2012.07.06. 01:53, Írta: MatthiasHüvelyk

Plusz egy a ráadás - 4. rész: Miért nyerünk megint mi?

2010, Európa-bajnokság, Zágráb
Az olimpia utáni 2009-es római vb úgy sikerült, mint a 2001-es fukuokai Sydney után: 5. helyen zártunk. Akár ez jó ómen is lehet a sanghaji vb előtt, de a legjobb jelt a tavalyi zágrábi Eb-n láthattuk. Ugyan érem nélkül, a negyedik helyen végeztünk, de a csoportkörben 2198 nap, azaz hat év után, az athéni döntő óta először legyőztük Szerbiát! Bámulatos meccsen már 7-3-ra is vezettünk, végül 9-6-ra nyertünk, és már ezért az egy találkozóért érdemes volt megtartani az Eb-t. A még mindig csak alakuló magyar válogatott aztán az elődöntőben nem bírt az olaszokkal, a bronzmeccsen pedig a szerbek 10-8-ra visszavágtak nekünk, de ez már részletkérdés. Jeleztük, hogy jó úton vagyunk London felé, és ezt Sanghajban is bizonyíthatjuk. Kínába is győzni megyünk, de elsősorban „olimpiára készülünk”. Ám a mi sportunkban bármi megtörténhet. Főleg velünk.

vizilabda_csatakialtas.jpg

2011, világbajnokság, Sanghaj

Az olimpia előtti utolsó nagy világversenynek mindig nagy szerepe van. A kínai vb-nek is az volt, bár önmagában abszurd, hogy szinte csak az olimpiákat nézzük... A nyitómeccsen mindenesetre összejött a pekingi elődöntő, azaz a montenegróiakkal kezdtünk, és Biros négy góljával nyertünk is 11-10-re úgy, hogy az utolsó negyed előtt még 9-7 volt oda. A kazahok elleni habkönnyű 16-5 után jött egy újabb gyilkos, egygólos siker a spanyolok ellen (12-11), de a csoportgyőzelmet bezsebeltük. A negyeddöntőben az amerikaiakat vertük egy hasonlóan szenvedős meccsen, 1-3-ról felállva, de aztán jöttek a szerbek.... Igaz, az elődöntőben szinte végig három góllal vezettünk, már a kezünkben volt az újabb döntős szereplés, amikor az utolsó felvonásban valami megkötött bennünk, jobban mondva a kezünkben, és a lövéseink nem értek célba. Ami fájóbb, hogy a szerbekéi igen, 4-1-re nyerték a végét, így 13-13-után jöhetett a hosszabbítás, amit lélektani előnyből behúztak a szerbek. A bronzmeccset pokoli rosszul kezdtük a horvátok ellen, a félidőben 8-4 volt oda, és ezen már az sem segített, hogy a végére feljöttünk 12-11-re. Ezen a vb-n volt az, hogy egy ellenféltől kiállított, játékon kívüli ember büntetlenül blokkolhatta egy gólba tartó lövésünket, hogy a negyedik helyért kapott oklevelünkre Hondurast írtak rá, de Kemény Dénes szerint az olimpiai ciklus alatt átalakított csapat itt tért vissza igazán a világelitbe -  más kérdés, hogy ugyanúgy az olaszok, a horvátok és a szerbek mögött lettünk negyedikek, mint korábban.

2012, olimpia, London

És hogy miért nyerünk Londonban? Mert eddig minden az elmúlt 15 év receptje szerint alakul: kötelező visszaesés után fokozatosan csúcsra járatjuk magunkat. És még van négy hét a tökéletesedésre....

kemeny_furdik_peking.jpg

9 komment a

Címkék: vízilabda london világbajnokság magyarok menni olimpia így jutnak londonba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uborkalepke 2012.07.06. 19:55:38

Nem jutunk döntőbe.Görényfidesz prokontra sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.06. 22:38:03

Abban én is bízom,hogy ha nem nyerjük meg az előtte lévő nagy versenyt akkor megint olimpiai bajnokok leszünk.
Remélem összejön.

Interlock (törölt) 2012.07.06. 22:57:09

Bár meccseket nézni aligha lesz alkalmam, de erőt, kitartást, és persze sok szerencsét kívánok a csapatnak a játékhoz, Kemény Dénesnek pedig a döntésekhez.
Örülni fogunk minden tisztességes eredménynek, de ha lehet... hozzátok el azt a kib***tt aranyat, gyerekek :-)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.07.07. 00:05:37

@uborkalepke: tudjuk, hogy TI nagyon szeretnétek mindenfajta magyar bukást, de ebből most nem esztek. Nézzetek más lobogó alatti sportolókat, azt tanácsolom, férgek.

lobster thermidor 2012.07.07. 06:48:29

Lehet álmodozni, de ez a csapat, már nem az a csapat...

Hefe 2012.07.07. 08:11:17

@lobster thermidor:
tudod, erdekes, mert ez a csapat mar 4 eve sem az a csapat volt...

lobster thermidor 2012.07.09. 09:02:00

@Hefe:

Már 4 éve is tudtam, hogy az a csapat nem az a csapat, de ez a csapat még annyira sem az a csapat...

Interlock (törölt) 2012.07.09. 20:26:59

@lobster thermidor: ez már tényleg nem igaz, bazmeg...
Kimennek a mieink, de nem nézőnek ám, hanem meccselni. Bevállalják. Ingyen lehet azt gondolni, hogy ez igen, hajrá, fiúk, mutassátok meg nekik; semmibe, érted, az égvilágon semmibe nem kerül biztatni őket, reménykedni, hinni bennük.
Erre jössz te a negatív gondolataiddal, szerinted mondjunk le az egészről, mert "még annyira sem az a csapat"...
Hát, tudod mit, szégyelld magad. A sport a lehetőségekről is szól, nem csak a képességekről. Éghetne a képeden a bőr, amiért arra utalgatsz, hogy egy, csak egy keret volna képes a győzelemre, a többi meg szóra sem érdemes. Tudod, ha csak egy hajszálnyit is igazad lenne, az aranyért nem kellene küzdeni, egy ügyes számítógép lemodellezné az összes csapat játékát, aztán postán küldenék az érmet...
Sosem értettem az ilyen lehúzóembereket, mi a f@szt lehet azon lovagolni, hogy ez a csapat nem az a csapat. Kit érdekel?
Győzni mennek - legfeljebb nem jön össze :-)

lobster thermidor 2012.07.10. 15:14:43

@Interlock:

Igyál egy pohár vizet, vagy esetleg vegyél mély lélegzetet, mert gutaütést kapsz ebben a forróságban!
De vehetsz egy hideg fürdőt is, az biztosan jót tesz majd.

Azután pedig nézz magadba, és gondolkodj el azon, hogy miért szar a magadfajta humortalan emberek élete.
süti beállítások módosítása