már ezt az egész bankosdit, és lelépnének a pénzzel.  

Az okok összetettek, de a kiindulópont (mint mindig, ahol a pénz van) a pénzmosás vádja volt – ezt varrták ugyanis a Full Tilt Poker nyakába. Na meg azt, hogy a befagyasztott terem azért nem tudja visszafizetni a játékosoknak a pénzeit, mert más hasonló, de nem ilyen nagy bajban lévő teremmel ellentétben a fullosok egy helyen tartották a működéshez szükséges pénzt és a játékosok pénzeit - működési pénzből ugyanis tiltott a kifizetés. Az is betett a cégnek, hogy az USA-ban nem mindenhol legális az online póker, így közvetítőket iktattak a játékosok és terem közti pénzmozgások közé, de miután eltűntek a közvetítők, hiteleztek a játékosoknak – a nyereményekre viszont már nem futja.

 

Ami a Full Tiltet illeti, a szabályok szerint felfüggesztése ideje alatt tilos

- meglevő ügyfelek kifizetése

- az új ügyfelek regisztrálása

- befizetések elfogadása a meglevő ügyfelektől

- bármilyen pókerjáték szervezése a meglevő ügyfelek számára

 


Magyarul áll az egész cirkusz. Ha nem jön befektető (értsd: aki arra adná a pénzét, hogy a játékosok zsebébe menjen, mert a Full Tilt Poker ezután reklámfelületnek nem lesz épp ideális), a cirkuszi sátor teteje is bedőlhet. A magyar tévékben meg még fut a Full Tilt Poker műsora, a Poker After Dark, de ennek fényében az egész egy nagy blöff. 

Meg amúgy is, felvételről megy.

 

 

133 komment a

Címkék: póker full tilt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nm68 2011.07.09. 18:20:06

Elmehetne a 3.14csába az összes online poker cég.

Kelly és a szexi dög 2011.07.09. 18:26:40

Hú de jó, hogy időben átmentem a Pokerstars-ra!

Gaborin 2011.07.09. 18:35:10

Nekem a T6 póker nyúlta le így a lóvém 2 éve, egyik napról a másikra megszünt . Most idén a Bigpoint szivatott meg sok embert a seafighttal, ennyit a netes (online) dolgokról.

Masszaszerű izé 2011.07.09. 18:42:11

Az online póker (meg a "póker sport mozgalom") önmagában is nagy blöff. Tudom, most jön majd az, hogy buta vagyok. Ha összeszednék hogy az elmúlt években hány nagynak hitt teremről derült ki, hogy átver, lenyúl, és hány neves játékosról, hogy manipulált, csalt stb...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 20:13:48

Ne pókerezz! Van sokkal kellemesebb módja is az orális szexnek.

Baluci 2011.07.09. 20:17:34

Nocsak, nocsak... Én sose játszottam neten. Nekem sikerült élőben eljátszanom az összes megtakaritott pénzem! 15 év gyümölcse cirka 3 év alatt odalett. A póker rosszabb, mint a kokain...

Circus 2011.07.09. 20:19:18

@Azúrkék égbolt: jaja...

A póker mióta és miért sport? (meg a sakk, bridzs, stb...). A legfrissebb hype, hogy lenyúlják az embereket. Komolyan, volt olyan este, hogy 4-5 csatornán 'közvetítettek' valami bajnokságot... nemár...

Amúgy pedig az összes ilyen online cuccal kapcsolatban az az érzésem, hogy pilóta/piramisjáték, csak szofisztikált verzióban.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.09. 20:20:32

@Circus: LOOOL Istenem:-)) Na, ezért tart itt az ország...

röhögő 2011.07.09. 20:25:50

Én azokat nem értettem sose akik megbíznak egy internetes kártyajátékban.

Mikka-Makka 2011.07.09. 20:29:30

ez a második poszt amit elolvasok itt a hajcsatok blogon
mind a kettőből sugárzott h a szerzőnek köze nincs a témához
de akkor meg minek ír róla?
a kommentek is hozzák a szokásos színvonalat de ezt már megszoktam
amugy nem vedem a full tilt vezetőit mert ha nem is feltétlenül csalók de egy cég vezetéséhez tökéletesen alkalmatlanok azt bizonyították

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 20:34:10

Dolgozunk egy online ittapiros-holapiros oldalon Kolompárékkal és Orsóssal.Kordagyuri lesz a címlaplány.Gyertek sokan,sokan játszani!!

röhögő 2011.07.09. 20:34:47

@Mikka-Makka: A céget befagyasztották. A pénz a holdban. Szóval mit nem ért a posztoló?

bubo cupropenis 2011.07.09. 20:38:01

Az online pókertermeknek kellenek a tévés "bajnokságok", szépségkirálynőből lett kamu játékosok, mesésen meggazdagodott legkisebb királyfiak, kordagyuribácsik, hogy bevonzzák a sok balekot. Én egy fillért sem fizetnék vissza a játékosoknak, elvégre úgyis elvesztették volna azt a sok ezer dollárt, csak hosszabb idő alatt.

Pókert szervezni mindig is nagyobb üzlet volt, mint játszani, abban a tévhitben, hogy nem te leszel a balek, akin meggazdagszik a teremtulaj. Mindenki úgy ül le, hogy ő nem olyan balek, mint a többi macskajancsi, aztán még azelőtt lenyúlja a pénzét az online cég, hogy játékban elveszthette volna. LOL

rizla 2011.07.09. 21:01:56

@Baluci: nekem az összes megtakarított pénzem pókerből van.

remélem összefutunk egy asztalnál valamikor.

rizla 2011.07.09. 21:11:19

tetszik, hogy itt egy csomó sötét balfsz osztja az észt, mintha bármi fogalma lenne a témáról. játékosok százezrei (csak tippelek, de lehet, hogy milliói) forgatják a pénzüket az online termekben, de igen, nyilván mindegyik egy krva nagy csalás, csak senkinek nem tűnik fel, kivéve azokat, akiknek amúgy fingjuk sincs az egészről. köszönjük fiúk.

a termek amúgy pont akkor járnak jól, ha minél megbízhatóbbak, mert akkor fognak minél többen játszani ott. és minél többen játszanak, annál többet keresnek a rake-ből. slussz.

(tipp a blognak: összesen 26 fb lájkolóval és gondolom, kb hasonló mennyiségű törzsolvasóval semmi szükség ilyen szigorú szabályok alá vetni a kommentelést, ha akartok még valaha több kommentelőt)

2011.07.09. 21:19:09

@rizla: az elso bekezdeseddel tokeletesen osszefoglaltad, hogy valojaban itt most Te vagy a sotet blfsz.

bubo cupropenis 2011.07.09. 21:19:38

@rizla: A piramisjátékot szervezőknek, MLM-es cégeknek is akkor a legjobb, ha sokáig építhetik nyugodtan a hálózatot, érdemi teljesítmény nélkül, a beszállók pénzét forgatva.
Attól, hogy sokáig fut valami, még nem lesz értelmes a dolog. Csak nyereséges a szervezőknek, ahogy erre te is utaltál.
Nyilván egy netes pókerterem még tovább nőhet, mert eleve bekalkulálják a szerencsefaktort a játékosok, éppen ezért mennek oda, nem zaklatja fel őket, ha játékban vesztenek sok ezret, csak akkor tűnik fel nekik, hogy rossz helyre tették a sok ezer dollárt, ha még játék előtt bukják, amikor befuccsol a terem.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.07.09. 21:25:23

Valamit penzert jatszani online.
Haaaat....
Inkabb nem mondok semmit.

Hz 2011.07.09. 23:09:06

Jó a cikk.
És főleg friss infókat közöl.
Az FTP "csődje" kb. 2hete volt..

Mr Garrison 2011.07.10. 01:13:51

Aki online pókerezik az nem egy sikeres ember... LOLOLOLOLOL! Beszoptátok pubikáim!

rizla 2011.07.10. 03:47:26

@bubo cupropenis: "a beszállók pénzét forgatva."

ne haragudj, te miről beszélsz? tudod egyáltalán, miként működik egy ilyen terem?

Crimson 2011.07.10. 04:11:46

Az, hogy a hozzászólók legnagyobb részének halvány fogalma nincs az online pókerről, az még rendben van, nagy az isten állatkertje... De a szerző is vehette volna a fáradtságot, hogy jobban utánanéz az ügy hátterének. Kezdve olyan apróságokkal, hogy a Full Tilt csak a második legnagyobb hálózat (volt) a világon. Ez tényleg egy érdekes és komoly botrány, megérdemelt volna egy alaposabb elemzést. Ez így hangulatkeltésnek jó csak, a sok hülye meg ráharap.

A helyzet csak annyi, hogy az USA-ban tiltott az online póker. A legtöbb pókerterem emiatt nem engedi játszani az amerikai játékosokat. A két legnagyobb terem, a PokerStars és a Full Tilt viszont engedte. Az amerikai kormány erre berágott, és elkezdte vegzálni ezeket a termeket. A PokerStars együttműködést mutatott, a Full Tilt nem. Ennek a következménye lett az, hogy bevonták a Full Tilt működési engedélyét, és zárolták a számláit is. És mivel a játékosok pénzét nem egy elkülönített számlán tartotta (ez önmagában nem szabálytalan), hanem együtt a többi pénzével, a zárolás miatt ha akarná sem tudná most kifizetni a játékosokat. A botrány miatt a pénzügyi szolgáltatók (Visa, Mastercard, Moneybookers) is felbontották a szerződésüket, így ha a Full Tilt hozzá is férne a pénzéhez, nem is igen tudná egyhamar eljuttatni a játékosokhoz.

Persze nem elképzelhetetlen, hogy a háttérben lehetnek pénzügyi szabálytalanságok. Ha igen, akkor persze derítsék is ezt ki.

Mellesleg hatalmas tájékozatlanságról tesz bizonyságot az, aki azt képzeli, hogy a pókertermek úgy működnek, mint valami MLM rendszer, vagy piramisjáték. A póker során a játékos nem a bank (azaz a szervező cég) ellen játszik, nem tőle nyer vagy neki veszít (ellentétben mondjuk a rulettel vagy a blackjack-kel). Itt az egyik játékos a másik játékostól nyer pénzt.

A szervező nyeresége abból van, hogy a megjátszott pénz egy kis részét elteszi jutalékként. Ez az úgynevezett "rake". Ennek a mértéke pókertermenként eltérő, de jellemzően 1-2% körül van, és ez teljesen nyilvános. A pókerterem leszarja, hogy ki nyer és ki veszít, neki az a lényeg, hogy minél többen játszanak, mert ez a pár százalék jutalék neki bőven elegendő a nyereséges működéshez.

Aki meg olyan felelőtlen hülye, mint Baluci, hogy minden pénzét elveri pókeren, az megérdemli. Azokat viszont sajnálom, akiknek pénze ragadt a Full Tiltben.

Én nem vagyok érintett az ügyben, mert nem játszottam a Full Tilten. Máshol viszont játszom, csak hobbi szinten, 0.10 EUR (azaz kb 25 Ft-os téten) Nem vagyok külnösebben jó játékos, de havonta könnyen összejön 100 000 Ft feletti nyeremény. Ha valaki ezzel komolyabban foglalkozik, bőven meg tud belőle élni.

kpityu2 2011.07.10. 05:08:17

Na na. Nem lesz újabb címlap hír a zindexen, hogy éppen mennyit nyert valaki? Persze akkor is szigorúan a sport(?) rovatban jelent meg. Bár kicsit gyanús volt, hogy a rekordbuktákat sohasem plakátolták ki. Pénz beszél...

bloggerman77 2011.07.10. 05:52:49

@Crimson:

"de havonta könnyen összejön 100 000 Ft feletti nyeremény"

Amíg a NAVH rá nem száll erre is. :)

sufnyi 2011.07.10. 07:13:33

Ezt tudja meg Orbán-bácsi hogy ti itt online pókerből bevételekhez juttok. Ez még nem is lenne baj. DE hol az adó része??? 98 %-ot a nyakatokba mert biztos több van annál és ha nem jöhet az anál.

www.moncraft.net · http://moncraft.net 2011.07.10. 07:49:04

Én már nyertem a fulltilten nagyobbacska versenyt, a nyereményt gond nélkül ki tudtam utaltatni a kártyámra, és elköltöttem Magyarországon.
A magyar cég ahol dolgoztam, viszont 3 millió forint bérrel tartozik nekem, és még mindig működhetnek...

MACISAJT 2011.07.10. 08:14:07

Full Tilt Poker is an online poker card room launched in June 2004 with the involvement of a team of poker professionals, among them Howard Lederer, Phil Ivey, Andy Bloch, Mike Matusow, Jennifer Harman and Chris Ferguson.

Ez itt bizony Goldman Sachs és Lehmann Brothers...pókerben..:D

tice11 2011.07.10. 08:30:29

Tényleg, ha az író semmit nem tud a helyzetról akkor minek ír róla ? Ez az egész cikk egy nagy nulla, miért ment Index címlapra ? Hozzávetőlegesn 60 millióan játszottak online pókert, az egész ügyről a PokerAkademia.com-n érdemes olvasni ami ugyancsak Index partner.... Nem ezen a szennyes blogon.

William Kidd 2011.07.10. 08:56:36

@Crimson: Jol osszefoglaltad a lenyeget, egyetertek. Az allami szerveknek sehol sem tetszik, hogy az emberek adomentes jovedelemhez jutnak, igaz ez Magyarorszagra is. Itt is probalnak szarakodni, csak az internet szabadsagaval nem, tudnak mit kezdeni. Mindenesetre az amerikai kormanyzat gondolkodhatott volna mielott ilyen lepesre szanja magat, mert igy egy csomo embernek anyagi kart okoztak. Kicsit basztatni kellett volna az oldalt, hogy marpedig ne engedje az amcsi jatokosokat pokerezni, ennyi.

takácsalfréd 2011.07.10. 09:07:33

Nincs olyan szó, hogy "behalt"!!!

Teszt.Elek 2011.07.10. 09:19:50

@kpityu2:

A sokszor látott rekordnyeremények versenyeken születnek. Itt párezer dolláros nevezési díj ellenében több száz játékos veri a blattot napokon keresztül. A nyereményalapot a több száz játékos összeadott ezrei adják, amiből levonódik a szervező díja.

Ennek fényében sokat veszteni nem, maximum sokat nyerni tudsz.

Ahol sokat lehet veszteni, az a nagy tétes un. cash game. Ahol nem versenyszerűen megy a játék, csak leülsz játszani, előveszed a pénzedet és beugrasz a játékba. Itt csak a pénztárca szab határt annak, hogy mennyit veszíthetsz és az ellenfeleid pénztárcája annak, hogy mennyit nyerhetsz.

Profi játékosok ritkán veszítenek sokat, az amatőröket meg nem figyeli kutya sem, ezért nem hallasz a Baluci féle noobokról akik eljátszották a családi vagyont.

Amúgy a póker valóban nem klasszikus szerencsejáték annyiban, hogy az esélyek nincsenek ellened belőve. A klasszikus szerencsejátékban hosszútávon mindenképpen veszíteni fogsz. Miért? Mert különben csődbe menne a kaszinó, ha nem tennéd.

A pókerben a ház - amint azt már le is írták - más módon keresi meg a pénzét, ennek megfelelően a nyerési esélyeid nincsenek manipulálva.

Ezért van az, hogy a profi pókerjátékosok következetesen tudnak pozitív eredményt hozni. Ők az amatőrökből élnek. a hobbi játékosokból.

Crimson: a havi 100e feletti nyeremény szép, de a történet kicsit photoshop szagú.
NL10-en 350+ euro nyereség egy hónapban nem lehetetlen, de nem is olyan könnyed, mint ahogy azt te lefested.
1) Ahhoz, hogy konzisztensen napi 1 beülő +-t termelj igenis jó játékosnak kell lenned.
2) Minden nap tolnod kell, legalább pár órát, potenciálisan többet. Lehet hobbi játékos vagy, de ez esetben nincs más hobbid és ez tölti ki a szabadidőd nagy részét.
3) Az, hogy könnyedén az kicsit erős. NL10-en, konzisztens nyereséghez olyan grind kell, amitől a legtöbb ember felkötné magát. Én türelmes ember vagyok, de nem tudtam kis téten hosszú távon nyerő maradni, mert nem bírtam azt az idegörlő játékot ami ott megy.

Szóval maradjunk annyiban, hogy a pokerben lehet nyerni, ha fegyelmezett és türelmes játékos vagy, illetve ha veszed a fáradtságot, hogy kicsit utánanézz a tudományos oldalának.. ettől azonban nem lesz "könnyű" nyerni, főleg hogy rengetegen vannak még rajtad kívül akik hasonló céllal játszanak.

Arról nem is beszélve, hogy ha a pokert pusztán matematikai alapon játszod, akkor kicsit meg is ölöd, mint játék.

Teszt.Elek 2011.07.10. 09:30:45

@takácsalfréd:
Nincs olyan szó, hogy "behalt"!!!

Ezt a kifejezést, hogy behalt már évtizedek óta ismerem. Szóval azt, hogy nincs ilyen szó, inkább felejtsük el. Nem tudom, hogy más területeken használják-e, de a behalt kifejezés határozottan része az informatikus szlengnek.

Ami az írott szövegben történő használatát illeti: Lehetett volna szebben is fogalmazni talán, ám szerintem maradjunk annyiban, hogy ez egy blog, ennek megfelelően ha szépirodalmi szintű fogalmazást vársz, akkor rossz helyen kötöttél ki.

Sikamlós Jim DiGriz 2011.07.10. 09:31:41

@Teszt.Elek: én már többször megpróbáltam felfogni a tudományos hátterét, de végül mindig ott ragadtam le, hogy nem tudhatod, milyen lap fog jönni - tehát ahogy én látom, az egész játék szerencsén, és az arra alapuló valószínűségszámításon áll vagy bukik.

Van erre valami frappáns válasz? Tényleg hülyét kapok attól, hogy nem tudom felfogni.

Tj66a 2011.07.10. 09:57:37

@Jim "Marlboro" DiGriz:
le kell ülni és ki kell próbálni, anélkül elmagyarázni olyan, mint szárazon az úszásoktatást.

Lehet nyerni, konzisztensen. Nekem speciel vesztő hetem sem volt, nemhogy hónapon (husng játékos vagyok) A full tilt tartozik nekem jelenleg néhány millióval, de remélem rendeződik az ügy.

Lúzer vagyok. hogy pókerből élek? Éltem rendes munkából is - ennek töredékéért - ráadásul a munkahelyem egyszer csak becsődölt, no fizetés, bedőlt a lakáshitelem, BAR lista, a gyermektartást sem tudtam fizetni, és nem könnyű egyik napról a másikra leakasztani egy új munkahelyet.

Mázli hogy ott volt a póker, mivel korábban is erős amatőr játékos voltam, könnyen képeztem tovább magam profivá. Most a megtakarításaim jelentős része miatt izgulnom kell, de nem bánnám meg a dolgot, akkor sem, ha a full tilt végleg bedől, mivel ezidáig jól éltem belőle.

Szemétség jól élni pókerből? Ugyan. Az amatőrök azért fizetnek, hogy a profikkal játszhassanak, és időnként elverjék őket. Általában nem kerül ez nekik többe egy alkalommal, mint egy kocsmázás vagy épp egy színház.

Nem adózok a jövedelmem után? Dehogynem. Most pl. egy francia teremben játszok, ahol azért fizetek magasabb rake-et, hogy a terem plusz adót fizethessen a francia államnak (a nyereségadón felül) A nyereményem ezért franciaországban adózott nyeremény, mintha csak egy lottószelvényt vettem volna ott. A kettős adóztatás tilalma meg érvényes remélem Orbániában is.

Teszt.Elek 2011.07.10. 10:01:26

@Jim "Marlboro" DiGriz:

Ahogy te is megállapítottad, valószínűségszámítás a titok nyitja.

A pokerben nem 1-1 játék megnyerését, vagy elvesztését mérlegeled, hanem hosszú távon gondolkozol. Ez az, ami miatt sok amatőr és kezdé veszít, mert ők kételenek tovább látni az aktuális játéknál.

Egy profi pókeres tisztában van vele, hogy a játék véletlenszerűségéből fakadóan lesznek hullámhegyek és völgyek a győzelmi arányában, azonban azt is tudja, hogy konzisztens játék esetén ezek kiegyenlítik egymást.

A profi attól profi, mert
1) olyan téten játszik, hogy a hullámvölgyeken keresztül se jut csődbe
2) konzisztens játékot produkál, tehát a hullámvölgy nála völgy, ami után hegy jön és nem egy szakadék, aminek se vége, se alja.
3) tisztában van az egyes leosztásoknál várható esélyekkel és a játékát úgy alakítja, hogy a statisztikai esélyek fényében hosszú távon nyereséges legyen.

Ami a konkrét matekot illeti, az egy kicsit hosszabb annál, hogy egy blog kommentben el lehessen magyarázni, plusz ha a valószínűségszámítást érted, akkor ezt is kéne értsed, ha pedig azt nem érted, akkor ezt hiába is magyaráznám.

Teszt.Elek 2011.07.10. 10:06:46

@Tj66a: Azok kedvéért akik nem annyira pengék a terminológiában, a HUSNG az Heads Up Sit and Go rövidítése, tehát az egyasztalos versenypokernek az a vállfaja, ahol két játékos párbajozik egymással.

A versenypókernek azt hívom (juk?) ahol nem a bankszámláddal a hátad mögött játszol, hanem a játék elején egy fix összegért kapsz egy adott mennyiségű zsetont és a játék addig tart, amíg csak 1 játékosnál marad zseton.

Ennek a sit and go variációja az, ahol nem fix időpontokban indul a verseny, hanem azonnal elindul, amint a megfelelő (esetünkben kettő) mennyiségű játékos "benevezett".

Sikamlós Jim DiGriz 2011.07.10. 10:07:45

@Teszt.Elek: a hosszú távú tervezés végre egy picit hasonlít valamire, amit magyarázatként meg tudok érteni :).

( A valszám nem épp az erősségem, néhány koncepcióval tisztában vagyok talán, de rég volt már, hogy aktívan gondolkodjak rajta. Na, majd utánaolvasok, ha van rá energiám.)

finalNmbr 2011.07.10. 10:12:24

Igazából dolgozni kéne és nem ilyen szarokkal játszani..

Tj66a 2011.07.10. 10:13:36

@Steve_Jobs: igazából dolgoznod kéne, nem netezni, meg hülye kommenteket irogatni, hasznosabb lenne.

finalNmbr 2011.07.10. 10:17:13

@Tj66a: relax, vasárnap van.. tudod akik normális melóval keresnek pénzt ilyenkor nem dolgoznak.

finalNmbr 2011.07.10. 10:22:28

@Tj66a: Tehát te irl egy sikertelen ember voltál aki, egy mások lehúzásáról szóló játékba menekült? Akkor most te sikeres vagy? Érdekes.. Én szegény családból jövök mégis van egy autóm, egy házam és még 30 se vagyok.. ja és hitel nélkül persze.. na akkor melyikünknek nagyobb a f*sza?

Tj66a 2011.07.10. 10:43:49

@Steve_Jobs: relax, tudod vasárnap van, akik dolgoznak azok is azt csinálnak, amit akarnak. Pl. játszanak. Vagy hülye kommenteket irogatnak.

(tényleg túl kell magyaráznom? lassan én érzem zavarban magam emiatt)

Tj66a 2011.07.10. 10:56:59

@Steve_Jobs: ki beszélt itt sikerességről, sikertelenségről, farokhosszúságról?
szerintem eltévesztetted a fórumot komám.

Másrészt.

Én kérjek elnézést, hogy tartásdíjfizetés mellett nem tudtam annyit félrerakni a 8 órás (gyakorlatilag sokszor inkább heti 80 semmint negyven órás), hogy hitel nélkül vegyek lakást?

Ha emiatt lúzer vagyok, hát lúzer vagyok. Én nem húzok le senkit, mindenki önként jön hozzám játszani, az eredményeim elérhetők a neten, aki nem lusta megtalál, és tudja, hogy nálánál adott esetben jobb lehetek.

Ha azt mondod, bérből és fizetésből felépítettél egy házat hitel nélkül néhány év alatt, akkor nettó hazugság amit írsz, hacsak nem vagy vezérizgató valahol, ami nem átlag magyar státusz lenne. Kiváncsi lennék, a vetítésen túlmenően valójában mit dolgozol. Én azt tudom, hogy az egyetemi végzettségemmel nem tudtam eltartani a családomat, amikor önhibámon kívül az utcán találtam magam. Erre volt kiút nekem a póker, amit úgy kezelek, mint egy normál munkahelyet.

Ez fáj neked? piszkál, hogy mások olyanból élnek meg, amit te nem értesz, amit netán irigyelsz? Nem tudod elképzelni hogy fizetésed többszörösét kereshetik meg csak egyszerű egérkattogtatéssak? Ne irigykedj. Marha sok munka, tanulás és stressz van ezzel megfizetve.

Lépj túl rajta, hogy van aki szívesen fizet azért, hogy velem játsszon. Van aki azért fizet, hogy másokat zenélni halljon, van aki masszázsért, egy kedves mosolyú hölgy nevetéséért fizet, a halak pedig azért áldoznak a pénzükből, hogy a profik között érezhessék magukat - és néha nyerjenek. (elárulom, egy hal jóval többször nyer, mintha kaparós sorsjegyet venne, tőzsdézne, vagy vállalkozást indítana) Meg lehet őket érteni.

Téged nehezebb.

bigthereal 2011.07.10. 11:10:34

a termek manipulálnak, mert a minél nagyobb rake-ben érdekeltek, ezért valószínűtlenül sok lapütközés alakul ki, hogy a flush-ok a fullok ellen veszítsenek, a fullok meg a pókerek ellen.

én vesztettem már straightflushsel is, és ha bad beat-en vagy, annak nagyon mély tud lenni az alja...

de szórakozásnak elmegy, stabil pénzkeresetben csak az insiderek bízhatnak

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 11:19:45

@Steve_Jobs: Azta..Te nagyon egyszerű ember lehetsz, már bocsáss meg. Akkor a Te utad, az egyetlen létező, etikus és elfogadható. Mindenki másé a gonosz útja..Nem semmi..

röhögő 2011.07.10. 11:20:33

@Steve_Jobs: Az amcsi űrhajósok nevei már nem jók, mert elrepült az uccsó űrrepülőgép?

röhögő 2011.07.10. 11:21:27

@aabroncs.hu: Ő már csak ilyen. Régebben Armstrong nevével jáccotta az eszét.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 11:22:53

@Circus: :-) Elég elolvasni a "véleményed" amiből igen jól kiderül, nincs a dologról még megközelítő fogalmad sem. Ennek ellenére kő kemény véleményt alakítasz ki. Ez jellemző a mi kis országunk lakosaira, így értettem. Persze harag és bántás nélkül..

Mindenkinek:Javaslom, TesztElek véleményét elfogadni, kár vitázni rajtuk. Nem nagyon tudnék mit hozzátenni, bár nem is értek annyira hozzá mint ő, de jó pár online pókertermet végig próbáltam.

@bigthereal: Az egyetlen dolog, amin én is elgondolkodtam már, hogy ha nem is manipulációról van szó ,de valamilyen módon mégsem teljesen a véletlenen múlnak a lapok. Az is eszembe ötlött már, hogy a pókertermek ben a lapok minőségére hatással van, hogy éppen milyen a rank-ed az adott pókerteremben. Azonban ez már egy póker fórum témája lehetne. Viszont következetes ember, ha nem olyan fajta, aki elragadtatja magát mint én, meg tud élni az online pókerből. Én nem tudok. Nem olyan a habitusom..

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 11:25:10

@röhögő: Ja, értem. Akkor ignorálom. Kössz.

finalNmbr 2011.07.10. 11:25:47

@Tj66a: nyugi, informatika.. a többit max. privátban..

a többi ok, nem meggyőzni akartalak csak leírtam a véleményem. azért sok sikert..

smartdrive 2011.07.10. 12:18:26

és akkor most ezek az emberek (tulaj, játékos) mind elmennek dolgozni?

smartdrive 2011.07.10. 12:22:00

@William Kidd: a pókerjövedelmet nem szabadna megadóztatni, hiszen nincs mögötte értékteremtő tevékenység. mintha azt adóztatnád meg, hogy két ember pénzt adogat egymásnak oda-vissza heccből

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.07.10. 12:23:44

És az milyen, hogy egy weboldalt póker "teremnek" hívunk. Így hangulatosabb a szerencsefüggőknek, vagy mi?
Engem bőven zavar(t) ez a sok reklám a főműsoridőben. Ha valamit ennyire kell az ember pofájában nyomni, akkor ott valami sántít. Tőlem csődbe mehet mind, inkább a tisztességesen (lásd még munkával) megkeresett pénz híve vagyok. A pókerezés a férfiaknál nekem ugyanaz, mint a lányoknál a "médiában szeretnék elhelyezkedni".

annyi amennyi · http://gadgetshop.blog.hu/ 2011.07.10. 12:29:27

Gondoltam leírom, hogy a szerzőnek mennyire nincs fogalma sem a pókerről, sem az online póker működéséről, de ezt előttem már megtették. Azon véleményemet viszont, miszerint a szerző egy magát bloggernek gondoló képződmény nem tudom véka alá rejteni. Elmehetne inkább valamelyik szennylaphoz, mert nagyjából annyi anyaggyűjtést végezhetett az írás előtt, mint azok szoktak.

Persze tudom hogy van ez, kell valami írás a blogra, de nincs téma. Erre fél füllel meghallja ezt a történetet valakitől, felcsillan a szeme, BOTRÁNY van, ezt qva sokan fogják olvasni, és valóban, igaza is lett, még Index címlap is lett belőle.

kerekes pereces 2011.07.10. 13:23:11

@smartdrive: Akkor nem szabadna megadóztatni semmilyen nyereményt (hiszen nincs mögötte értékteremtés, hanem nyereményadó), az ÁFA-t sem szabadna létrehozni, hiszen az is csak árucseréről szól (forgalmi adó), nem értékteremtésről. Vszont akkor a vállalkozások társasági adója a mostani 2% körüli helyzetről akár 40-45% is lehetne a kieső dolgok pótlására. Adóztatni kellene továbbá az oktatást, hiszen az értékteremtés, így minél többet tanulsz, annál többet adózz.
Vámoknak sem szabadna léteznie, hiszen nincs mögötte értékteremtés. A jövedéki adóban sincs, így az is értelmetlen lenne ebből a szempontból.

A lényeg: nem csak értékteremtő dolgokat adóztatnak. Hanem úgy általában a gazdaság elemeit, legyen az jövedelemszerző tevékenység, áruforgalom, piacvédelem (vámok) vagy egyebek.

Crimson 2011.07.10. 13:29:14

@Teszt.Elek: Nem photoshopoltam az eredményeket... :D

Nem olyan nehéz ez, gondolj bele: 4 asztalon látszom egyszerre, és az a célom, hogy minden sessonben nyerjek 3-4 beülőt. (cash game-ben a beülő általában a tét 100-szorosát jelenti, azaz ha én 10 centes alapon játszom, akkor a maximális pénz, amivel leülhetek az asztalhoz, az 10 EUR).

Azaz a célom az, hogy minden alkalommal, amikor játszom, nyerjek 35 eurót. Ha ezt egy hónapban 10 alkalomnal meg tudom csinálni, akkor az 350 EUR, ez kb 100 000 Ft. Én nem a nagy termek valamelyikében játszom, hanem egy viszonylag kicsi teremben, ahol rengeteg a gyenge (olasz) játékos. Egy teljesen szolid 20/16/45-ös játékkal könnyű őket megveni. 6 fős asztalokon játszom, itt sokkal kisebb a véletlen miatti variancia, mint mondjuk egy HU (heads-up, azaz 2 személyes) játékban, mert itt van idő kivárni, hogy jó lapjaim legyenek, és csak akkor játszom.

Az egész póker kicsit leegyszerűsítve arról szól, hogy akkor kell pénzt kockáztatni, amikor az esélyek neked kedveznek. Nem az érdekel, hogy minden leosztást megnyerjek, hanem az, hogy minden helyzetben a lehető legjobb döntést hozzam. Ha 80% esélyem van nyerni, akkor lehet hogy az adott leosztást elvesztem, de tudom, hogy hosszú távon az esetek 80%-ban nyerni fogok, ezért nem zavar, hogy akkor éppen vesztek. Az esélyek hosszú távon engem fgnak igazolni.

És bizony ezt is TANULNI kell, nem megy egyik napról a másikra.

porthosz 2011.07.10. 14:04:19

@Humbino:

"Az online játék szoftveren alapul, és mint ilyen, algoritmusokkal és egyebekkel dolgozik. SOHA nem lesz olyan mint az élő játék"

Csak hogy ne menjünk el a miszticizmus irányába, az egész lényege a véletlenszám generátor, más néven RNG.
Na most, ha az RNG jó, akkor pont ugyanolyan lesz mint az élő póker, ha meg szar akkor kiszámitható lesz.

Aki pókerfüggő, az szerint a termek nem manipulálják az RNG-t mert igy is nyereségesek, akik nem pókerfüggők, azok azért elgondolkoznak azon, hogy egy nulla ellenörzéssel dolgozó, gibraltáron vagy a Seychelle szigeten bejelentett pénzmosó cég ha választhat a nyereséges és a 100x nyereséges között nulla lebukási eséllyel, akkor tisztességes marad-e.

Továbbá ami még óriási eltérés az élő pókerhez képest, hogy az online póker során rengeteg különböző országból származó eltérő tőkével rendelkező játékos kerül egy asztalhoz. Ebből következőleg sok hihetetlen lapkombináció tud kialakulni, hisz például egy havi 1 millió forintot kereső német átlagpolgár röhögve fog megadni egy 1000 forintos "all-in"-t az esélytelen lapjával mig egy csóró magyarnak a nettó 80k-val ez már óriási összegnek számit és meg fog lepődni, amikor a németnek a 32 lapból csak 1 lenne jó de az kijön utolsó lapnak és nyer miközben a magyar nem fogja érteni hogy ilyen szar lappal miért adott meg egy all-in-t már a floppon, miért nem "rettent" el.

Ugyanez élő játékban jó eséllyel a némethez hasonló lappal rendelkező magyar kolléga egyből dobni fogja a lapját, hisz nem akar 1000 ft-ot veszteni ami neki sokat jelent egy ilyen esélytelen lappal.

pifta · http://developers.blog.hu 2011.07.10. 14:28:03

Mar ne is haragudjon a vilag, de mint olyan aki fejlesztett mar kaszino szoftvert, kijelentem, hogy esely sincs manipulalasra. A szerencsejatek szabalyozasok minden olyan helyen ahol szervezheto online jatek, durvan vedik a jatekosokat. Eloiras van arra, hogy minden szoftveres modositast auditaltatni kell a hatosaggal, ahogy indulas elott a teljes szoftvert, hardveres true random generator beepitese adott szabalyozasban felsorolt tipusokbol kotelezo. Es minden vitas esetben a felhqsznalo a szent tehen . Szigoru eloiras van arra hogy minden esemenyt naplozni kell, idonkenti backup, uzembiztossag bizonyitando meg indulas elott, ezer dokumentacio kell vesztervekkel, ilyesmikkel. Ez malta, es europaban ok nem is a legszigorubbak. Szoval ennyit a manipulaciorol... ez olyan mintha azt mondanam, hogy mer a boltos is lehuz, meg atbasz... nem eri meg... az eri meg ha szeretjuk odahordani a penzunket, ahhoz meg feddhetetlenseg kell, a csalas meg kiderul.

porthosz 2011.07.10. 14:35:23

@pifta:

". Es minden vitas esetben a felhqsznalo a szent tehen"

Öregem, 10 perce fetrengek a röhögéstől a padlón.
A számla zárolásokat nulla indoklással pedig bizonyosan csak a játékosok találják ki. Persze vitás esetben lehet menni a biróságra...

Vogel Zs 2011.07.10. 14:59:54

Crimson; "Mellesleg hatalmas tájékozatlanságról tesz bizonyságot az, aki azt képzeli, hogy a pókertermek úgy működnek, mint valami MLM rendszer, vagy piramisjáték. A póker során a játékos nem a bank (azaz a szervező cég) ellen játszik, nem tőle nyer vagy neki veszít (ellentétben mondjuk a rulettel vagy a blackjack-kel). Itt az egyik játékos a másik játékostól nyer pénzt."

De amikor jatszani akarsz a poker siteon, akkor a lovet fizikalisan befizeted a websitnak. Ezert adnak neked zsetont. Nem ??
Akkor most mirol is beszelunk ?

"hatalmas tajekozatlansag"??

Te ezt most ugy adtad elo, mintha a poker site ugy mukodne, hogy a lovet nem kell nekik befizetni, te csak a "rake"-et fizeted, ami X szazalek.

De nem igy van. Az osszes penzt amiert jatszani akarsz, azt befizeted nekik a bankkartyaddal, vagy csekkel. Tehat, akkor azzal mar nem tudnak lelepni, csak azert, mert Ok hivatalosan, csak a "rake"-re jogosultak ??

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.07.10. 15:26:38

@Vogel Zs: és ez teljesen normális is, hiszen miért nem fizetsz manapság. a különbség - amit nem értesz - az az, hogy ennek a pénznek kb 10 %-át (cashgame) vagy max 10-15%-át (sng vagy versenypóker, limittől függően) teszi el a terem, de ezt előre tudod.

vagyis olyan, mint mindenütt másutt, 270 ft-ért mehetsz egy kört a buszon. ha nincs rá pénzed, vagy gyalog jobb, nem mész busszal. a pénz további része azonban a JÁTÉKOSOK KÖZÖTT cserél gazdát. (a rakeback szituba most nem mennék bele, de pl a fultillt volt az, amelyik minden 10 dollár a teremnek fizetett jutalékból 2, 70-et visszaadott a játékosnak.

összességében: mélyen egyetértek azokkal, akik VALÓBAN TUDJÁK MI TÖRTÉNIK ÉS MI TÖRTÉNT ÉS ISMERIK EZT A VILÁGOT. és a magam részéről elitélek mindenkit, aki a véleményét idejár kifejteni és orbitális baromságával traktálja azokat, akik nem értenek hozzá (beleértve a szerzőt is). ezt olyan blogokon kéne megtenniük, ahol van értelme beszélniük, mert mondjuk belefér, lévén szó mondjuk izlésről! ez a téma nem ilyen - ennyit segitek.

magam egyébként jóideig játszottam a fulltilten és bár vesztésben voltam már fél éve, kiszálltam pluszban. a fulltilt volt a kedvenc termem. igaz, amikor kiszálltam a Holdem Manager szerint 2 millió plusz zsetonban kellett volna lennem, ehelyett minusz 1,6-ban voltam. ha jól tudom, a különbség, az a 3,6 millió az, ami a szerencse része.:-))

sebaj, elfogadtam, hogy még mindennapi játéktudás képzéssel és rendszeres grindolással is van olyan, hogy komolyabb hullámvölgyben van az ember, sebaj, túl kell lépni ezen, az élet mást akart, nekem meg éppen nem volt kedvem tovább veszteni és esetleg pénzt tenni bele. alapvető, hogy az ember nem tesz jó pénzt a rosszhoz. igy is szépen jövedelmezett egy időben és nem került effektiv pénzemben, mert a kapott indulótőkémet növeltem meg és vesztettem el addig, amig párszáz dollárral ki nem szálltam.

valami angol fórumon azt olvastam, hogy minden 1000 játékosból mindössze 7 az, aki hosszútávon meg tud élni ebből, pedig ez sokezer próbálkozónak a célja.

igy szemlélve azért nemcsak arról van szó, hogy hosszútávon nyereséges legyél, sokkal inkább arról, hogy a járulékos és egyéb költségeid, bankrollod mellett, meg tudsz-e hosszútávon élni belőle és ez leginkább a kezdésnél érdekes.

BELEÖLJEK-E RETTENETESEN SOK ÓRÁT A PÓKERBE, MERT ÉLETEM KÖVETKEZŐ 10 ÉVÉBEN A MEGÉLHETÉSEMET ÉS A CSALÁDOMÉT EBBŐL TUDOM FEDEZNI? BÁR NAGYON ÉLVEZTEM A PÓKEREZÉST, MOST MÉGIS NEM LENNE A VÁLASZOM. ugyan az ftp bedőlt, de egyre több az iskola, a képzés és egyre kevesebb a hal. amivel egyre inkább kiegyenlitődik a szinvonal és egyre erősebb a szerencse szerepe. ez pedig azt jelenti, hogy egyre nehezebb lesz még azt az 5-15% közti raket is kitermelni, semhogy hosszabbtávon nyereégessé válni...

kerekes pereces 2011.07.10. 15:46:46

@porthosz: Hogy ertsd, o nem az uzletmenetrol beszelt, hanem a szoftverrol, a szoftverhibakrol. A szamlazarolasnak semmi koze a pokerszoftverhez, az uzletmeneti dolog.

nezavarjmasokat 2011.07.10. 15:51:03

Én csak azon tudok röhögni (de nagyon!) mikor a sok hülye (korda és klárikája színvonalon) megpróbálja megmagyaráűzni, hogy micsoda egy észjáték is ez a poker, miközben látod a 80-90 -es IQ-jú agyhalottakat játszani! :-) A poker kb. a huszonegyezéssel, és a kockázással van egy színvonalon - aki jó lapokat kap, az nyer, aki nem, az veszít...

pop38 2011.07.10. 16:50:41

A póker sport? Mint ahogyan ezt megpróbálják beleverni az emberek tudatába? Ahogy elnézem például az After Dark közvetítéseit, a póker egyes játékosok viselkedése alapján nem más, mint kocsmai kártyajáték. Phil Helmuth, Phil Laak és néhány más játékos olyan paraszt módon szoktak viselkedni, hogy az méltatlan egy "sportoló"hoz. Ráadásul még irdatlan szerencséjük is van folyamataosan.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 17:11:50

@nezavarjmasokat: :-) Na ezzel szépen le is írtad, hogy neked még az a 80-90c sincsen meg. Talán egyszer próbáld ki a játékot és majd rájössz, ez még, szerintem a 70-es IQ-val is menni fog.
@szenvedély S.: Igazad van. Egyébként pedig nem beszéltünk mér arról, hogy sokan vanak-vagyunk, akik élvezzük, szinten tudjuk tartani magunkat. Befizettünk egy kis tanuló pénzt, én mondjuk olyan 150 Euro, pát hét alatt-t és azóta micro tétekkel igen jól elszórakozom. Nem akarok belőle megélni, de nem is játszom ingyenes oldalakon, mert, aki próbálta érti, ott minden all-in... Időnként pár sör mellett, vidáman elszórakozom és még nyerek is pár dollárt, sőt, mikor kijátszom a bónuszt, ha kitartok, jó ideig elég.. Néha beleszaladok egy 5-10 Euro-s kiadásba. Hol van ez mondjuk a játéktermi gépekhez? Aki próbálta, tudja, sokkal, de sokkal rosszabb és ott a terem ellen játszol..Nincs esélyed. Itt, ha szerencséd van, jó versenyeken még pénzed is lehet. Ma is, mikor bejöttem a napról, egy harmadik hellyel derék 3 dollárt nyertem, a jó hűvös lakásban, egy hideg sör mellett és jól szórakoztam. Be ne xarjak már, melózom orrba-szájba, nem járok sehova, nem nyaralok, teljesen jó ez, tetszik...Aki pedig vadbarom és szerencsejáték függő, az, nos, annak mindenképp vége, ha játszik. Ha nem itt, majd máshol..

pifta · http://developers.blog.hu 2011.07.10. 17:12:31

@porthosz: az a helyzet, hogy a szoftvernek mindent naploznia kell. Aztan ha a felhasznalo hulye es kitiltjak, es panaszt emel, akkor a kaszinonak kell igazolnia hogy a felhasznalo vetett a szabalyok ellen. malta ilyen, mashol sem a kaszinot vedik. Szoval szvsz a felhasznalo igen is szent tehen, csak amelyik olyan hulye hogy kitiltjak az jellemzoen olyan hulye is hogy nem olvas el rendesen valamit. Engem a bwin tiltott ki... en hibaztam jogos volt, bar emberi belatassal ertheto hogy nem szandekosan, de hibaztam, ez van.:)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 17:14:45

@pop38: Annyira sport mint ahogy sport az esport vagy cybersport..Évekig én it toltam, ifjú titán koromban, a multigame-t. Sport az...

