2011.07.25. 09:06, Írta: MatthiasHüvelyk

Meglátja mester, menni fog! – 2. forduló

Magvas gondolataikat már évtizedekkel ezelőtt is ontották magukból a magyar edzők. Állandó sorozatunkban fordulóról fordulóra az NBI-es labdarúgó-bajnokság edzői nyilatkozatait vetjük össze. 2. forduló.

„Annak is, ki kapja, annak is, ki adja, gömbölyű a labda, mégis hozzátok gurul. Jól kell eltalálni, a léc alá kell vágni, jobb lehet itt bárkinél, ki győzni megtanul!”

 

- A vereségnek sosem örül az ember, de ha ilyen sok a sérültünk, s van, akinek a papírjai nincsenek rendben, akkor azt is mondhatom, hogy legalább letudtunk egy olyan jó csapatot, mint a Debrecen – Csank János, a ZTE vezetőedzője a Debrecen ellen 2-0-ra elvesztett hazai mérkőzés után.

Le a kalappal, a játékosok az Újpest ellen is megdolgoztak a prémiumért... – Csertői Aurél, a Győr vezetőedzője az Újpest ellen 1-0-ra megnyert hazai meccs után.

Gólt sem kaptunk, és ez nagyon fontos a korábbi teljesítményünkhöz képest. A tavalyi idénnyel ellentétben most hat-hét játékosunk is van a keretben, aki hatékonyan segítheti a támadásokat, és védekezni is tud, ha elveszítjük a labdát – Véber György, a Pápa vezetőedzője a Siófok ellen 2-0-ra megnyert hazai mérkőzés után.

Nem mondanám, hogy ötlettelen volt a társaság, inkább az volt a baj, hogy a játékosok szíve a fejükben volt. Ha gondolkozni is megtanulnak, akkor eredményesebben szerepelhetünk a folytatásban – ifj. Mihalecz István, a Siófok edzője.

Nehéz megítélni, nem láttam tisztán a helyzetet, csak annyit tudok mondani, amit Bárányos Zsolt, pontosabban, amit a játékvezető neki mondott: ha az eset tíz perccel később van, megadja a büntetőt... Remélem, a bíró nem gondolta komolyan... De nem szabad ezzel foglalkoznunk – mondta Komjáti András,  a Vasas edzője arra kérdésre, hogy tizenegyest ért-e a negyedik percben játékosa akasztása. Vasas-Pécs 1-2

Tragikomikus, hogy hazai pályán két tizenegyest is befújnak ellenünk – Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője a Honvéd ellen 4-2-re elvesztett hazai mérkőzés után.

Érthetetlen módon elkezdtünk ívelgetni és rugdosódni. A szünetben kértem a játékosokat, hogy ezen a csúszós talajon inkább rövid passzokkal játszanak, ennek érdekében is cseréltem a középpályára olyanokat, akik tudnak passzolni, de mégsem történt ez meg. Ezt majd számon kell kérni és tisztázni kell a dolgokat. Eszetlenül, fejetlenül és bután játszottunk – mondta Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője a Diósgyőr ellen 1-1-re végződött hazai rangadó után.

Folyamatosan javul a csapat teljesítménye, és nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot. Külön öröm, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült legyőznünk. A játékosok már lezárták magukban a Sturm elleni párharcot – Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a Paks 4-0-s hazai kiütése után.

Tavasszal szinte ugyanilyen mérkőzést játszottunk, dejá vu érzése van az embernek. Több játékos is enerváltan játszott a meccsen. Talán a harmadik kapura lövésnél már 3-0 volt – így Sisa Tibor, miután csapata, a Kaposvár 4-0-ra kikapott Kecskeméten.

Az 1. forduló nyilatkozatai

Forrás: nso.hu, pepsifoci.hu
 

Szólj hozzá! a

Címkék: labdarúgás nb1 nyilatkozatok meglátja mester

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása