2011.07.25. 14:33, Írta: HiStory

Nem kell félni az amiktól

Az olimpiai ezüstérmes ellen kell győznie a pólóválogatottnak a londoni olimpiához. Rosszul hangzik, de korántsem tragikus a helyzet. Kedden reggel 8-kor csobbannak a fiúk. Könnyes emlékezés Pekingre és matematikai előretekintés keddre. 

 
A vízilabda vb negyeddöntőjében három tiszta pihenőnap után száll vízbe ismét a magyar válogatott, és győzelme esetén már biztosan éremért játszhat, de ha az utánunk következő meccsen a szerbek is megverik a németeket, akkor már tuti az olimpia. Mégpedig azért, mert az első három váltja meg jegyét a vb-ről Londonba, de a Világliga-győztes délszlávok már biztos kvótások, így, ha a négy közé jutnak, akkor még a 4. helyezett is kvalifikálja magát 2012-re.   

Természetesen nem lehet félvállról venni az amerikaiakat, de ezt a Kemény-legények tudják a legjobban, a pekingi olimpiai döntő előtt például szinte minden szurkoló biztosra vette a mieink diadalát a meglepetésre az arany közelébe jutó amik ellen, kivéve Kemény Dénest, aki elérte, hogy úgy harcoljanak a mieink, mintha legalábbis a szerbek ellen mennének vízi-háborúba. A végét meg úgyis tudjuk, de azért nem árt visszaemlékezni: 


 

… majd, miután feltöröltük könnyeinket, emlékezzünk arra is, mi volt három napja, a spanyolok ellen:


 

Eddigi három meccsünkből a Montenegróval szemben győztesen letudott nyitány, és a pénteki, spanyolok elleni kőkemény volt, a kazahok ellen pedig sok hibával tarkítva nyertünk tizenegy góllal. Ezzel szemben az amerikaiak kikaptak az olaszoktól és a németektől, majd habkönnyen verték Dél-Afrikát, valamint a nyolc közé jutásért vasárnap Kanadát. Eddig tehát vagy nem kellett megfeszülniük, vagy megfeszültek, de hiába. Őket amúgy az olimpiai kvalifikáció kevésbé érdekli, kontinensük legjobbjaként ugyanis bérelt helyük van az ötkarikás játékokon. 

 

A csapatuk nem rossz, legalábbis rendkívül összeszokott: a mostani 13 csapattagból tízen(!) játszottak a pekingi döntőben is (Azevedo, Bailey, Beaubien, Hudnut, Hutten, Moses, Powers, Smith, Varellas és Wright), míg nálunk ez az arány 13/7 (Biros, Hosnyánszky, Kiss, Madaras, Szécsi, Varga Dániel és Varga Dénes értek csúcsra Pekingben a sanghaji tizenháromból). 

 

Míg ők tehát három pekingi ezüstérmessel „kevesebbek” ezúttal, addig a mieinktől nem kevesebb, mint 14 olimpiai arany szállt ki Benedek, Gergely, Kásás, Kis, Molnár és Varga Tamás kiválásával. Ettől függetlenül félnünk nem kell a meccstől, amit simán meg lehet nyerni. Egyrészt egyénenként sem jobb az amerikai csapat a mieinknél, másrészt a Team USA igazi sikerélmény nélkül érkezik a csatába, míg a mieink két komoly ellenfelet is megvertek már, ráadásul a három pihenőnap nekünk igazán jót tesz, hiszen az eddigi, főként védekezésbeli hibáinkat ki tudjuk javítani. 

 

A statisztikai adatok egyértelműen a mi továbbjutásunkat ígérik. Érdekességképpen megnéztük a két csapat eddig mérkőzéseinek számait, ám úgy, hogy csak az igazán éles meccseket vettük figyelembe, ezért a mieinknél kihagytuk a Kazahsztán (16-5), míg az amerikaiaknál a Dél-Afrika (20-3) és a Kanada (17-4) elleni mérkőzéseket. A számok beszédesek, azon pedig külön el lehet lamentálni, vajon melyik páros erősebb férfi vízilabdában: a montenegrói-spanyol vagy a német-olasz…

 

Győzelem/vereség mutató

Magyarország: 2/0 (Montenegró ellen 11-10, Spanyolország ellen 12-11)

Egyesült Államok: 0/2 (Németország ellen 7-9, Olaszország ellen 5-8)

 

Dobott gólok átlaga

Magyarország: 11,5

Egyesült Államok: 6

 

Kapott gólok átlaga

Magyarország: 10,5

Egyesült Államok: 8,5

 

Emberelőnyök kihasználása

Magyarország: 16/8 - 50 %

Egyesült Államok: 19/6 - 32 %

 

Emberhátrányok kivédekezése

Magyarország: 22/14 - 64 %

Egyesült Államok: 15/9 - 60 %

 

Kapusteljesítmény

Magyarország: 49/28 - 57 %

Egyesült Államok: 34/17 - 50 %

 

A férfi vízilabda vb negyeddöntőinek programja, július 26., kedd (magyar idő szerint): 

AB-ág:

8:00 Magyarország-Egyesült Államok

9:20 Szerbia-Németország

CD-ág:

10:40 Horvátország-Montenegró

15:00 Olaszország-Spanyolország

 

2 komment a

Címkék: vízilabda világbajnokság válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.07.25. 21:25:10

Hajrá fiúk, szorítunk nektek!!!! :)

szamarhegy 2011.07.25. 21:30:55

Szécsi kimaradt a névsorból, pedig a 7-ben még megvolt :) Hajrá srácok!
süti beállítások módosítása