2011.06.29. 11:24, Írta: MatthiasHüvelyk

Adios, River Plate!

 80 év után kiesett az argentin első osztályból a világ egyik legpatinásabb klubja, a River Plate. A Milliomosok szurkolói törtek-zúztak, a rendőrök vízágyúval lőtték a stadion lelátóit.

Alapesetben egy labdarúgó bajnokság rájátszása nem forgatja fel a világ sportközvéleményét, de Argentínában olyan történt, amitől megállt az élet. Vagy inkább megbénult. A 33-szoros bajnok River Plate az elmúlt három év eredményei alapján osztályozóra kényszerült (derék argentinok így számolják az adott év tabelláit, no comment...), és elbukott a Belgrano ellen előbb egy 2-0-ás vereséggel, majd 1-1-es hazai döntetlennel. Utóbbit már nemcsak a játékosok nem bírták feldolgozni, hanem a fanatikus szurkolósereg sem. Már a meccs közben is különböző tárgyakat dobáltak a nézők a pályára, a kiesés után pedig a város utcáin romboltak. Az argentinok ugyanis szerelmesek a labdarúgásba, kedvenceikbe, de azok most megcsalták a River-híveket. S mint egy húsvér kapcsolatban, az addig imádott fél egyik pillanatról a másikra az utálat kíméletlen tárgya lesz. Nincs már több River Plate-Boca Junior rangadó, a klub dollármillióktól esik el. A hét vesztese egyértelműen a River Plate. VIDEÓ!

 



Szólj hozzá! a

Címkék: botrány argentína labdarúgás river plate

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása