2011.07.07. 10:18, Írta: MatthiasHüvelyk

Fluor üzent Cristiano Ronaldonak

Platini, Kahn, Zidane vagy épp Messi méltó követőjeként a fiatal magyar sztár lett ez egyik sportszergyártó cég hazai reklámarca. De kik a külföldiek?

Vannak, akik szeretik, vannak, akik zsigerből gyűlölik a Fluor Tomi néven pár hónap alatt híressé vált fiút. Mi most egyik táborba sem akarunk beállni, de hangot kell adjak megdöbbenésemnek. Gondolom, hozzám hasonlóan sokan járnak naponta a Váci úton, és találkoznak a képen látott megkerülhetetlen reklámmal. Az adidas részéről tökéletes üzenet Fluor a tinédzser-piac megszerzésére, ez nem kérdés, ugyanakkor tegnap belebotlottam egy interjúba, ahol egy zenész a következő gondolatot fogalmazta meg: ...egy Adidas szintű márka miért választ olyan előadókat reklámarcnak, akik gecigránátról énekeltek egy-két évvel ezelőtt, miközben külföldön a Justice-szal reklámozza magát..?

Hajtás után megtalálod, a nagy világmárkákat kik népszerűsítik itthon és külföldön.

 


A német adidas hazai nagykövete Fluor mellett Dzsudzsák Balázs. Érdekes, hogy nem sokkal a németekkel megkötött szerződése után igazolt a Nike-cspat PSV Eindhovenből az adidas-os Anzsi Mahacskalához.

Egyébként roppant érdekes, hogy az évek óta a háromcsíkos márka szolgálatában álló David Beckham a Manchester United után csak adidasos klubokhoz igazolt (Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan), de az sem lehet véletlen, hogy a Barca Nike-mezében BL-döntőn gólt szerző Lionel Messi örömében gyorsan lekapja magáról legújabb adidas-cipőjét és a fotósok előtt csókolgatja. Talán még a szerződésében is benne van.

 

 

 

 

 

 

 

Az adidas foci vonalon olyan nagyságokkal próbál hódítani még, mint Frank Lampard, Steven Gerrard, vagy épp a lassan süllyesztőbe kerülő Kaká.

 

 

 

 

 

 

 

A Nike ezzel szemben a világ legjobb klubcsapatát, a Barcelonát szponzorálja...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... valamint a Premier League-ben nyomuló Wayne Rooney-t, Didier Drogbát és Cesc Fabregast is, a magyarországi helytartó pedig egy-két éve Buzsáky Ákos volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ne feledkezzünk meg Frank Ribéry csodaszép rózsaszín pipás lábbelijéről, és Cristiano Ronaldoról sem, bár nálunk ezek szerint már nem őt a tinik bálványa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Női vonalon a két gyártó nem annyira a sportra koncentrált. Az adidas Katy Perry-t, a Nike pár éve Jennifer Anistont választotta reklámarcnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nike a teniszben kedvencünk, Marija Sarapova mellett Serena Williamst is öltözteti, és a pipás ruhák fedik a rövidtávfutó Allyson Felix testét is mozgás közben.

 

 

 

 

 

 

 

Kosárlabdában a Nike valahogy jobban ott van: Kobe Bryant, LeBron James vagy Dirk Nowitzki ellen az adidas legnagyobb neve Hanga Ádám reménybeli leendő csapattársa, Tim Duncan.

 

 

 

 

 

 

 

Golfban is a Nike cégé a nagyobb név, de Tiger Woods botrányaival szemben a Laureus-díjas spanyol Sergio Garcia biztosabb brand az utóbbi időkben.

 

 

 

 

 

 

 

Az adidas öltözteti a világhírű új-zélandi rögbiválogatottat, az All Blacks-t, de Nike valószínűleg legnagyobb bevétele világ leghíresebb baseball-csapata, a New York Yankees szponzorálásából jön, ugyanis a klub híres emblémájával ellátott relikviákat a világon mindenhol kapni. Olyan helyeken is, ahol azt se tudják, mi a baseball, vagy ki Alex Rodriguez, az USA legjobban fizetett sportolója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ameikaiak másik szentélyét, az NFL-t viszont a Reebok uralja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A két nagy mögött a harmadik számú sportszergyártó a szintén német Puma. A cég elsősorban közepes erősségű válogatottak öltöztetésével, és az afrikai piac lefedésével próbálkozik a fociban. Legfontosabb, legértékesebb terméke viszont kétségtelenül a jamaikai sprinter, Usain Bolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elfogott üzenet, amit feljebb közöltünk, és amit tinikoncerteken "adidas Fluor Tomi" "Nike Cristiano Ronaldo"-nak címezve szokott "énekelni" természetesen fiktív, meghallgatása előtt viszont a kisgyerekeket kéretik kitessékelni a szobából! :)

2 komment a

Címkék: ronaldo gerrard beckham labdarúgás kaka lampard nike tiger woods adidas puma fluor ribery usain bolt sarapova

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.07. 20:55:45

ezt a fluort fel kéne kötni,mekkora egy primitív senkiházi, az adidason mit csodálkoztok? proli márka, mégis milyen márka az, aki a saját vevőit élő reklámtábláknak használja, persze sikerült lebutítani őket annyira, hogy a szemükben ez státuszszimbólum

ennek ellenére kirúgnám a francba a magyar fluoragyú adidas döntéshozót

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.07.07. 20:58:39

vhogy nem értem én ezt az üzenetet

Fluor üzent Cristiano Ronaldonak

mit üzent???
süti beállítások módosítása