2011.11.30. 08:24, Írta: HiStory

Gerendás Gyuri, hozz egy sört!

Az Eger és annak edzője aligha juthat tovább a BL-ben, de a másik két magyar csapatot komolyan segítheti még.

Még javában dúlt a magyar póló legújabb kori legendáinak éppen zajló szoborépítési folyamata, értsd: a srácok még „csak” egyszeres olimpiai bajnokok voltak, és valahol a kétezres évek elején jártunk, amikor a Vasas-szurkolók vérmesebbjének céklavörös lett a feje minden Vasas-BVSC-meccsnek már a 3. percére. Nem árt persze tudni, hogy 1996-99 között Gerendás György BVSC-je zsinórban négy bajnoki címet nyert, többnyire a Vasassal szemben, és a felek nem egyszer „cirkuszos” rangadókat játszottak később is, amikor többnyire azon ment a csata, hogy melyik csapat meccseljen a bajnoki aranyért a Honvéddal.

A Vasas-drukkerek Gerendással szemben megnyilvánuló utálata többnyire frusztráltságból, sikertelenségből fakadt, 1989 után az angyalföldiek szekérderéknyi bajnoki ezüstöt szereztek, hiába próbálkoztak a Tungsram, az Újpest, a BVSC, vagy éppen a Honvéd ellen, egészen 2007-ig. Gerendás pedig van annyira pofátlan, hogy egy-egy Komjádi-beli vagy Szőnyi úti meccsen hergelje a Vasas-tábort, a végén ráadásul még vigyorogva volt mersze győzelmet is ünnepelni. 

Lassacskán fordult a trend, és a Vasas a BVSC fölé nőtt. Az akkor éppen egy sörgyár által szponzorált BVSC, no és annak edzője kapott is vissza eleget a cukkolásból, sosem felejtem el a „Hozz egy sört, hozz egy sört, Gerendás Gyuri, hozz egy sört!”-rigmust. Egy bajnoki elődöntő sokadik meccsén, amelyen a Vasas győzött, és bejutott a fináléba, a vesztes Gerendás nem is volt rest, és pár doboz sört vitt a piros-kék B-középnek, ezzel gratulálva győzelmükhöz. A legyőzött gesztust gyakorolt, mert Gerendás Gyuriról tudjuk, hogy meccs alatt egy megvadult állat, de előtte és utána kenyérre lehet kenni.

Hogy mindez miért jutott eszembe? A vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportja ugyanis félidőben így áll:
1. Vasas 7 p
2. Szeged 6 p
3. Partizan Beograd 4 p
4. Eger 0 p

Gerendás Gyuri Egerje tehát magyar bajnoki címvédőként nullpontos, a mostani idényre kissé megroggyant együttesnek alig maradt esélye a továbbjutásra, ahhoz viszont nagy erőkkel hozzájárulhat csapata, hogy a négyesből két magyar klub, a Vasas és a Szeged jusson tovább, a címvédő Partizan Beograd viszont kiessen.

A hátralévő meccsek a következők:
4. forduló:
Szeged-Vasas
Eger-Partizan
5. forduló:
Eger-Szeged
Partizan-Vasas
6. forduló:
Vasas-Eger
Szeged-Partizan

Ha az Eger gesztust gyakorol, tehát a Partizant otthon le tudja győzni, két másik meccsét pedig „finoman” leadja a Vasasnak és a Szegednek, akkor a Partizannak legfeljebb tíz pontja lehet, míg a Vasasnak legalább tíz. Egy Vasas-Szeged döntetlen esetén pedig a Vasas mindenképpen a szerbek elé kerül (11 pont), de ha a Szeged hazai pályán nem kap ki a belgrádiaktól, akkor két magyar csapat jut tovább – feltéve, ha a három forduló után már nem túl motivált Eger is megteszi a magáét. Akkor talán Gerendás Gyurit is vissza lehet hívni egy sörre.
 

12 komment a

Címkék: vízilabda eger szeged vasas bvsc partizan beograd gerendás györgy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.30. 19:11:01

hat en nem szeretnem, ha ez igy zajlana le
forditott esetben Te jkarognal a legjobban, megha valoszinu is, hogy pl a jugok hamarabb m egtennek ezt
tessdek normalis meccseket jatszani
/amugy meg tok mindegy 1 vagy 2 csapat van benn ebben a senkit nem erdeklo ligaban, de akkor legalabb legyen a kuzdelem becsuletes/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.30. 19:13:00

magyaran , verjuk csak meg mind a harmat ha tudjuk
/marmint az eger/
nem is ertem a felvetest
sportember direkt kapjon ki?????
esetleg fogadjanak is ra?

GrofZero 2011.11.30. 19:28:11

A poszt második felét inkább a csaljatok.blog.hu-n kellett volna publikálni :P

sonneNSchein_ 2011.11.30. 20:30:43

Szerintem kicsit etikátlan a dolog, de a szabályok adta lehetőség megengedi.

Gondoljunk csak - hirtelen ez jut eszembe - az 54-es vb-re. A németek pofátlanul feladták az első meccsünket (8-3), ezáltal elkerülve az Uruguay- Brazília ágat, ráadásul lerúgták Puskást.
Vagy olimpiák, vb-k, eb-k foci vízi és kézilabda tornáján is volt, hogy elvesztették a meccset bizonyos csapatok, hogy könnyebb ellenfelet kapjanak az egyenes kieséses szakaszban...
Ha már ezt "dobta" a sorsolás (úgy 3,7% esélye volt, hogy 3 magyar egy csoportba kerül), akkor használjuk ki! Más is megcsinálná!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.30. 21:02:35

@sonneNSchein_: es errol megkerdezned a partizant is?
meg ugy altalaban..
akkor nem kell versenyezni, olt loni es elnezest kivanok mi koze egy vizilabda ligabnak hogy ki magyar ki nem, ezek veres kuzdelmeket vegeznek a medenceben
a vasas vasas az eger eger a szeged meg szeged
jobb lesz a magyarnak ha 2 csapat bent lesz?
vicc a gondolkodasotok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.30. 21:05:23

arrol mar nem is beszelek hany kulfoldi jatekos van
egy barcelona szerinted lefekudne a realnak, hogy pl ne a porto jusson tovabb
mennyetek a turoba
magyar mentalaitas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.30. 21:23:56

arrol nem is beszelek, hogy bundazasra biztatod az eger jatekosait...
azerte z bator dolog manapsag....
ha meg penzt is ajanlassz fel , tobb mint bator..

sonneNSchein_ 2011.11.30. 21:46:49

hányszor játszottak nagy csapatok utánpótlás játékosokkal, mikor már eldőlt minden...
Meg lehet azt oldani úriember módjára is.

De tudod mit, a legjobb, ha a Partizan jut tovább!
Ezek után akkor drukkoljunk nekik?

Persze, hogy minden magyar csapat szurkolói titkon annak örülnének, ha 2 magyar klubcsapat menne tovább. Persze ez így leírva már kicsit gáz, de addig MINDENKINEK megfordul a fejében, hogy pl. valamelyik egri kapufára dobja a sorsdöntő büntetőt...
És nem is lehetne elítélni.

ganxta77 2011.11.30. 23:37:10

Jedi govna. Ajmo grobari.

szkepi 2011.12.01. 06:41:45

a Gerendás igazi sportember, ember, szívember!Szurkolok neki és sok ilyen ember kellene mint ő.

Presszós Laci 2011.12.02. 04:24:42

Minden magyar pólós jelmondata legyen ez: üsd a rácot!
süti beállítások módosítása