Aki szerint pedig a póker csak szerencse függő, az igen buta és tudatlan ember. A szerencsének olyan 40% a jelentősége, a többi mind a tudás. Aki nem próbálta, nem fogja érteni.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.10. 17:17:04

@pifta: Ugye azt azért tudjuk, hogy igazi véletlen generálás nincs, csak nagyon, de nagyon hasonló. Elegendő leosztást figyelembe véve az algoritmus "kiszámítható" lenne a véletlen nem. Ez azért különbség a "valódi" és az on-line póker közt. A kártya keverés véletlen a véletlen generálás csak névleg az.

PókerTrend 2011.07.10. 17:31:12

Ez érdekes, én úgy tudtam, hogy az online póker nem illegális dolog, mert pl. akkor nem lehetne játszani a Facebook egyik népszerű alkalmazásával sem. Igazából az amerikai bankok és az online póker szolgáltatók közötti pénzügyi tranzakciókat tiltották le. Vagyis az amcsi játékosok nem tudtak befizetni és nyereményt kivenni, legalábbis elviekben. Más kérdés, hogy sikerült ezt éveken keresztül megoldaniuk. Amúgy nemrég beadtak egy törvényjavaslatot, elképzelhető, hogy a jövőben megoldódik ez a probléma is.

Vogel Zs 2011.07.10. 17:33:54

szenvedely s: Tehat tegyuk fel jatszani akarsz 10.000 HUF ert. (Csak az egyszeruseg kedveert)
Bemesz az oldalra, belokod, hogy neked van 10.000 HUF-od, azt neked elhiszik. Lejatszol egy menetet, aztan fizeted a RAKE-et a weboldalnak, es ha vesztettel, akkor elkered a jatekosok bankszamlaszamat, es atutalod a lovet ? Igy van ?

Vagy ugy van, hogy befizetsz a pokersite uzemeltetoinek 10.000 HUF-ot, amiert kapsz zsetont. Jatsztol. Aztan Ok automatikusan levonjak a rake-et, es fizetik belole a jatekosokat, akarki nyert, vagy veszitett ?

Gondolom a masodik. Tehat a akarmit is mondasz, a pokeroldal behuzza a lovet, es csak tole fugg, hogy kifizeti-e az embereket, vagy egy kis ido utan lelep a sunyiba a loveddal...

Nem igy van ?

Teszt.Elek 2011.07.10. 17:37:08

@Humbino:
"Még egy apró megjegyzés a " termek manipulálnak" topichoz : ha az online játék ugyanolyan lenne mint az élő, akkor a szoftverfejlesztőknek sikerült volna kifejleszteni a tökéletes mesterséges intelligenciát!"
Azt ugye vágod, hogy az online pokerben NEM a gép ellen, hanem más emberek ellen játszol? Milyen mesterséges intelligenciát kellett kifejleszteni? Az egyetlen ami kihívás programozásilag a pokerben, az a lapok keverésének a minél véletlenszerűbb megoldása, avagy az igazi véletlen generálás.

Ez utóbbi az, amit rossz nyelvek szerint az online termek manipulálnak, hogy több legyen a lapütközés, amikor több játékosnak is jó leosztása van.

@Crimson:
A photoshopot nem az eredményre értettem, hanem a körítésre, miszerint neked:
a) ez hobbi
b) ez könnyedén megy
c) nem vagy túl jó játékos.

Ez a három paraméter egyszerűen nem fér össze azzal, hogy havi szinten konzisztens és nagy arányú plusz produkálsz micro limit asztalokon.

Hidd el, tudom hogyan kell online komolyan játszani. Csináltam én is.. azért hagytam abba, mert ahhoz, hogy jól menjen, meg kell ölni a játékot és mivel egy jól kereső melóm van, amit szeretek is csinálni, ezért nem szorultam rá, hogy pokerből keressem a pénzt. Így marad a szórakozásból pokerezés, alkalmanként max 1 asztalon, esetleg kettőn, ha egy unalmasabb versenyt tolok éppen és nagyon nincs akció..

Masszaszerű izé 2011.07.10. 18:02:04

@Crimson: A "hosszútáv", meg a hasonló hangzatos szavak megfoghatatlan dolgok, hiszen minden egyes embernél mást-mást jelentenek.

Itt jön be a képbe a szerencse, mint olyan, ismerek olyan játékost, aki valószínűleg csak azért nem került Index címlapra a hatalmas nyereményeivel, mert a döntő pillanatokban egyszerűen SOHA nem volt szerencséje. Mindig jó döntést hozott, mindig dominált, aztán lehetetlen módon mindig elvesztette a partit, a balszerencsének köszönhetően. Persze így is nyerő maradt, nem kiemelkedő, de nyerő.

Egy kis tétes játékos, simán elveszít mindent, ha balszerencséje van, hiába játszik jól. És akkor a hozzád hasonló "értetlenek" jönnek azzal, hogy de 1 hónap múlva nyerne. Nem, nem nyerne, illetve nem biztos. Ez teljesen RANDOM. Lehet, hogy nálad egyszer fenn egyszer lenn, míg másnál 3x lenn, egyszer fenn elv érvényesül.

Szóval igen, létezik a hosszútáv, csak nem mindegy, hogy kinél meddig tart a szopóág, s mint ilyen így tökéletesen értelmetlen azt hangoztatni, hogy bárki lehet nyerő játékos. A pókerhez nem elég tanulni (őszintén, tedd a szívedre a kezed, lehet túlmisztifikálni a dolgokat, de ez egy nagyon egyszerű játék, pláne az online változat, ahol arcokat sem látsz.), ha te balszerencsés típus vagy, ez nem a te játékod, ennyi.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.07.10. 18:08:18

Na, akkor:
Május végén az FBI "olvasztott", azaz elvileg ki lehetett volna venni a játékosok pénzét, de akkorra már az ftp nem bírta, vagy nem akartak tokolni. Ez nem kedves, akárhogy is nézzük.
Érdekesség, hogy Nevadában tavasztól létezik a hivatásos szerencsejátékos kategória, akik leírhatnak olyan költségeket, mint a versenyekre utazás, szállodai szoba, stb.
Amiknak a legnagyobb rettegés az FBAR, azaz a külföldi bankszámla bejelentési kötelezettség (az fbar az űrlap), szóval minden banki és ez a lényeg, nem banki számlát is be kell jelenteni, amelyen egy év alatt összesen(!!!!) tízezer dodó forgott. A büntetés lehet százezer dollár vagy a számlán lévő mani fele.. ÉVENTE! Az új amerikai rendelkezlések szerint, azok a külföldi bankok amelyek nem adják át önként és dalolva az összes usa állampolgár összes banki adatait, azok nem folytathatnak üzleti tevékenységet amerikai bankokkal, stb, például nem utalhatnak pénzt. Emiatt akar a fél banki világ kivonulni onnan.
Egyébként egységes szerencsejáték szabályzás készül az EU-ban, a bíróság kimondta, hogy az uniós jog magasabbrendű, mint az egyes államok szjáték rendelkezései. Azaz bekaphatja a sok lehúzós politikus. Nincs kivétel és átmenet sem. Reménykedjetek, hogy gyorsak lesznek kivételesen. Addig meg marad az offshore számla.
Belizeben 125k dollár a szerencsejáték engedély, ha vki online termet akar nyitni és az ellenőrzés sem túl erős oldala a helyi hatóságoknak.

Crimson 2011.07.10. 21:21:00

@pop38: A pókert sportnak nevezni talán valóban túlzás, én inkább egyfajta szellemi vetélkedőnek nevezném. Lehet azon vitatkozni, hogy mennyi a szerencse szerepe, 10, 20 vagy 40%, de a lényeg az, hogy nagyobb részt tudáson múlik.

Ha mondjuk ötöslottó világbajnokságot rendeznének, mennyi lenne az esélye, hogy minden évben ugyanazok kerülnek a döntőbe? Ezzel szemben a pókerversenyeken vannak olyan játékosok, akik rendszeresen ott vannak a legjobbak között. Ezt nem lehet a szerencsével magyarázni.

Crimson 2011.07.10. 21:23:07

@Teszt.Elek: Tudom, hogy nem vagyok jó játékos, de igyekszem. De vagyok olyan óvatos, hogy nálam gyengébekkel játszom. Ők meg vannak annyira óvatlanok, hogy náluk jobbakkal játszanak.

Crimson 2011.07.10. 21:27:05

@Teszt.Elek: Tudom, hogy nem vagyok jó játékos, látom, hogy más játékosok magasabb téteken mennyivel jobbak nálam. Én csak körültekintően választok ellenfelet, és elsősorban nálam gyengébekkel játszom. Ők pedig nem vigyáznak arra, hogy ne játszanak náluk erősebbekel. Ez legyen az ő bajuk. Én sem állok le bokszolni valamelyik Klicskóval....

Crimson 2011.07.10. 21:38:47

Bocs a dupláért...

Crimson 2011.07.10. 21:41:12

@Masszaszerű izé: A hosszútáv nem egy hangzatos szó. A pókerben az egyik legfontosabb dolog a "bankroll management", azaz annak a figyelembe vétele, hogy csak olyan téteken játszon az ember, ahol van annyi pénze, hogy kibír egy hosszabb bukó szériát is.

Ha például én 10 centes alapon játszom, akkor egy beülő (azaz amit egy asztalhoz betehetek, azaz max ennyit bukhatok el egyszerre) az ennek a 100szorosa, azaz 10 Euro. Ennnek minimum 25szörösével kell rendelkezni ahhoz, hogy nyugodtan játszhass. Azaz 250 euró kell ahhoz, hogy valaki 10 centes téten biztonságosan játszhasson. Ha ennyi pénz nem elég ahhoz, hogy nyerj, akkor az már nem a szerecsén múlik, hanem a tudáson. Ilyenkor időben észhez kell térni, és vissza kell lépni mondjuk 5 centes limitre.

A legtöbb kezdő játékos ezen (is) bukik meg, hogy a pénzéhez képest túl magas téten játszik. Aztáb beleszalad az első rossz szériába, és elveszti az összes pénzét.

A hosszú táv pedig több száz, több ezer leosztást jelent. Ha valakinek szerencséje van, akkor 10 leosztáson belül nyerhet egy jobb játékos ellen. Még akr 100 leosztásban is. De 1000 leosztás után már nem fog kitartani a szerencséje.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.10. 23:11:49

Aki pókerezik az a "kockás gépet" is vágja?Mikor érdemes nyomni? :)

Tj66a 2011.07.10. 23:14:24

@nezavarjmasokat: "észjáték-nem észjáték, 80-90 es IQ-jú agyhalottak játszák"

egy biztos, én jónéhány pókerjátékost ismerek, de hülye egy sincs köztük. Csupa olyan arc, aki másból is megélhetne, egy pszichológus, két jogász, egy közgazdász, néhány mérnök (vagy valami reál szakos, nem tudom pontosan), de ostobával nem találkoztam.

