2011.09.24. 07:57, Írta: HiStory

Blog-balhé Veszprémben

A veszprémi kézilabdacsapat vezetése ezúttal sem akar foglalkozni azzal, hogy a csapat egy botránnyal került a sportnapilap címlapjára. Node 2011 van, könyörgöm!

Már az is furcsának tűnt, amikor a Paulo Sousa-Borbola Bence affér után nem indított kommunikációs offenzívát a tűzoltás jegyében, mert most mindenki csak áll és néz bambán, hogy akkor miért is nem rúgta ki a klub Sousát?! A hivatalos közlésben ugyanis megelégedtek annyival, hogy „a játék hevében” ilyesmi előfordul, és próbálták felvenni a kapcsolatot az újságíróval. Furcsa, hogy egy állítólag évi 2 milliárd forintból gazdálkodó klub ennél többet nem tudott tenni.

Ezen a héten a Veszprém férfi kézilabdacsapata került reflektorfénybe, miután egyik bennfentes szurkolója blog-bejegyzésben tárt fel belső anomáliákat Marko Vujin nem éppen profi viselkedéséről (a jövő nyártól már Németországban játszó szerb hisztizik, mint egy primadonna) és annak rossz kezeléséről. És ahogy a Veszprém kapcsán már nem egyszer láttuk, mi volt erre a válasz? Hírzárlat. Mint a régi csúnya időkben. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha egy háztömb-körüli bajnokság örökös ötödik helyezettjéről lenne szó, de a Veszprém mintegy húsz éve a világ élvonalához tartozik, olyan, mint mondjuk fociban az Arsenal, a legeslegjobbakkal nem tudja fölvenni tartósan a versenyt, de játszott már BL-döntőt, négy KEK-döntőt (kettőt be is húzott), és általában a legjobb nyolc közé eljut a Bajnokok Ligájában.

Rejtély, miért nem ismerték fel még a klub vezetői, hogy mindig ők ballagnak az események után, és ha némi szennyest kiteregetnek a szurkolók, vagy éppen a sajtó – mert szennyes még a legjobb házban is van – akkor csodálkoznak, és a lehető legrosszabb módon reagálnak: bezárkóznak.

A jelenség már csak azért is érthetetlen, mert a veszprémi klub minta. Az utóbbi húsz évben már az óriási meglepetés, ha nem nyeri meg a magyar bajnokságot. Fantasztikus és stabil szurkolótábora van, a város lakosságának majdnem egytizede rendszeresen ott van a csarnokban, Veszprémben esemény és élmény meccsre járni, a hangulat, no meg az irigylésre méltó aréna miatt is. Magyar szinten páratlan profizmust valósítanak meg a klubnál most már hosszú ideje, a játékos-politika pedig ellentétes megítélésű, de eredményes: lehalásszák a legígéretesebb délszlávokat, akiket világsztárrá nevelnek, majd elviszi tőlük a legszűkebb elit (ha a klubnak szerencséje van, akkor még szerződésének lejárta előtt, sok pénzért), a magyar kézilabdázók közül pedig a válogatottak nagy része náluk készül – és gyakran kispadozik.

Látszik, hogy a csapatot három rendkívül okos ember vezeti, két ügyvéd, Magyarády Péter és Hunyadfalvy Ákos, valamint Hajnal Csaba, aki igazi menedzser: feje kattog, mint a pénztárgép, a játékospiacon vérbeli sakkjátékos módjára mindig egy lépéssel előrébb tart.

Éppen ezért nehéz megérteni, mi a baj a kommunikációval? Miért okoz gondot ebben is előre gondolkozni, ahelyett, hogy a fránya sajtót hibáztatnánk. Tanulságos volt Magyarády elnök pénteki nyilatkozata a Nemzeti Sportban: „Nem tiltottuk meg a játékosoknak, hogy nyilatkozzanak.” Majd pár mondattal később: „A szerződésükben van egy pont, amely szerint a nyilatkozatokra engedélyt kell kérniük.” A játékosok a Vujin-ügy és a blog-balhé kapcsán nem nyilatkoztak, mondván: nem tehetik, akkor ezek szerint nem kaptak rá engedélyt? Érthetetlen.

Nyilvánvaló, hogy nem lenne ördöngősség lenne nyíltabban, de a klub érdekeinek megfelelően kommunikálni. Valaki megkérdezhetné a vezetőket, hogy gondolkoztak-e már azon, hogy szakemberhez forduljanak – vetném fel, ha ilyesmit nem azoknak mondanának, akik pszichoterápiára szorulnak.

Veszprémben minden adott a jó eredményekhez, pszichoterapeutára sincs szükség, inkább egy kis nyitottságra, no meg az idei naptárhoz mért beszédmódra.

 

9 komment a

Címkék: veszprém kézilabda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.09.24. 14:18:33

Neked meg egy kis magyarnyelvi képzésre lenne szükséged.

Olyan, hogy ördöngős, nincs.

Minket ezért az általános iskolában is már lenyakaztak.

Megjegyzem, ha már írsz rólunk, akkor említsd már meg, hogy a hatosfalról van szó. Vagy legalább linkeld ide. Nem lesz így belőled indexes újságíró, akárhogy is tepersz.

Alapvető Emberi Jog 2011.09.24. 14:25:41

@Artie: te is leírtad, balatoni paraszt.

Capo di tutti Capi · http://www.izine.hu 2011.09.24. 16:39:07

Nem olyan nehéz ez. Néha én is kiakadok a "kőrút"-on, pedig mondani szabad, hangsúlyosabb a dolog. Kosztolányi is azt mondja, hogy "Langy téa". Klikk csak ide: hu.wikipedia.org/wiki/Ingadoz%C3%B3_kiejt%C3%A9s%C5%B1_%C3%A9s_a_kiejt%C3%A9st%C5%91l_elt%C3%A9r%C5%91_%C3%ADr%C3%A1sm%C3%B3d%C3%BA_magyar_k%C3%B6znevek_list%C3%A1ja

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.09.24. 17:29:09

Azért azt általában nem kommunikálják az irigyelt aréna kapcsán, hogy tíz évre lényegében elvitte a fejlesztési pénzek felét.

Neve Senki 2011.09.24. 21:43:09

@Alapvető Emberi Jog: "balatoni paraszt"

Gratulálok! :-(

Helyesíráson kár pörögni. Aki pedig a google-ben a találatok alapján érvel...pfff.

A témához. Szerintem túl van pörgetve a dolog. Kár ezen rugózni. Nagyon a szezon elején vagyunk. A csapat jó az aréna pedig kellett a városnak.

Üdv: egy balatoni

kerdesek05 2011.09.25. 00:48:02

@chipanddale74: bezzeg ha fidesz fellegvár lenne, már rég az állam állta volna az aréna költségét.
mint a nyalifali debrecenben.egyébként fityesz fellegvár. csak hát.2014ig:)

dr. v.b.1990 2011.09.26. 00:37:12

Én azért sajnálom sajnálom a hatosfal blogíróját,mert ő csak egy létező problémát mutatott be amit mindenki látott. Csak jó magyar szokás szerint inkább a szőnyeg alá söpörjük a problémákat és úgy teszünk mintha mi sem történt volna(pedig azért edző meccseken nem nagyon szokott a Veszprém sorjában 10-15 góllal kikapni) Aztán persze ha kikap a Veszprém a Kielcétől ami azért várható ,akkor persze a blogíró lesz a hibás.
süti beállítások módosítása