2011.06.23. 12:29, Írta: HiStory

Crespo és a tejesemberek

Crespo a Vidibe igazol. Vagy mégsem? És egyáltalán: megérné? 

Azt hittem, ezt a témát lezártuk. Volt már ugyanis kapcsolat Parma és a fehérvári focicsapat között, hiszen a kilencvenes években három esztendeig éppen a parmai Parmalat tejgyár volt az együttes fő támogatója, és a Videotont is átnevezték. A szurkolók számára is furán hangzott a Hajrá, Parmi!-buzdítás, így jobbára a Vidinek szurkoltak 1993-96 között is. 
 
Akkor azt hihettük, az olasz város és annak futballcsapata a továbbiakban legfeljebb ellenfélként jön szóba Székesfehérvárott, miután a tejesekre csúnya napok jöttek, letartóztatásokról és büntetőügyekről lehetett hallani, mintha jó olasz szokás szerint a maffiának tejeltek volna a tejesek. Így lett a Parmalatból Fehérvár FC, majd ismét Vidi. A héten jött azonban a Crespo-hír: a Pármában játszó argentinnak ajánlatot tett a magyar bajnok! 

A csatár már nem mai gyerek, jelenleg azonban a Parma játékosa, 2009-ig az Interben játszott, hat évvel ezelőtt két gólt szerzett a BL-döntőben, 2000-ben pedig rövid ideig Sousa csapattársa is volt Parmában. Crespo – állítólag - megkapta a Videoton ajánlatát, és – állítólag – gondolkodik rajta. Azt is lehetett azonban hallani, hogy – állítólag – szóban már megegyezett a Parmával, és Olaszországban folytatja karrierjét. Állítólag semmi nem történt, állítólag viszont bármi megtörténhet.

Az idő szorít. Nem telik bele egy hónap sem, és BL-selejtezőt játszik a Videoton a Sturm Grazcal. Fogalmunk sincs, milyen kerettel lép pályára a magyar bajnok. Éppen ezért Sousának három hete lesz, hogy új csapatot gyúrjon, és egyelőre nyoma nincs annak, hogy 5-6 igazolást bejelent a klub, még arról sem hallani, hogy Kuttor Attila visszatérne Fehérvárra. Egy Crespóból azonban akár 3-4 versenyképes labdarúgó is kijöhet, így kérdés, mennyire lenne érdemes nagy neveket igazolni? Képesek megváltani a magyar focit az igazi klasszisok? 

Az utolsó nagy név, Giuseppe Signori nyilvánvalóan pénzért, a buli és a magyar csajok kedvéért, no meg levezetni érkezett Sopronba 2005-ben, pályafutása zenitjén tíz évvel túl. A Copa America-ezüstérmes brazil Tulió 34 évesen, hét évvel utolsó válogatottsága után igazolt Újpestre, és szerzett tíz meccsen négy gólt, ám róla is inkább az ellendrukkerek trágár versikéje jut eszünkbe: Tulió, Tulió, … - maradjunk annyiban, hogy a rímpár másik tagja a „fél Rio” kitétel volt, miközben a brazil csatár édesanyja is szerepelt a költeményben. Crespo néhány évvel közelebb jár karrierje csúcsához, mint a fentiek. 

Meglepő volna, ha az argentin Fehérvárra igazolna? Megérné, ha egyedül ő érkezne, felemésztve a klub bérköltségének tetemes hányadát, nem pedig 3-4, talán szerényebb tudású, de igazán motivált labdarúgó érkezne? Sousa ötlete volt Crespo megkeresése, vagy a klubé? Valóban a BL-be pályázik a Videoton, vagy hakniklubbá akar válni idősödő sztárok számára? 

 

5 komment a

Címkék: videoton crespo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TroppauerHümér 2011.06.23. 18:06:43

Talán sokan kimennének Crespoért a meccsekre.

MatthiasHüvelyk 2011.06.23. 19:01:23

Lehet, egy Crespo-André Alves csatárduóval többre menne a Vidi, mint 3-4 töltelékemberrel, és biztos, hogy növekedne a nézőszám miatta, így anyagilag is megérné...talán...

Andris_DFSE 2011.06.28. 01:51:02

@MatthiasHüvelyk: Szerencsés, ha nő a nézőszám (főleg Fideszotonéknál, ahol 4000-es átlagnézőszáma sem volt a bajnokcsapatnak...), de a nagyoknak se ez az elsődleges bevételforrás, hanem a mezeladás és a további ajándéktárgyak értékesítése, mert mondjuk egy Bechkham vagy CR7 a világ minden pontján eladható termék.

Egy akkurens példa: amikor CR7 még a 9-es Real mezbe bújt, pár nap alatt a Real az árát már vissza is kereste a mezeladásokkal.
És globális szinten, nagy piacokon nem úgy vannak, mint itthon, hogy jobb esetben megveszik a csapatuk mezét és ezzel 10 évre lezártnak tekintik a dolgot. Ezeken a piacokon az emberek évente megveszik az egész szett kollekciót - megint másik témakör, hogy meg is engedhetik maguknak - és amikor otthon játszanak ők is a hazaiba mennek ki, amikor meg idegenben, akkor az idegenbeliben.

Látod azt, hogy - Crespo ide-vagy oda - hirtelen mondjuk Japánban megjelenik az igény 50000 Videoton Crespo feliratú mezre? Én sajnos nem....
süti beállítások módosítása