Pont ezért nem fogja soha megverni a hal a profikat, a profi mindig sokkal több szempontot vesz számításba egy döntésnél, mint az amatőrök. Egy hobbista csak ránéz a lapjára, ránéz az asztalra milyen kártyák vannak lenn, megnézi mennyi pénze van, mennyi van benn középen és licitál. Egy profi mondjuk 100szor ennyi szempontot vizsgál, és aki ezután azt mondja, ez nem észjáték, azzal szívesen játszok pár mérkőzést :)

Crimson 2011.07.10. 23:16:18

@pop38: A foci az sport? Amiatt kérdezem, mert néhány játékos olyan paraszt módon szokott viselkedni, hogy az méltatlan egy sportolóhoz.

A viselkedés az embert minősíti, nem a sportot...

pifta · http://developers.blog.hu 2011.07.11. 01:29:46

@aabroncs.hu: hallottal mar true random generatorrol?

Hardveres kutyu, ami feher zajbol general binaris szamsort... az univerzumbol erkezo hattersugarzas, meg a foldon es a naprendszerben keletkezo radiojelek altal generalt binaris jelsorozatra ha talasz algoritmust, akkor szolj, mert azert nagyon sokat fizetne'k.:)

Persze biztos meg lehet zavarni a megfelelo technikaval, de akkor meg jon az a problema hogy egy online teremben egyszerre igen sok esemeny tortenik, es pontosan a te keveresedet pontosan ugy machinalni hogy te nyerj... na az a kovetkezo muveszet...

Szerinted?:) Szerintem eleg random.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.11. 08:37:07

@kerekes pereces: Nos, valóban, pontatlanul fogalmaztam, szofverre gondoltam. Azonban ebben sem vagyok 100%-ig biztos, hogy, ha igazán hozzáértők rámennek a kérdésre, ez valóban teljesen véletlent generál? Ennyire azért nem mentem bele. Azt mondom, józan paraszti ésszel és pár hónap játékkal is kialakul a kép az emberben, hogy egyedül ez sántít a szoftveres "véletlennél" A lapütköztetések valóban gyanúsak. Egyszerűen kézi osztásnál tized annyi alkalommal van a flush-odre egy full...Ez persze csak a véleményem, nem tényszerű..

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.11. 08:38:34

@Crimson: Pontosan így van. Magam is, mivel hobbista vagyok, mindig ezt "hibázom el", de én az élményért játszom. Tegnap is, két sit and go-ra ültem csak be, de igen jól szórakoztam és nullán szálltam ki:-)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.11. 08:40:34

@pifta: :-)
"naprendszerben keletkezo radiojelek altal generalt binaris jelsorozatra" Azért ebben van kockázat..A világűr igen is teli, de teli van ismétlődésekkel. Remélem ezt nem használják, nem hangzik jól. Egy pulzar jelei egymillió évre előre megjósolhatóak, sokszor:-))

Teszt.Elek 2011.07.11. 09:11:35

Amit a lapütközések gyakoriságáról hallasz folyton, egy dolgot nem szabad elfelejteni.

Az online poker borzalmasan pörgős. Gyakorlatilag egyik kéz a másik után jön és nincs megállás.

Ha valaki játszott már online és élőben is, az tudja, hogy még egy jó osztóval is, az élő poker jó ha harmad, negyed olyan gyors, mint az online és itt most csak a körítésről beszélünk (osztás, játék fázisainak kezelése), és nincs beleszámolva az, amikor Géza két percen keresztül mered Józsira próbálva az arcáról leolvasni, hogy milyen lapja van, vagy amikor a zsetonokat számolgatja egy emeléshez, stb...

Szóval mondjuk azt, hogy nagy jóindulattal 5x-10x annyi leosztást játszol egyetlen asztalon online, mint ugyanannyi idő alatt élőben.

Ezen felül az online pokerezők többsége nem egy asztalon játszik, hanem 2-4 asztalon, a nagyon profik meg 8-10 asztalon, vagy amennyi elfér a monitoron.

Szóval még egy lelkes amatőr is 10x annyi leosztást le fog nyomni online egy este, mint élőben, a profi meg akár 100x többet is.. ennek fényében a lapütközések esélye is arányosan nagyobb.

Ezt az arányt pedig tovább torzítja a megfigyelésnek a torzított mivolta, miszerint az emberek hajlamosak az extrémre emlékezni. Értsd: az, amikor durva lapütközéseket látsz megmarad benned, az a több száz leosztás amikor nem, pedig nem.

Szóval maradjunk annyiban, hogy a manipulatív online poker valahol a városi legenda és az összeesküvés elméletek határán mozog.

pifta · http://developers.blog.hu 2011.07.11. 11:55:33

@aabroncs.hu: ezt mar majdnem el sem hiszem...:)

mintha csak a pulzarokat emlitettem volna... szandekosan nem erted?

Sajnos magyar forditas nincs, de: en.wikipedia.org/wiki/Colors_of_noise vagy keress rá a fehér zaj meghatározására...

Na azt használja egy ilyen true random generator. Igen széles spektrumu rádiójelekből szintetizál a gépnek alacsony meg magas feszultsegszintu binaris jelet.

A masik dolog amit szinten ajanlok figyelmedbe, annak a szerepe, hogy egy adott veletlenszam melyik asztalhoz kerul, tekintve hogy egy teremben neha akar 10000 asztal megy egyszerre, az meg szolidan szamolva is 60-90 ezer leosztas orankent. ami masodpercenkent 19-25 keveres. de meg 2000 asztal eseten is 12-18 ezer leosztas, ami 3-5 keveres masodpercenkent. Na akkor talald ki hogy a te leosztasod mekkora idoeltolodassal erkezett mikor generalodott hozza a random, nem milisecre, hanem generatortol fuggoen mikro vagy picosec-re pontosan. Ja es kell a generalas kezdo es vegidopontja, valamint a helyszine, es az adott helyszinen levo feher zaj teljes spektruma ahhoz hogy kiszamold mi dobodott...

Igy mar remelem erted miert nem lehetseges kiszamolni hogy mit dob majd egy true random generator... Ez ugyanis kb minden lepesehez felvet egy olyan problemat, amit meg fizikai hozzaferes eseten sem tudsz megoldani, legalabbis annyi ido alatt amig az asztalon dontened kell biztosan nem, es meg egy jo darabig biztosan nem.

Tehat nem azt mondom, hogy nem lehet kiszamolni, csak azt hogy ha ki is lehet, biztosan nem annyi ido alatt amig az informacio hasznos.

Tovabbi ajanlott olvasmany ketkedoknek:
en.wikipedia.org/wiki/Hardware_random_number_generator

Tj66a 2011.07.11. 15:14:42

@pifta:
"ja es kell a generalas kezdo es vegidopontja, valamint a helyszine, es az adott helyszinen levo feher zaj teljes spektruma ahhoz hogy kiszamold mi dobodott..."
mindez kevés, mert a komolyabb termek többszintű véletlenszám generálást alkalmaznak, az egyik az általad említett hardveres réteg, van, ami a felhasználói akciókból tevődik össze, rendszerórát használ a randomizáláshoz, stb. Ezen rétegek bármelyike ÖNÁLLÓAN is képes lenne biztonságosan ellátni a lapkeverés szerepét, az ennek a manipulációját célzó összeesküvéselméletek badarságok. (a szuperjúzeres összeesküvéselméleteknek viszont lehetett annak idején alapja, de az más kérdés)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.11. 17:32:22

@pifta: :-) Látom a Smile-ket figyelmen kívül hagytad:-) Arra akartam poénosan célozni, hogy a valódi fehér zajban előfordulnak ismétlődések, ha egy részét figyeled, a fimre utalva, de ez poén volt:-) Lehet, hogy nem láttad a filmet? www.port.hu/feher_zaj_white_noise/pls/fi/films.film_page?i_film_id=67829
Egyébként is, én hallgattam eleget, amatőr rádiózás kapcsán, voltak ilyen terveim srácként, szóval fejből meg tudom fejteni.-))) LOL..Komolyra fordítva, nem mondja azt senki, hogy két osztás közt megfejted milyen zsugája van a másiknak, csak azt mondja, hogy nem úgy jönnek a lapok, mint mikor valóban csak az osztó vagy az osztógép kártyát kever. Ez persze csak egy érzés, de nekem is ez az érzésem. Ettől még én nem beszélek csalásról. Viszont a lapütközések terén én azt mondom, azért ott nem fogadnék, hogy nincs sumákolás, mint ahogy arról sem vagyok meggyőződve, nincs-e hatással egyik-másik online teremben a lapjárásra, hogy milyen a rank-ed, fizettél-e be?? Nem tudom, mi az a szuperjuzer, de vannak sejtéseim és azt gondolom, ugyanarról beszélek az előttem szólóval..Ettől még játszom, de nem játszom nagyban. Játék, szórakozás szintjén.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.11. 19:18:59

Lehet fényezni a semmit,de az online póker átverés és csak balekoknak találták ki.Néha nyersz 200 dolcsit és boldog vagy.Néha.

Tj66a 2011.07.12. 01:47:45

@Azúrkék égbolt:
pont még egy "szakértőre" van itt szükség.

Jól sejtem, hogy úgy mondasz véleményt, hogy nem hagyod magad megzavarni a tényismerettől? (értem ezalatt, hogy se nem játszottál, de még utána se olvastál a témának?)

A szárnyaló fantáziád mindazonáltal elismerésre méltó.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.12. 18:17:53

@Tj66a: Nem.Saját tapasztalat.Valaha sokat játszottam magam is,sőt néha még ma is játszom két sportfogadás között unaloműzőnek.
Úgyhogy alaposan mellélőttél,kisapám.

Tj66a 2011.07.13. 06:03:46

@Azúrkék égbolt: akkor saját elmondásod szerint te vagy az általad említett balek?
Köszönjük, hogy vagy nekünk...

Crimson 2011.07.13. 14:45:10

"két sportfogadás között"

Bocs, de ezen nagyon jót nevettem. Így már minden érthető.

Circus 2011.07.13. 14:46:39

@aabroncs.hu: játszottam pókert, amatőr szinten, nem jött be, ugyanolyan szerencsejátéknak tekintem, mint a lottót és a totót - ezzel lehet egyetérteni, meg nem, szíved joga.

Nem tartom sportnak, ahogy a sakkot, bridzset, meg az ilyesmit sem - annak ellenére, hogy sakkozóként vihettem volna valamire, de pont az a része ijesztett el, ami a pókertől is, és amit itt többen kifejtettek - iszonyat mennyiségű a, szerencse valamint b, agyalás kell hozzá, utóbbi viszont kb semmit sem ér, ha az első nincs veled. Lehet, hogy hónapokig kellett volna játszanom, nem tudom. Félreértések elkerülése végett nem az agyalástól félek, hanem ez nekem JÁTÉK. Mindkettő.

Az internetes pénzes játékokkal kapcsolatban pedig igen markáns a véleményem - nem tudod, ki áll a másik oldalon, nem tudod, mennyire manipulálják az oddsokat illetve itt lapokat, nem tudod ki, hol mibe nyúl bele a programozásba.

Ha már póker/sakk/stb, akkor szemtől szemben, egy asztalnál - igazándiból, férfiasan, ha tetszik, nem pedig arctalanul.

Circus 2011.07.13. 14:50:33

Szükség van lúzerekre, mint írtátok. Tehát, igazándiból nem a férfias győzelem egy igazi ellenfél ellen számít, hanem, hogy legyen pár balek, akitől le lehet nyúlni a zsét.
Na, ezért meg főleg nem sport.

Egyébként ez pedig csak egy vélemény, az enyém. Természetesen lehet nem egyetérteni vele - ha én is szarrá kerestem volna magam rajta, vagy üzemeltetnék egyet, biztos más lenne. :)

Circus 2011.07.13. 14:52:52

@Masszaszerű izé: na, ha végigolvastam volna minden kommentet, akkor csak annyit írtam volna, +1 :)

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.13. 16:50:45

@Tj66a: Nem-nem.Csak voltam.Ha tudsz szöveget értelmezni.
Szívesen!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.13. 16:52:28

@Crimson: Nevess ha jólesik,de azon legalább nyerni is lehet és valóban kell tudás hozzá,nem csak mondvacsinált maszlag fogyatékosoknak.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.13. 16:53:54

De tegyük hozzá:túlnépesedés szempontjából rengeteget köszönhetünk a pókernek,hiszen e játék nélkül lakhatatlanul túlnépesedett volna az USA...

Tj66a 2011.07.14. 08:32:09

@Azúrkék égbolt: az legalább már valami, hogy rájöttél, hogy kevés vagy ahhoz, hogy nyerő pókerjátékos legyen belőled, mert most még a mikrotétes fogyatékosok is megvernek.

Mázli, hogy eszedbe se jutott képezni magad, mert akkor az alacsonytétes részeg ausztrál traktorosoktól kéne most félned.

Tudod ez úgy van, mint az életben az összes többi dolog. Minél többet gyakorlod, minél többet készülsz rá, annál jobban megy. Persze van olyan, hogy valaki képtelen egy adott szintnél továbblépni, mert a szellemi vagy fizikai képességei nem teszik ezt lehetővé, ha rád ez volt igaz, akkor bocsánat az előbbiekért, mert valóban nem tehettél a sikertelenségedről.

Crimson 2011.07.14. 19:42:52

@Azúrkék égbolt: "azon legalább nyerni is lehet és valóban kell tudás hozzá"

LOL! Ehhez nincs mit hozzátenni, Te tényleg reménytelenül hülye vagy...

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.14. 20:36:23

@Azúrkék égbolt: Te azt hiszed van itt valaki, aki nem látja, mennyire nem értesz ehhez és azt sem tudod mit beszélsz?? @Circus: "gyanolyan szerencsejátéknak tekintem, mint a lottót és a totót " Ezzel csak nem egyet érteni lehet, netto butaság. Akkora, hogy nincs is miről tovább beszélgetni. Aki szerint a póker, a megfelelő módon játszva, mondjuk a Texas Hold-em a lottóhoz hasonlít, nincs fogalma semmiről és semmit nem értett meg a játékból. Ez a játék akár lap nélkül vagy minden körben ugyanolyan rossz lapokkal is játszható és nyerhető. A szerencse alig játszik szerepet. Vagy az is szerencse, hogy szintem indig ugyanazok vannak a döntőkben? mindig szerencséjük van??
@Crimson: :-) Teljes a sötétség:-)))

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.14. 20:42:43

Remélem mind milliomosok lesztek a pókerből,szerencsétlen balekok! :))))

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.14. 21:23:08

@Azúrkék égbolt: Bosszantó, ha valamit nem érsz fel ésszel? Frusztrál? Értem, de miért kell beleszólni?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.14. 22:18:52

@Torontál Winettou: Bölcs vagy,mint egy svábbogár a magad hihetetlen tapasztalatával.Azért "kell" beleszólni,mert ez a véleményem!
Bármilyen lehetetlen is a magadfajta rendkívül alacsony szinten tengődő lényeknek elfogadni,de vannak megingathatatlan és bombabiztos álláspontodtól eltérő nézetek is.
Ostoba takony!

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.15. 08:52:06

@Azúrkék égbolt: Valóban, ez a mostani hozzászólásod is mutatja magas szintű agyi tevékenységed jeleit.-)))
Csoda, hogy lélegezni még tudsz, ennyi aggyal:-) Buta baromságokat Trolkodsz össze, de szórakoztató a sötétséged:-)) Na hőbörögj még kicsit a világra, maiért nem úgy forog, ahogy Te gondolod:-)

Tj66a 2011.07.15. 10:52:02

@Azúrkék égbolt: nem hiszem hogy dollármilliomos leszek pókerből, de megélek belőle, egész jól. Sajnálom, hogy összetörtem az illúzióidat.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.15. 15:40:06

Remekül szórakoztam a szánalmas butaságaitokon. További kellemes gazdagodást és szellemi leépülést (bár már a szintetekről nincs igazán hová).
Vidám kis csapat vagytok,isztok és füveztek is igaz?

Tj66a 2011.07.15. 18:16:42

@Azúrkék égbolt: csak egy ilyen káros szokásom van, hogy hülyeségekre - illetve hülyéknek - válaszolok.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.15. 20:23:12

@Tj66a: .-) milyen szinten lehet beszűkült, gyepes a csóka, mi?? Amit ő még nem látott, hallott, evett, az nincs is!:-)))

Tj66a 2011.07.15. 21:06:31

@Torontál Winettou: tipikus, szerintem tőle is lehetne:

"- pókerből élsz? ne már! mennyit nyertél a múlt hónapban?"
-x ezer dollárt.
- Na és mennyit vesztettél?"

A helyzet az, hogy egy csomó ember nem tudja beismerni, hogy valamihez kevés. Én a pókerasztaloknál rengeteg ilyen fickóval találkozok, akik meg vannak győződve róla, hogy csak pechesek. Ha belátnák, hogy hülyék ahhoz, amit csinálnak, akkor szembe kéne nézniük azzal, hogy mások náluk jobbak.

Egyszerűbb azzal vigasztalni magukat, hogy ez csak egy szerencsejáték, ahol nem lehet nyerni.

(én egy nagyon speciális pókerfajtát játszok, amiben cikksorozatom is jelent meg, Magyarország egyik legjobbja vagyok benne szerintem. De azon tét felett, ahol játszok, csak egy lépéssel, már olyanok vannak, akik jobbak mint én. Azok felett is vannak (sokkal) jobbak még egy téttel magasabban. És még afelett is. Ennek alapján én egy negyedvonalas hülye vagyok, de ez nem kell hogy zavarjon, mert nyerek a saját tétemen a játékosok 99.5%-a ellen, és csak puszta egózásból nem lépek fel magasabb szintre, ahol esetleg én lennék a hal. Csak annyi kell, hogy beismerjem, vannak nálam jobbak. És a "jobb" nem azt jelenti, hogy "szerencsésebb", hanem azt hogy "okosabb".)

Circus 2011.07.16. 02:15:38

@Torontál Winettou: valóban, hiáztam - abban, hogy a sakkot idekevertem.

Egy dologra válaszolnál:
Van bármiféle befolyásod arra, hogy milyen lapot húzz?

Tj66a 2011.07.16. 10:15:00

@Circus: válaszolok erre én:
egyrészt van, mert ha nem segíthet neked a lapok elegendő része, dobhatsz (tehát nem húzol), másrészt pedig nem a lapokat befolyásolod, hanem a kialakított kasszaméreteket, tehát pl a rossz lapjaiddal keveset fogsz veszteni, a jó lapjaiddal sokat fogsz nyerni, és mivel pont ugyanannyi jó és rossz lapod van, mint az ellenfelednek, hosszú távon nyersz.

remélem érthető volt, ha mégsem, kérdezz bátran.

Tj66a 2011.07.16. 10:27:14

@Circus:
ha megvan a sakkhoz a megfelelő kombinációs készséged, akkor feltehetően a pókerhez is meglenne, sok profi van aki nagyon jól sakkozik (1900-2000-es élő fölött vannak becslésem szerint, én olyan közép-pancserszinten vagyok, 1800 körül)

Circus 2011.07.16. 11:39:06

@Tj66a: érthető volt, nem vagyok teljesen zöld, de ha választani kell, még mindig inkább a sakk :), bár élőt nem számoltam sosem.

Pont amit leírtál, az bárkivel megtörténhet ha azonos szintű/képességű játékosokkal játszol - innentől a szerencse (vagy lapjárás, vagy akármilyen más ezotéria) szerepe megnő. Ha pedig gyengébbekkel (és itt többen jelezték hogy konkrétan erről van szó, illetve ezért csinálják), hogy pénzkereseti lehetőség címén, akkor van az, amire bedobtam a piramisjátékot. Ott is csak az nyer, aki a tetején ül, illetve közel a tűzhöz.

There's always room at the top - csak baromi kevés, és legtöbbször tiszta eszközökkel nem jutsz oda. És itt is megjelent valaki, aki az egész pénzét belebukta. SOKKAL többen veszítettek, mint nyertek, csak ezek a sztorik általában nem kerülnek napvilágra - naná, ellenreklám...

Félreértések elkerülése végett magával a játékkal nincs semmi bajom, csak azzal a hype-pal, ami van körülötte. Mondom, volt olyan este, hogy 5 csatornán ezt 'közvetítették. Nekem egyértelműen olyan szaga van, hogy minél több embert hülyítsünk be, szedjük el a pénzüket, majd osszunk vissza morzsákat/falatokat pár kiválasztottnak (szerencsés, tehetséges).

Az online részét szintén leírtam, sajnos nem bízom az ilyesmiben, bárki belenyúlhat bármibe pl. internetes licitáló botok, vagy szerencsejátékoknál gombnyomásra igény szerint finomhangolt változók...
Szemtől szemben az asztalnál - az más.

Tj66a 2011.07.16. 13:29:05

@Circus: értem amit írsz, de van néhány szempont, amit érdemes lenne átgondolnod:

"Pont amit leírtál, az bárkivel megtörténhet ha azonos szintű/képességű játékosokkal játszol"
Természetesen, ha két egyforma játékos játszik, akkor ott a szerencse dönt. De nincs így a sakkban is?

"Ha pedig gyengébbekkel ....Ott is csak az nyer, aki a tetején ül, illetve közel a tűzhöz."
"There's always room at the top - csak baromi kevés, és legtöbbször tiszta eszközökkel nem jutsz oda."
A csúcsra nehéz eljutni. De azért "csúcs". Több millióan vetélkednek a kevés helyért, nyilván kevés az a kiválasztott, aki benne van a top 100 játékosban. De így van ez mindenben, nem csak a pókerben. Viszont az már nem igaz, hogy csak kevesen nyernek. Nemrég láttam egy kimutatást, eszerint a játékosok kb 40%-a nyerő (legalább kis nyerő, vagy nem vesztő) Ez azért nagyon messze van attól, amiről te beszélsz. Az biztos, hogy a top 1%-ba csak százból egy ember fér bele, de nem biztos, hogy a top 10-20%-ban olyan rossz lenne beletartozni. És ennyibe könnyen bele lehet, semmi más nem kell hozzá, csak az értelmi fogyatékosoknál valamivel erősebb szellemi képesség, némi szorgalom, és elszántság az önképzésre.

"bárki belenyúlhat bármibe pl. internetes licitáló botok, vagy finomhangolt változók"
nincs jelenleg olyan bot (szoftver vagy egyéb), ami hozzám hasonló játékerejű pókeresnek ne "fish" kategóriába tartozó ellenfél lenne. Cash game asztaloknál van néhány működő SSS bot, plusz van néhány speciális helyzet, ahol az alacsony tétes (tehát gyenge) játékosokat el tudja verni egy bot, de egy képzett ember könnyen el tudja verni a botot is és a gyenge játékosokat is.

Nincsenek online csaló szuperjátékosok (legalábbis tömegével, egy-egy persze nem kizárható), már csak azért sem, mert az eredmények online követhetők. Én pl. hozok 60% pénzbe érési mutatót párbaj esetén, ami nagyon jó. Ha valakinek 65 van, az gyanús, akinek pedig 70 vagy jobb (és nem a retardáltak intézetében játszik sitoutosokkal, vagy nem no blind increase pokert játszik) akkor egyértelműen csaló.
A termek figyelik a botokra utaló jeleket egyébként (szigorúan tilos a használatuk), tehát az egérkattintások ideje, helye, egérmozgás naplózva van, de analizálják folyamatosan a játékosok stílusát is, a gépükön futó programokkal egyetemben.

"Szemtől szemben az asztalnál - az más."
Elárulom, élőben SOKKAL könnyebb csalni, meglepődnél, ha tudnád, milyen trükkök vannak. Ráadásul ha gyanítod, hogy csalnak, mit tehetsz élőzve? Ha drága az életed, semmit, elmehetsz panaszra a sóhivatalba. Ha egy picit is komoly online teremnél vagy, ott azonnal jelentheted a supportnak a csalási kisérleteket. (pl. versenyen zsetonáttolás barátok között, vagy információcsere, vagy bármi), és a support megteszi, amit meg kell tennie: kizárja a csalót, feljelenti a rendőrségen, a pénzed meg visszaadja. (persze csak ha bebizonyosodik, hogy igazad volt)

" gombnyomásra igény szerint finomhangolt változók..."
a pókertermek rendszerei elektronikusan alá vannak írva a hatóságok által, nem módosíthatóak, illetve módosítások esetén minden változtatást naplózni, indokolni kell. A teljes rendszert vizsgálják rendszeres időközönként szakértők. A pókerteremnek nem érdeke hogy csaljon (én elég sokat játszottam, teljesen ott futok, ahol legvalószínűbben lennem kéne, nem kapok lapokat, lapütközéseket gyakrabban, mint elvárható, nem vagyok se balszerencsés, se szerencsés, az a lapom, ami az esetek felében kéne hogy nyerjen, az esetek pont felében nyer. Persze ehhez az kell, hogy ne 10 leosztást játssz, hanem mondjuk százezret, vagy egymilliót.)

Coix 2011.07.17. 14:56:18

A sakk és a póker közt van egy alapvető különbséh: a sakkban minden információ a játékos rendfelkezésére áll a jó döntés meghozatalához, nincsenek ismeretlen tényezők. Tudja, hol vannak a saját bábui, hol vannak az ellenfél bábui. Ezzel szemben a pókerben soha nem áll a rendelkezésedre minden információ ahhoz, hogy a tökéletes döntést meghozzuk. Nem tudjuk, mi van az ellenfélnél, és hogy milyen lapok jönnek még. De pontosan a hiányos ismeretekre alapuló döntés miatt sokkal jobban hasonlít a való életre, ahol szintén úgy kell meghoznunk a döntéseink legnagyobb részét, hogy nem vagyunk birtokában az összes szükséges információnak.

A sakk után ez elég nagy változásnak tűnhet, de én is úgy gondolom, hogy aki jól sakkozik, abból jó pókeres is válhat, mert a logikus gondolkodásra való képesség ezek szerint megvan benne.

Csak el kellene fogadni, hogy a pókert is tanulni kell. Én nem tudok jól sakkozni, mégsem mondom azt, hogy a királyindiai védelem hülyeség, csak mert nem tudom megérteni, hogy ez miért fontos.

A szerencse egy kis mértékben mindig benne marad a pókerben. Aki nem tud jól játszani, az úgy gondolja, hogy a szerencse szerepe nagy ebben a játékban.

Persze, hogy a sakkhoz képest a póker sokkal nagyobb médiafigyelmet kap, jobban népszerűsítik, mint mondjuk a sakkot. Ez pont ennek a szerencsefaktornak köszönhető. Sakkban nincs olyan, hogy egy tök kezdő játékos nyerjen egy komoly játékos ellen. Pókerben ez a szerencsefaktor miatt elképzelhető. Ez ad egy hamis illúziót a gyenge játékosoknak, hogy ők is nyerhetnek.

Hát nem. Egy két leosztást megnyerhetnek, de hosszú távon veszíteni fognak, ahogy azt már előttem is leírták. És mindaddig veszíteni fognak, amíg el nem ismerik, hogy ezt is meg kell tanulni.

Coix 2011.07.17. 15:09:52

@Circus: "SOKKAL többen veszítettek, mint nyertek, csak ezek a sztorik általában nem kerülnek napvilágra"

Ezt pont így működik az élet minden más területén is. Aki hülye, megszívja.

"magával a játékkal nincs semmi bajom, csak azzal a hype-pal, ami van körülötte ... minél több embert hülyítsünk be, szedjük el a pénzüket, majd osszunk vissza morzsákat/falatokat pár kiválasztottnak"

El kell fogadni, hogy az emberi hülyeségből a legkönnyebb meggazdagodni. A pókeren kívül kismillió más dologra is igaz ugyanaz, amit leírtál.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.18. 20:29:59

Mondhatod Okostóni,hogy óriási szerencse és tudás kell a pókerhez!De kérdem én,hogy mikor igazán nagy téten kiesel ászpókerrel strflush ellen az utolsó asztalnál többezer dolláros versenyen az milyen?Oké egyszer,oké kétszer,de hatodszor már elkezdesz gondolkozni.Feltéve ha van agyad.
Azért hajrá,ebből gazdagodsz majd meg,kretén!

Tj66a 2011.07.19. 18:13:04

@Azúrkék égbolt: ez nekem szólt?

se az "okostóni", se a "kretén" nem az a stílus, amit magadfajta emberektől szívesen elviselek, így kérlek, fogd vissza magad.

Amúgy meg ász póker - színsor találkozást élőben még nem láttam, de ha bekövetkezik, csak kacagok. Nem ülök le a tőkém 1%-ánál többel egy asztalhoz, így nyugodtan lemákolhatnak, nem csak egyszer, nem csak hatszor, de húszszor is. Mert 20 mákolásra bizony esik legalább 30-50 olyan eset, amikor hozzám tolják a pénzt. Ezt hívják úgy, hogy pozitív várható érték, vagy pókeres szlenggel, +EV. Ebből van a profik stabil jövedelme, és ebből van a halak stabil vesztesége.

Ha túl bonyolult volt amit írtam, elnézést kérek, nem tudom számodra egyszerűbben megfogalmazni.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.07.19. 18:26:51

@Tj66a: Degenerált, megkeseredett, beteg "ember" Buta mint a föld. Kár rá pazarolnia betűt. Sosem fogja megéretni, még azt sem érti, mi az a póker tőke és miért van az, hogy ha néha lemákolnak, de a legtöbbször nyersz, akkor az egyenleged pozitív. Egyszerűen nem fér a fejébe. Buta barom.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.20. 21:40:45

Korrekt.A kis agysorvadt ugathat,az én válaszomat törlöd.
Dögölj meg a születésed napján,kretén szarcsimbók!

Coix 2011.07.24. 23:47:28

@Tj66a: Hagyd csak, a +EV-t egy -IQ-s sosem fogja megérteni...

Teszt.Elek 2011.07.27. 11:40:08

hmm.. velem egyszer fordult elő, hogy pókeremet javulták le egy színsorral (nem ász póker volt :P), illetve egyszer egy színsor rossz végén ültem :) na az mellbevágott, olyan ritka az a kéz és amikor végre megkapod, akkor is a rossz felét :)

9-T-J egy színből az asztalon, nálam 7-8, ellenfélnél Q-K. Fail.

A fentiekből nyilván látszik, hogy nem játszottam borzalmasan sokat online :) Élőben többet toltam, főleg versenyeket, azt jobban is élvezem, lévén ott van egy személyes kapcsolat az ellenfelekkel ami adott esetben komoly információforrás tud lenni. De mindenképpen izgalmasabb, plusz ott vannak a zsetonhegyek. Nincs jobb annál, amikor egy zsetonnegy mögül nézel az ellenfélre és mondod azt neki, hogy "all-in". Kivéve talán azt, amikor pár perccel később a zsetonhegyet jelentősen megnövelt mérettel visszatolják hozzád :P

Nu persze az élő pokerhez is sok gyakorlás kell :) Konkrétan egyszer annyira jó lapom volt, hogy szó szerint és láthatóan beleborzongtam az izgalomba :) Mondanom sem kell, hogy ez még a játékosi pályafutásom elején volt és nem igazán nyertem különösebben sokat azzal a kézzel :P Aki csak online játszik az nem is tudja felmérni milyen fontos a jó pókerarc és a megfelelő hidegvér, hogy az ellenfél ne lássa rajtad nagyon jó lapod van, vagy éppen azt, hogy nem jött be amire vártál.

Amúgy a "bad beat" a póker része. Aki ezt nem tudja kezelni, az ne pókerezzen. Ilyen Azurkék mentalitással pl tuti nem érdemes, mert a legtöbb amit elérhetsz, hogy agyvérzést kapsz az egyik után :)

Akit pedig nem bosszantanak a bad beatek, az nem is igazán ember.. de ezeken túl kell tudni lépni.

Ami azt a felét illeti, miszerint a profik kihasználják a halakat, vannak sokan nyugaton, akiknek az átlagos életszínvonala jóval magasabb a miénknél. Nekik 50-100 eurót elpókerezni egy hónapban nem tétel. (vannak akiknek ennél jóval többet sem) Nem is foglalkoznak vele, hogy nyernek-e, vagy sem, mert halak lévén szerencsejátéknak fogják fel a pókert és ha vesztenek, azt leírják a szerencse forgandóságának. Ezek azok az emberek, akik eltartják a profikat. Ha nem pókereznének, akkor más szerencsejátékon vernék el a pénzt, szóval nem látom, hogy miért gond az, ha az a pénz nem a kaszinó zsebében, hanem egy másik játékosnál köt ki.
süti beállítások módosítása